Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho znalého, stačí tam vstup jen s občankou, když se jedná o uzemi pod Francouzskou správou ? .

Nová Kaledonie

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho znalého, stačí tam vstup jen s občankou, když se jedná o uzemi pod Francouzskou správou ?

0

To je ten ostrov mezi Australii a Fiji? Tam chcete cestovat na obcanku? 

0 Citovat

Myslím, že aj keby sa dalo teoreticky, tak prakticky nemožné - tranzit na občiansky v Sydney, alebo v Roku by bol veľmi srandovný pokus

0 Citovat

Tak přímý let z Evropy na jakékoli uzemí EU v karibiku, odtamtud lety/plavby do Fran.Polynésie(všude na občanku) a z ní do Nové Kaledonie, něco na ten způsob, akorát, že jsem nenašel žádé info na netu ohledně Kaledonie, jestli tam fakt nejsou nějaké omezení pro občana EU, chtěl bych to bez pasu zkusit.

0 Citovat

Jakejkoli například divert a máš sakra problém. Hlavně moc nechápu, proč to vůbec vymýšlíš, jako pro ten pocit, že jsi doletěl, dojel do Nové Kaledonie na občanku?

0 Citovat

Nová Kaledonia má špeciálny status, nie je to Reunion na občiansky. 

https://www.newcaledonia.travel/...sa-customs

0 Citovat

Doporucuji udělat, zazadat si o pas. Potom muzete cestovat po svete bez problemu, hezky den. 

0 Citovat

Jestli to chceš zkusit na občanku, tak určitě s pasem v kapse. Všude zkus dát napřed občanku a když to nepůjde, tak vytáhneš pas. Stejně nevím, co tě k tomu vede. Je to zbytečný vymýšlení kravin z mýho pohledu. 

0 Citovat

ale zase vies ako ... letis do Novej Kaledonie a  600CZK usetrenych za pas sa vzdy zide :D

0 Citovat

No tak právě, zažít nějaké dobrodrůžo :D mám kupu volného času, tak proč to dělat jednoduše (jako ostatní), když to může mít s kapkou adrenalinu, každopádně díky za info a osvětlení, takže tam EU občanky neberou, dík za odkaz.

0 Citovat

Já si myslím, že pokud máš spoustu volnýho času a zřejmě i peněz, když jsi vymýšlel takovou ptákovinu, tak je nekonečné množství mnohem zajímavějších a přínosnějších cestovatelských výzev a dobrodružství u kterých se budeš moct realizovat :) Nevím upřímně, co je dobrodružnýho na tom ukázat občanku místo pasu, ale každej to máme jinak :)

0 Citovat

Tvoje dobrodružství skončí na check-in a vyřešeno. To můžeš vyzkoušet i bez letenky a zůstaneš tak stejně na letišti. :-D

0 Citovat

Pokud najdes primy let z Evropy, tak by ti obcanka mela stacit. Ostatni vaeianty pouze s pasem.

0 Citovat

Myslím, že nakoniec aj keby to išlo, tak 2 dni pred odletom by sa zistilo,že občiansky je po platnosti :))

0 Citovat

Proč se tady opakuje již výše vyřčené? :D Na Novou Kaledonii nestačí OP ani kdyby existoval přímý let z území EU, kterýžto neexistuje, čímž je vše vyřešeno.

0 Citovat

Já bych to bez pasu neriskoval. Může se stát cokoliv. Nouzový přistání někde jinde, uletí ti letadlo a nebude přímej spoj do Evropy (případně mega drahej) nebo prostě cokoliv. Klidně si užij dobrodružství s občankou a hrej to s něma tak dlouho, jak tě to bude bavit, ale ten pas měj někde na spodku batohu pro jistotu :)

0 Citovat

Jaký je rozdíl občanka nebo pas? že Je o pár gramů těžší? Hezký starosti)))) stejně sebou něco táhnout musíš)

0 Citovat

Osobne na občiansky cestujem aj do Gruzínska, ale vždy nám pás v zálohe, aj keď letím tuto kúsok do Poľska

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Proč se tady opakuje již výše vyřčené? :D Na Novou Kaledonii nestačí OP ani kdyby existoval přímý let z území EU, kterýžto neexistuje, čímž je vše vyřešeno.

Na Facebooku by si už dostal vynadané, niekto čaká osobnú skúsenosť :))

0 Citovat

Ano máte pravdu v pár věcech,  u pasu mi vypršela platnost a nechtělo se mi to řešit, jinak proč do Kaledonie ? mluvím francouzsky a rád bych se procvičil a zároveň poznal zemi, kde jsem ještě nebyl, proto volím tento typ zážitku i když uznávám, existují i daleko lepší a výhodnější výlety, co se týče peněz, ale nevycucal jsem si to jen tak z prstu náhodně na mapě atlasu. Jinak příme lety do Nouméa z Evropy bohužel nejsou :/ .D

0 Citovat

Pak se nabízí třeba Reunion, Francouzská Guyana, Martinik či Guadeloupe. Tam jsou přímé lety a lze na občanku :)

0 Citovat

Ano, Reunin mám projetý celý a v karibiku vše mimo Fr.Guyanu :)

0 Citovat

No tak na občiansky sa už dá do Moldavska a vyzerá to že dokonca aj Podnesterska. 

0 Citovat

@tonic: A tam si precvičí francúzštinu? :)

0 Citovat

moldavcina=rumuncina

rumuncina+par poharov vina = francuzstina
0