Ahoj, chci se zeptat lidí, co byli na Kubě, co má cenu vidět. Se ženou bychom rádi vyrazili na Kubu v červenci, jindy to bohužel nejde kvůli práci. Chceme si to užít, ale mám omezení s cukrovkou, takže inzulín s sebou a dávat si pozor na jídlo, teplotu.... no prostě děs běs, ale i tak se tam chystáme.Zajímá mě, co navštívit, přemýšlel jsem nad:HavanaViňalesMaria la gordaSanta ClaraPlaya LargaTrinidadMožná Cayo LargoMáte zde někdo zkušenosti? Např. jak se dostat na Cayo Largo a má to cenu? Co rozpočet? Budu rád za každou radu, s diabetes mám 2 roky a ještě nemám zkušenosti na delších dovolených, cca 20 dnů .

Napříč Kubou

Založil ve fóru Cestujlevne.com

2 reakce

Ahoj, chci se zeptat lidí, co byli na Kubě, co má cenu vidět. Se ženou bychom rádi vyrazili na Kubu v červenci, jindy to bohužel nejde kvůli práci. Chceme si to užít, ale mám omezení s cukrovkou, takže inzulín s sebou a dávat si pozor na jídlo, teplotu.... no prostě děs běs, ale i tak se tam chystáme.


Zajímá mě, co navštívit, přemýšlel jsem nad:

  • Havana
  • Viňales
  • Maria la gorda
  • Santa Clara
  • Playa Larga
  • Trinidad
  • Možná Cayo Largo

Máte zde někdo zkušenosti? Např. jak se dostat na Cayo Largo a má to cenu? Co rozpočet? Budu rád za každou radu, s diabetes mám 2 roky a ještě nemám zkušenosti na delších dovolených, cca 20 dnů

0

Havana, Vinales, Trinidad určitě nevynechat, to je must see.

Maria la gorda je dost daleko, tak nevím, jestli má význam se tam táhnout, to radši právě pořádně využít cestu na východ: Santa Clara určitě, místo Playa Larga zvážit ještě Playa Giroń.  A u Trinidadu se podívat i do parku Topes de Collantes a na pláž Ancón. Cayo Largo nevím, tam jsem nebyla.

Rozpočet - čím budete jezdit? my jsme se tam nechávaly vozit jen v těch jejich krásných autech s řidičem a samozřejmě to bylo dražší, ale o to pohodlnější.

Kamarádka má tu druhou cukrovku a zvládla to dobře, samozřejmě hlídání jídla, cukru, ale jinak všechno v pohodě.


0 Citovat

Sto lidi, sto nazoru. Pokud koncis v Trinidadu, tak mas lehce projetou zapadni pulku Kuby. Mne se treba nejvic libilo v Baracoe, ale to mate z Trinidadu bratru tak jeste 10-12 hodin. Co v Santa Clare? Hrob nejvetsiho rebela Che, ale co dal? Navstivili jsme dalsi mesta, ktera z meho pohledu stala za uplnou vylizprdel - Cienfuegos ci Camaguey. Playa Larga nedoporucuji taktez-skareda, snad sterkova, spinava plaz. To Playa Ancon u Trinidadu je nadhernejsi asi tak 20x. Byli jsme 4 a prepravovali jsme se privatnima minivanama, asi to nebylo nejlevnejsi, ale take velmi pohodlne. Z Baracoa jsme do Havany leteli. Dalsi moznost byl bus, ktery jel myslim 20 hodin nebo tak neco. Letenky ma Kube treba kupovat s brutalnim predstihem. Setkal jsem se s mnoha cestovateli, co si mysleli, ze standardne koupi letenku na miste. Ovsem nebyly, takze se vraceli busem, coz musel byt echt zazitek. Vzdalenosti nejsou hrozne, stav silnic, mnozstvi policejnich kontrol etc ovsem uz hrozne jsou.

0
2 reakce