Ahoj, pred tydnem jsme se vratili z tripu po parcich USA. Nasim vybornym spolecnikem byla sd karta s mapami severni Ameriky pro garmin. Ukazuje razeni pruhu pri odbocovani, kdyz zadate gps souradnice vyhledane na mapy.cz, dovede vas primo. Casovy odhad velmi presny, az na SF a LA, kde byli kolony a take zpozdeni v Yellowstonu- bizoni na silnici😁. Koupeno 27.4.2019 za 2090,-prodam za 1000,-. Nejlepe Brno a okoli. Mobil:602505607 .

USA city navigator North America NT micro sd

Založila ve fóru Cestovatelský bazar

14 reakcí

Ahoj, pred tydnem jsme se vratili z tripu po parcich USA. Nasim vybornym spolecnikem byla sd karta s mapami severni Ameriky pro garmin. Ukazuje razeni pruhu pri odbocovani, kdyz zadate gps souradnice vyhledane na mapy.cz, dovede vas primo. Casovy odhad velmi presny, az na SF a LA, kde byli kolony a take zpozdeni v Yellowstonu- bizoni na silnici😁. Koupeno 27.4.2019 za 2090,-prodam za 1000,-. Nejlepe Brno a okoli. Mobil:602505607

0

40 euro za navigáciu v časoch offline Google maps, mapy.cz, Sygic, here wego... 

0 Citovat

Hlavně se dá za pár $ koupit data, aby Google maps byly online a není třeba řešit vůbec nic.

0 Citovat

Divili byste se, ale lidi, co si do USA privezou vlastni navigaci z Ceska, je dost. Neveril jsem, dokud jsem to nevidel na vlastni oci…

0 Citovat

Za ty penize spis simku s datama..

0 Citovat

Vlastní navigaci si z česka vozíme vždy, kupovali jsme ji v 2010 v SF  a půjčenou ji od nás mělo minimálně 20 lidí. Vždy dobře posloužila.

0 Citovat

Pořídím simku s datama, zapnu Waze a jedu :-)  tohle se mi zdá až zbytečné

0 Citovat

Hodim si cilovou destinaci do gmaps a ta me potom kdekoliv v offline modu odnaviguje zadara a bez dat po celych usa.. Jedina nevyhoda je, ze kdyz jedete velky prejezd (200km+) tak to vetsinou nenacachuje komplet mapove podklady, nicmene GPS porad funguje, akorat nevidite nazvy mest okolo sebe..


Kazdopadne priste uz si urcite simku s datama poridim, korporat nam uriz non-EU roaming na 20MB a posledne v Indii to ani nestacilo na cestu Uberem z letiste do hotelu.. :)
0 Citovat

Dnes kupovat navigaci je holý nesmysl. Na navigaci, POI a MHD Googlemaps. Na všechno ostatní je tady mapy.cz(openstreetmap). Nic lepšího dnes není než kombinace těchto dvou.

0 Citovat

Google maps na navigaci má svoje výhody i nevýhody. Poslední dva tripy jsem sice google maps používal, ale před tím jsem používal v mobilu Igo. Výhodou Google maps je, že v nich perfektně vyhledáte jakékoliv místo, za předpokladu že tedy máte data. V offline modu už to taková sláva není. Stejně tak i aktuální data o provozu, opět jen pokud jste online. V Igo je zase super, že ukazuje rychlostní limity, řazení do pruhů, sjezdy z dálnic včetně směrových tabulí, radary i různé dopravní značky kolem kterých projíždíte. Nevýhodou je opravdu tragické vyhledávání ať už POI nebo i místa na nepřehledné mapě. Data o provozu to umí taky, pokud jste online. Při posledním tripu v Anglii už mě google maps posílaly na různé úzké silničky, kde sice byla cesta o pár minut rychlejší, ale pořád jsem se bál, že odřu auto, nebo mě někdo nabourá. Tohle Igo nedělá, je tam víc možností jak nastavit trasu, mimo jiné i vynechat úzké silničky.

Na chození používám mapy.cz, případně maps.me, což mimo ČR a SR jsou úplně totožné mapy převzaté z OpenStreetMap, ale každý používá trošku jiné vykreslování. mapy.cz jsou lepší mimo města, protože vykreslují lépe turistické stezky a hlavně vrstevnice. Maps.me jsou pak lepší do města, jelikož lépe vykresluje památky a zajímavosti, které v mapy.cz jsou znázorněny jen ikonkou stopy, která se musí rozkliknout aby bylo jasné co to je.
0 Citovat

V podstatě máte ve všem pravdu. Příspěvek byl myšlen tak, že pokud někdo nechce vyhazovat peníze a uchovávat zbytečně mnoho dat, aplikací apod., tak s Googlemaps a mapy.cz si vystačí po celém světě jak online, tak offline, jak pro chůzi, tak pro auto :) 

0 Citovat

Online google maps mě naprosto zklamaly ve vnitrozemí Taiwanu a nemít ještě maps.me, tak teď píšu odtamtud...

0 Citovat

Tak za mě jedině offline mapy (v autech používám dlouhodobě vždy aktualizovaný Sygic - spokojenost). A to zejména při tůrách - např. na tůrách v Yellowstone i jinde nebyl velice často žádný signál, takže pro toho, kdo nejezdí jen autem po cestách a jde i mimo, je offline nutnost (dobrý je OsmAnd apod. - základ jsou Openstreet mapy). I při jízdě autem po cestě jsme byli často bez signálu. Jinak mapy.cz nejsou taky to pravé ořechové pro toho, kdo nechodí po hlavních trasách.

0 Citovat

Právě že naopak, v tom nejzapadlejsim regionu pro pesi turistiku nejsou lepsi mapy nez mapy.cz (openstreet). Na ne se da spolehnout prakticky v kazde situaci a nejlepe to je videt v horach mimo civilizaci

0 Citovat

Libore to těžko - mapy.cz jsou dobré tady v Evrope, ale byl jsem již mnohokrát v lokalitách, kde mapy.cz o místních stezkách neměly ani ponětí :-)

Je sice pravda, že se stále vylepšují, ale stále bohužel nestíhají aktualizovat celosvětově všechny ty možné (často místní) trasy, které komunita Openstreet soustavně přidává...ale ať si používá každý co chce, já jen, že za mě spoléhat na data, tak jsem už byl kolikrát v prde.. :-) (nejenom některé parky v USA, ale i např. sever Vietnamu u čínských hranic, Bolívie, Malajsie atd.)

0
14 reakcí