Nemá někdo zkušenost s vyřizováním víz? 5* hotely jsou za 4tis. / noc.  .

Bahrajn - víza

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

15 reakcí

Nemá někdo zkušenost s vyřizováním víz? 5* hotely jsou za 4tis. / noc. smiley

0

Mám podobný problém, sháním vízum do Kataru. V praxi je to tak, že za vás 5 hvězdičkový hotel se zaručí a dodá potvrzení, které je nutné přiložit k žádosti o vízum. Co se týká Bahrajnu, Kuvajtu a Kataru, je třeba dát pozor na to, jestli tam chcete jet s drahou polovičkou, se kterou nejste sezdaní. V Bahrajnu ani v Kuvajtu vás neubytují nikde, cizoložství je tu totiž trestné a vztahuje se i na turisty. Na recepci chtějí oddací list, tak pozor. Jinak hotely se za vás zaručí jako sponzoři, což je podmínka. Pokud chcete bydlet v levnějším hotelu tak musíte si zajistit sponzorství místního občana, což některé zejména arabské cestovky za poplatek dovedou. Co se týká Kataru, v některých hotelech vás ubytují i nesezdané, ale chce se to napřed zeptat.

0 Citovat

Zdravim. chci se zeptat zda v Bahrajnu existuje neco jako vizum treba na 72 hodin jako napr. v Cine pro dlouhy prestup? Nebo jestli nekdo zda Gulf air zajistuje hotel pro cestujici s delsim prestupem?

0 Citovat

vízum v Bahrainu není problém nebo spíše nebyla minulý rok, dostal jsem ho normálně na letišti

0 Citovat

Vízum po příletu nebo online, cca 80$.

0 Citovat

Jde o to ze mam prestup nejakych 12 hodin nebo 11 ted nevim. a nechci davat 80 dolaru za par hodin ve meste. Tak se ptam na to tranzitni vizum nebo jestli gulf air zajistuje hotel pro svoje cestujici s dlouhym prestupem.

0 Citovat

https://www.gulfair.com/at-the-airport/ ... in-bahrain

0 Citovat

Ahoj,

řeším podobný problém. Měl jsem chuť vyběhnout na těch pár hodin do města, ale takovou pálku se mi nechce dávat za vízum.

Také jsem se koukal na stránky Gulf Air, jestli nabízí spánek v hotelu zdarma. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nějak tomu moc nerozumím do jaké třídy patřím a jestli vždy musím platit poplatek za vízum. Přece jenom se mi nechce trávit 14 hodin na letišti.

Díky

Honza

0 Citovat

Jestli letíš v rámci akce z Istanbulu, tak tam Dave jasně psal, ke komu a v jaké výši se dají míle připsat, což jasně vylučuje třídy s nárokem na bezplatný hotel.
A 80 USD ve kterých máš vízum, hotel, večeři a snídani se ti zdá jako pálka?

0 Citovat

Cau hele pokud mas tu akci odlet istanbul tak mas tridu W a to znamena za 55 dolaru. stejne jako ja smiley kdy letis?

0 Citovat

Hoši, nezapomeňte také na dobré vychování smiley Manama je největší bordel arabského světa, hlavně pro Saudy. Mějte oči otevřené, šrajtofle a poklopce raději zavřené smiley A ten voucher si vyřiďte hned na přepážce v Istanbulu.

0 Citovat

Ahoj,

před dvěma dny jsem se vrátil z výletu a mám tu trochu update ke Gulf Air a Bahrajnu.

Nejdřív Gulf Air - celkem to ušlo. Jídlo bylo fajn. Jenom výběr filmů byl opravdu tristní. Většinou se jednalo o Hollywoodský odpad. Na druhou stranu vše bylo vyvážené tím, že letadla byla poloprázdná, takže se člověk mohl roztahovat a i personál byl fajn. Byl tak moc fajn, že nám před plánovaným 14ti hodinovým přestupem dal snad veškeré zásoby, které zbyly z letu Istanbul-Manama.

Možná to nám pomohlo. Měli jsme u sebe spoustu igelitek, takže jsme vypadali trochu jako socky. Po přistání v Bahrajnu jsme byli usměrněni k nějakému okýnku, kde se nás ptali, jestli máme zaplacený hotel a jestli ne, tak nám mohou jeden dát za 80 USD, kde byl krom noclehu i transport, jídlo (večeře, snídaně) a vízum. To jsme odmítli a sdělili jsme, že jsme se na 14ti hodinový přestup nachystali a že budeme klidně na letišti.

Poté nám nabídli hotel za 55 USD, ale s tím také nepochodili. Byli jsme celkem smíření a hlavně vybavený na více než půl denní pobyt poblíž gatů. Nakonec vše dopadlo tak, že nám dali vše zadara. Vysvětluji si to tím, že jsme vypadali fakt špatně. Noc před tím jsme pařili v Istanbulu a moc jsme toho nenaspali, takže jsme vypadali celkem šíleně a k tomu jsme měli plné ruce igelitek. Noc zdarma dostali i tři Řekové a jeden Francouz (podle mě díky nám).

Jinak hotel byl to nejluxusnějí zařízení, kde jsme za celý výlet spali a měli tam i dobré jídlo. Cestou jsme viděli alespoň trochu z Bahrajnu. Takže, když to vezmu zpětně tak těch 55 USD na jednoho za noc hotelu, za jídlo, za vízum není zase tak špatné. Jenom se to musí rezervovat dřív než až v Bahrajnu.

Na zpáteční cestě jsme měli "jenom" 12ti hodinový přestup a hotel jsme bohužel nedostali. Na druhou stranu nám dali dva vouchery na oběd a večeři, takže jsme o hladu nebyli. Jinak na letišti mají dostupnou Wifi, takže se to dá nějak přežít. Samotné letiště není nic extra, je poměrně malé a krom sezení se tam nedá nic moc dělat.

Na druhou stranu je celkem zábava si prohlížet ostatní cestující. Spektrum je velmi široké - od Angličanů, Němců přes Rusy, Indy, "ropné šejky" až po Pákistánce a Súdánce. Jedna skupinka vypadala jako zájezd pasáčků koz (kozy měli nejspíš místo odbaveného zavazadla). Pak tam bylo i mnoho lidí, kteří se do Bahrajnu vydali za nějakými radovánky. Bahrajn je bordel Blízkého východu a občas to bylo vidět i na lidech na letišti. Některé dámy vypadali trochu do větru a někteří páni zase tak, že nemají hluboko do peněženky.

Pokud jste zvědavý jak to v Bahrajnu vypadlo (a pak i v Thajsku a v Londýně), tak to můžete najít na FB mého blogu. Je to tam někde trochu níž: https://www.facebook.com/vocasontheway/ anebo na Instagramu (tam už je jenom Thajsko) https://www.instagram.com/vo.cas.ontheway/ a vlastně i na blogu (kde není ani jedno, ale jsou tam moje minulé cesty): http://vocasontheway.cz/

0 Citovat

Ahoj, nevíte někdo jak je s těmi vízy teď? Podle MZV jsou jednovstupy za 5 BHD. viz.: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encykl.../visa.html


Díky za zkušenosti.

0 Citovat

Je to tak, měsíc zpátky :)

0 Citovat

pravda, neklame:)

luxusna oficialna stranka - https://www.evisa.gov.bh/


hiuigyh-1.png

0 Citovat

V 03/2019 som žiadal o tranzitné víza. Boarding pass na ďalší let som mal vytlačený už pri lete z Indie. Tam som Gulf Airu povedal, že v Bahraine si chcem spraviť prestávku, tak mi batožinu dali do ruky (nebola veľká) a išli niekam telefonovať. Po prílete som zaplatil víza podľa stránky evisa.gov.bh, v hotovosti v eurách. Pasovák mi vydal v BD a saudských ryáloch. Saudské prachy berú v Bahrajne všade. Požičal som si aj auto na tých pár hodín. Chcel som malú Toyotku a dostal veľké luxusné SUV. Nevadí, nesťažoval som sa. Cena rovnaká. Len chcem ešte upozorniť, a preto prenájom auta spomínam, že benzínka, ktorá je najbližšie k letisku, neprijíma platobné karty! Musel som ísť do neďalekého bankomatu a vybrať hotovosť (minimálne 10 BD). 

0
15 reakcí