Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se společným zavazadlem do Izraele? V červnu letíme s přítelem a rádi bychom se sbalili pouze do jednoho společného zavazadla, ale nevíme, jestli to nebude problém při vstupu. A taky bych se ráda zeptala, jestli ten pohovor probíhá individuálně, nebo jestli budeme spolu (kvůli toho batohu, nerada bych, aby kvůli tomu byly nějaké problémy). A ještě by mě zajímalo tohle-v průvodci i na internetu jsem našla, že lze přivézt pouze 3kg potravin na osobu. Oni to zavazadlo rentgenují/prohledávají, případně to pak váží? Rádi bychom se vybavili nějakými základními potravinami, jen jestli to musíme přesně vážit, jestli náhodou nemáme o půl kila víc. A pokud máte nějaké tipy na cestu (jakékoliv), budeme za ně moc rádi! Díky  .

Izrael-společné zavazadlo

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se společným zavazadlem do Izraele? V červnu letíme s přítelem a rádi bychom se sbalili pouze do jednoho společného zavazadla, ale nevíme, jestli to nebude problém při vstupu. A taky bych se ráda zeptala, jestli ten pohovor probíhá individuálně, nebo jestli budeme spolu (kvůli toho batohu, nerada bych, aby kvůli tomu byly nějaké problémy).
A ještě by mě zajímalo tohle-v průvodci i na internetu jsem našla, že lze přivézt pouze 3kg potravin na osobu. Oni to zavazadlo rentgenují/prohledávají, případně to pak váží? Rádi bychom se vybavili nějakými základními potravinami, jen jestli to musíme přesně vážit, jestli náhodou nemáme o půl kila víc.
A pokud máte nějaké tipy na cestu (jakékoliv), budeme za ně moc rádi!
Díky smiley

0

Proč by měl být problém? V průvodci i na internetu jsem četla, že se ptají, jestli si dotyčný balil zavazadlo sám. A pokud by pohovor probíhal odděleně, bála jsem se, že by tento problém vzniknout mohl. A tak než riskovat nepříjemnosti, raději jsem se zeptala zkušenějších cestovatelů, než jsem já. Zatím nikdy jsem nebyla v zemi s tak striktními bezpečnostními opatřeními a mám ze vstupního pohovoru respekt smiley
Co se týče řízků, paštik a samoobsluh - nemáme v plánu šířit věhlas českému paštikářství, ale budeme se pohybovat i v oblastech, kde těch samoobsluh pravděpodobně nebude tolik a rádi bychom si vzali nějaké zásoby z domu. Na dovolenou si jedu odpočinout, ne běhat po obchodech a shánět, jestli mají to, co zrovna potřebuji a chci (mám ověřené stálice, které si s sebou beru všude, protože s nimi mám dobré zkušenosti a které mnohdy v zahraničí nejsou k dostání na každém rohu). Ale nebojte, paštiky necháme doma smiley Už teď se těším, až ochutnám v původní podobě jídla, která znám jen z čajoven smiley Také hodláme využít couchsurfing a myslím, že darovat něco ze země, odkud přijíždím, je mnohem lepší než skočit do sámošky a koupit to tam (z vlastní zkušenosti vím, že třeba taková maličkost jako rybízová marmeláda ze zahrady potěší každého hostitele smiley
Děkuji Vám za odpověď, s tím zavazadlem jste mě potěšil smiley

0 Citovat

Nechapu proc nekdo ma neco proti pastice - ja vzdy beru nekolik sebou a vzdy se hodi - da se to snist s uplne s kazdym pecivem a vsechno to vydrzi.

0
2 reakce