Dobrý den, jak je to při "vícedílném letu" (jedna letenka, jedna aerolinka) s odbavenými zavazadly? Konkrétně mi jde o to, zda i v případě, že "přestávka" trvá přes noc, se aerolinky o zavazadlo postarají a pokud pasažér sám nechce, vyzvedne si ho až na cílovém letišti? Nebo je to různé a je nutno si to u letecké společnosti (případně na přestupním letišti) ověřit? Vím, že při krátkých přestávkách (a letu až do cíle na jednu letenku) se samozřejmě zavazadlo vyzvedávat nemusí, ale nejsem si jist, zda se přenocováním nemění situace. Děkuji. V příloze ukázka letu. .

stop-over přes noc (jedna letenka) - lze nechat zavazadla na letišti?

Založil(a) ve fóru Letiště

5 reakcí

Dobrý den, jak je to při "vícedílném letu" (jedna letenka, jedna aerolinka) s odbavenými zavazadly? Konkrétně mi jde o to, zda i v případě, že "přestávka" trvá přes noc, se aerolinky o zavazadlo postarají a pokud pasažér sám nechce, vyzvedne si ho až na cílovém letišti? Nebo je to různé a je nutno si to u letecké společnosti (případně na přestupním letišti) ověřit? Vím, že při krátkých přestávkách (a letu až do cíle na jednu letenku) se samozřejmě zavazadlo vyzvedávat nemusí, ale nejsem si jist, zda se přenocováním nemění situace. Děkuji. V příloze ukázka letu.


letenka-zavazadla2.jpg

0

Záleží na pravidlech aerolinky a letiště. Na JFK limit max. 12 hodin.

0 Citovat

Zajímalo by mě, kde se to dá dočíst. Letěli jsme jednou večer PRG-CDG, druhý den po obědě CDG-NRT s příletem třetí den ráno a večer NRT-FUK. Vše na jedné letence, stopover 10h 40m. Check-in prošel, nevím proč, pouze do Tokia a o zavazadla jsme se do večera museli postarat sami. První dva lety byly s AF, třetí s JAL. Zpáteční cesta s Korean, KLM a KLM s 13h pauzou v Soulu byla v pohodě.

0 Citovat

No tak v případě, že poslední segment je vnitrostátní, mohl být důvod odbavení pouze do Tokia prostě nutnost projít celní kontrolou

0 Citovat

Presne jak pise Pavel, ja letel Helsinki - Nagoya - Sapporo. A v Nagoyi jsem musel vyzvednout kufr, projit celni kontrolou a znovu odbavit. Byl to Finnair a JAL

0 Citovat

Stejně tak je to i při příletu do Norska, i když jsou oba lety (2. vnitrostátní) na jedné letence např. s Norwegian. Četl jsem, že podobné je to i v USA, ale tam se zavazadlo pak dává na 1 pás pro všechny přípoje.

0
5 reakcí