Ahoj/dobrý den, prodám egyptskou sim kartu Vodafone s 5,8GB dat s platností do 4.12.2021 Cena 275 CZK včetně odeslání karty poštou v obyčejné obálce. Více informací o sim kartách v Egyptě -např. na https://tripito.cz/egypt/internet/ kde jsem si i prodávanou kartu rezervoval (na místě poté vychází dráž)  .

SIM karta - Egypt - 5,8 GB

Založil(a) ve fóru Cestovatelský bazar

18 reakcí

Ahoj/dobrý den,

prodám egyptskou sim kartu Vodafone s 5,8GB dat s platností do 4.12.2021

Cena 275 CZK včetně odeslání karty poštou v obyčejné obálce.

Více informací o sim kartách v Egyptě -např. na https://tripito.cz/egypt/internet/ kde jsem si i prodávanou kartu rezervoval (na místě poté vychází dráž)


144383142.jpg
144383142-1.jpg

0

Nenapsal bys nějaké další tipy na Egypt, pokud jsi nebyl jen v resortu u moře? Letím tam v prosinci.

0 Citovat

Libor_S:

Co potřebuješ vědět přesně - kam letíš ? Od toho se asi odvíjí další věci...létáme do Marsy několikrát každý rok kvůli podmořskému světu, je to úplně jiné, než nahoře ( Hurghada, Safaga, atd. ) včetně výletů na památky a dalších aktivit, naposledy před cca 14 dny návrat z Gorgonia beach, kde bylo úžasně a resort je právě výborná základna.

0 Citovat

[citace="Petr _70"]

Libor_S:

Co potřebuješ vědět přesně - kam letíš ? Od toho se asi odvíjí další věci...létáme do Marsy několikrát každý rok kvůli podmořskému světu, je to úplně jiné, než nahoře ( Hurghada, Safaga, atd. ) včetně výletů na památky a dalších aktivit, naposledy před cca 14 dny návrat z Gorgonia beach, kde bylo úžasně a resort je právě výborná základna.

edit: Za ty roky jsme poznali spoustu míst ( myšleno hotelů ), aktivit ( památky, výlety, čtyřkolky, delfíni, atd. ) i čistě potápěčských ( šnorchlovacích ) lokalit v rámci výletů ze základny nebo pobytu na lodi. Na výlety máš 3 možnosti - přes cestovku ( o nic se nestaráš, ale dražší a musíš se podřídit skupině, takže více času ), individuálně ( pokud neznáš Egypt, nedoporučuji ) nebo přes místní agentury včetně těch, které mají Češi ( můžu v případě zájmu dát více info ).

Recipročně bych byl vděčný za aktuální info ohledně Dubaje :-) - čeká nás na konci listopadu pár dnů ( 4 ) a je to dárek ženě i dceři ( 15 ), které tam ještě nebyly...kromě standardních doporučení na webu, co jim ukázat ? Nákupy naštěstí nemusí...:-) Díky

0 Citovat

Letím do Hurghady, ale tam budu jen pár dní na závěr. Chci projet za 2 týdny místní dopravou před Káhiru a podél Nilu až po Abu Simbel a na závěr busem z Luxoru do Hurghady. Aktuální info o cestování podél Nilu se těžko hledá.

0 Citovat

Pokud budete v Luxoru, vyplatí se dopravit lodí na druhý břeh a navštívit hrobky královen. Na druhém břehu čekal houf taxikářů co vás tam odvezou. Taxikář nás zavezl k dalšímu chrámu (jméno si nepamatuji), kde se zachovaly i barvy na reliéfech. Hodí se mít vlastní světlo, inkasují za vše - vstupné, že vám ukážou vchod do hrobky, že vám posvítí atd.

0 Citovat

V Luxoru plánuju 2 dny a půjčení kola. Čelovku by mě asi nenapadlo si vzít s sebou na památky, ale dobrý nápad.

0 Citovat

Památky jsou na několik hodin, když tam člověk vleze, tak co s kolem. Cena taxi nebyla drahá, je potřeba se jednat a nikomu nevěřit, naučit se arabská čísla, hodí se na trhu, chtěli nám třeba cenu zvýšit i desetkrát, ale na cedulkách byly ceny uvedeny. Kdo má průkazku ISIC, ITIC má vstup zdarma.

0 Citovat

Četl jsem i kamarád mi říkal, že památky v Luxoru jsou klidně i na 3 dny. Kolo musí jít někde zaparkovat. Četl jsem o jeho doporučení na cesty mezi památkami. Nechci si kazit náladu neustálým dohadováním se s taxikáři a v zimě to bude i příjemnější na poznávání okolí.

0 Citovat

To si nevybereš. Ono se zase budeš dohadovat s místními o hlídání kola a kde ho nemůžeš zaparkovat.

Před dvěma lety v zimě jsem tam nikde neviděl kola. Výhodnější bylo domluvit na hotelu tour. A to říkám jako jejich nepřítel.

0 Citovat

Je lepší to procházet třeba i ve skupině s průvodcem aby člověk věděl co vidí. Průvodci mají obvykle archeologické vzdělání a jsou jedni z nejlepších co jsme kdy měli

0 Citovat

Tour se někde taky nevyhnu, ale v Luxoru nechci. Byl jsi i jinde v Egyptě?

Mám kamaráda, který se o Egypt zajímá a před dávnější cestou po egyptských památkách s CK si přečetl mnoho knih. Naprosto souhlasil s mým předpokladem, že průvodci si spoustu věcí vymýšlí. Osobně nevěřím zdaleka vše ani archeologům viz nesmyslné a agresivně prosazované vysvětlení vzniku helicopter hieroglyphs v Setiho chrámu v Abydosu. Nikdo neví, jaké byly ve skutečnosti civilizace, které vybudovaly egyptské památky (a podobně jiné staré civilizace). Archeologové často jen odhadují na základě toho, co jsou schopni pochopit a přijmout. Spíš jsou pro mě relevantnější (zvlášť u pyramid) otázky pokládané v některých dílech seriálu Vetřelci dávnověku.

0 Citovat

@Libor_S: Byl jsem po vlastní ose Káhira-Asuán (+Abú Simbel)-Luxor-Káhira-Alexandrie-Káhira těsně před začátkem pandemie. Kam se nedá dostat bez tour, je Abú Simbel. Tour v Luxoru mi ušetřila spoustu času a šlapání na kole zejména do údolí králů je menší sebevražedná mise - převýšení, serpentiny a dost daleko.

https://michal-na-cestach.blogsp...tvrdy.html

0 Citovat

Narovinu - v těch vedrech co tam na jihu běžně panují si moc nedovedu představit šlapat někde na kole po jejich rozmrdaných (dámy prominou) silnicích s jejich provozem a bordelem a pak ještě strávit několik hodin prohlídkou nějakého naleziště, areálu nebo prostě jakékoliv větší památky. A některé jsou dost rozlehlé, člověk toho má dost i bez kola. Navíc taxi tam budou za pár korun. 

Nevim jak kdo, ale vyhnout se megasračce také není snadné a s tím pak někam šlapat... Alláh to vidí. 

Čili souhlas s Michalem. 

 

0 Citovat

Luxor se na obou březích dá v pohodě prochodit pěšky. Nebo stačí se nechat dovést od řeky třeba k Rameseu a pak už si chodit podle potřeby. Tři dny jsou ideální, netlačí tě čas a můžeš se vyhnout nájezdům tour grup. Pak si i odpoledne i velkém karnackém chrámu chodíš prakticky sám, k tomu západ slunce, všechny kameny mají nádhernou medovou barvu, je to super zážitek. Mě osobně se hodně líbil přechod "přes hřeben" z Údolí králů k Dár al-Bahárí (Hatšepsut), kde je úžasný výhled na zelené údolí Nilu a kontrast s okolními kopci a pouští a není tam prakticky ani noha. Zašel bych do Madínat Habu, který je na opačnou stranu, než všechny ostatní chrámy, je krásně zachovaný včetně barev a turisti tam moc nechodí, protože není po směru prohlídek. Čelovka se určitě hodí, to potvrzuji. Edit: Pokud tam plánuješ jet v zimě, tak tam vedro není. Byl jsem tam v prosinci a v únoru a v únoru jsem byl rád, že jsem měl sebou teplou mikinu.

0 Citovat

Díky za tipy, přečtu si. Takový přechod přes hřeben s výhledy na Nil je to, co mě zajímá snad ještě víc než památky. I to kolo beru jako lepší poznání okolní krajiny, ačkoliv nejsem moc cyklista. Ale znám lidi, co jezdí v tropech v létě celou dovolenou na kole (posledně Laos) a jsou spokojeni. V prosinci tam budou teploty ideální na kolo: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Luxor

0 Citovat

O tom přechodu v loni tvrdili, že ho před pár lety uzavřeli. Ale říkali to Egypťané z turismu, tak jim věř, že...

0 Citovat

Nedovedu si představit, jak by tam ty desítky pěšinek, po kterých běžně chodí místňáci, zavřeli. Leda, že by tam někde natáhli plot. Ale ono se to dá obejít z různých směrů, třeba z Dár al-Madíny, odkud mimochodem vede cesta i na tu "horu" nad Údolím králů (al-Qurn, 420 m).

0 Citovat

Každopádně za tu hodinu u Chrámu královny Hatšepsut jsem na kopci neviděl žádné malé siluety. A na tom sluníčku je dost vedro i v lednu.

0
18 reakcí