. .

Prodam dve letenky do Havany

Založil(a) ve fóru Cestovatelský bazar

19 reakcí

.

0

Tohle mě nikdy nepřestane fascinovat. Když jsem nemohl letět, tak jsem letenky nechal prostě propadnout, byť stály 15 tisíc. Už jsem dokonce nabízel letenky stejným jmenovcům zadarmo, protože mi bylo líto je nechat propadnout. Iweettkkoo, uvědomte si, že takový už je život! I cestování přináší své oběti.

I kdybyste chtěla za letenky 10 tisíc, nikdo je nekoupí...

0 Citovat

Nechci ti tu kazit byznys, ale pokud to máš koupené v té chybce, tedy předpokládám booking class R nebo V, tak tam jistě změna jména není možná.

0 Citovat

Dík cali, teď jsem to chtěl dodat. Koukám se, že podle jejich tabulek jde změna jména jen u domestic letů, u mezinárodních vůbec takový poplatek není. Každopádně by to chtělo tarifní podmínky, ale podle mě se s tou letenkou nedá hýbat vůbec.

0 Citovat

I kdyby měla letenky v M, B, Y, tak jméno nezmění. U klasických letenek jdou jména měnit jen v rámci skupinových rezervací, individuální většinou nejdou vůbec, ale to samozřejmě záleží na konkrétní aerolince, jak to má nastavené.


am-fees.png

0 Citovat

Každopádně to je neprodejné, leda najít osoby stejných jmen. Pak je otázka, kolik by oni dali...

0 Citovat

cenu neprodejne letenky urcuje kupujici, nikoliv prodavajici. a chtit 17k za 2 letenky na pevny termin z promo akce.... Cili spravne zneni inzeratu na neprodejnou letenku ma znit "nejvyssi nabidce".

0 Citovat

iweettkkaa napsal(a):

Díky za Vaše chytré názory, podle kterých toho oba víte opravdu hodně. Před 14ti dny jsem měnila další dvě letenky se stejnou trasou i společností. Jeden hovor a hle, letenky mají najednou cestovatelé s úplně odlišnými jmény. Takže nevím, proč by to nešlo a už vůbec nevím, proč se vyjadřuje někdo, kdo nemá zájem. Hezký den ;)

To, že je mají neznamená, že poletí.

0 Citovat

Změna jména u této letenky možná je. Museli jsme taky měnit na jedné letence jméno a i s provizí esky.pl to bylo 3700Kč. Každopádně výsledná cena by měla být nižší.

0 Citovat

Pokud to tak opravdu je, kaju se a omlouvám... Jsem zvyklý, co je psáno, to je dáno a toto by šlo proti tomu, co je psáno.

0 Citovat

Je to celkem neobvyklé, tipuji, že u většiny evropských aerolinek by změna jména na letence nešla za žádných okolností. Každopádně si stojím za tím, že za 17 tisíc je to neprodejný artikl, když se to všude hemží last minute letenkama na Kubu za 5-10 tisíc ;-)

0 Citovat

Taky jsem se divil, ale šlo to nakonec. Každopádně chápu, že se snažíte snížit co nejvíce ztrátu a v tomto případě víceméně celou. Jen kupce budete hledat složitě, protože takhle už není výhodná. S přípojema v tomto pevném termínu už to není moc sláva. Čím dříve slevíte, tak tím lépe, protože čas se krátí a bude to více nevýhodné a neprodejné.

A je potřeba počítat s tím, že se tu k tomu vždy někdo nějak vyjádří. Berte to jako pomoc Vám a případně možnému kupujícímu. Taky si do této nabídky rýpnu, protože by bylo vhodné napsat za jakých podmínek byla letenkta koupena. Tedy, že se jedná o chybný tarif a kupující s tím musí počítat a měl by být na to upozorněn. Pořízovací cena letenky v tomto případě byla XXXX tisíc (to ať si už dohledá), neobsahovala palivové příplatky a je tam možné riziko. Letenky podle všeho projdou bezproblémů, ale vždy tu může být nějaký problém.

0 Citovat

No tak pred 4 mesiacmi tu bola akcia od Aeromexico kde bola Kuba za 4500 Kc z Amsterdamu a pred rokom s tou istou spolocnostou za 8000 Kc, takze neviem ktory hlupak by si tie letenky za tu cenu kupil, ale budiz.

0 Citovat

O co jde především, vždycky je třeba do "lákavosti" nabídky počítat i to, že letenky máš na pevně daný termín, což je obrovská nevýhoda - je třeba se přizpůsobit s přískoky, termínem dovolené atd. letenkám. Navíc je odlet za 3 týdny a do Amstru nelítá 5 lowcostů denně, aby se cena držela dole. Proto je to za Tebou požadovanou cenu velmi pravděpodobně neprodejné (až na případ, že by někdo nutně sháněl letenky na danej termín) a jak už tady někdo psal, čím dřív půjdeš výrazně s cenou dolů, tím větší budeš mít šanci to prodat, protože ta každým dnem klesá.

0 Citovat

iweettkkaa napsal(a):

Nevím, kde jste vyčetl, že cena letenky do Havany je možná už za 5000Kč (prosím o radu kde, zakoupila bych). Pokud vím, tak letenky na Kubu začínají v akci zhruba na 8000Kč a jedná se o nízkonákladovou společnost Eurowings s lety z Kolína nad Rýnem. A jak jistě víte rozdíl mezi nízkonákladovým a nenízkonákladovým dopravcem existuje. Tudíž cena letenky za 8500 není nic šíleného.

Tak například teď máte nabídku z Varšavy za 9000 Kč, přímý let, žádné crcání s přestupy a nakupování přípojů.


waw-vra.png

0 Citovat

A co crcání se do Varšavy?

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

A co crcání se do Varšavy?

Pro mě, jako pro Ostraváka, je to otázka 5 hodin vlakem. Pokud je někdo ochotný se crcat do CGN, tak počítám, že nebude mít problém ani crcáním do Varšavy, takže asi tak...

0 Citovat

Andrea napsal(a):

No tak pred 4 mesiacmi tu bola akcia od Aeromexico kde bola Kuba za 4500 Kc z Amsterdamu a pred rokom s tou istou spolocnostou za 8000 Kc, takze neviem ktory hlupak by si tie letenky za tu cenu kupil, ale budiz.

Pred mesicem jsem kupoval u AirCanada MUC - HAV za 4500 :)

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

Pred mesicem jsem kupoval u AirCanada MUC - HAV za 4500 :)

No dokonca. Tak iweettkkaa, prikladov tu mate dost :)

0 Citovat

Taky to kupovala samozřejmĕ za cenu 4000-4500Kč.

0
19 reakcí