Ahoj cestovatele,poradite mi ? Budu v Portu 5 dni a pozdeji v Lisabonu take 5 dnu. Bydleni v centru, prilet letadlem. Poradite mi jake jizdenky koupit ?Kam na folklorni predstaveni?  Diky  Julca .

Porto , Lisabon mestska doprava

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Ahoj cestovatele,

poradite mi ? Budu v Portu 5 dni a pozdeji v Lisabonu take 5 dnu. Bydleni v centru, prilet letadlem. Poradite mi jake jizdenky koupit ?

Kam na folklorni predstaveni?  Diky  Julca



0

Lisabon - 24 hodinový lístok za 6€ + 0.50€ za kartu, každý deň treba kúpiť nový. Porto - 72 hodinový lístok za 15€ + na zvyšný čas kupovať jednosmerné lístky alebo 24-hodinový za 7€. Nič lepšie nezoženieš.

0 Citovat

"Kam na folklorni predstaveni? "

Pokud myslíš fado, tak ve čtvrti Alfama toho najdeš dost. Strávili jsme povedený večer v A Baiuca, např.

0 Citovat

V Lisabonu by stála za zmínku Lisboa Card, kde jsou kromě všech transportů zahrnuty také volné  vstupy nebo slevy do místních památek. Na tři dny za 40 EUR.

0 Citovat

Ahoj, Lisboa Card z vlastní zkušenosti nejlepší volba, najdete odkazy v angličtině, kde všude platí. Platí i  na příměstské vlaky.

https://www.visitlisboa.com/plan...isbon-card

Prostudujte a kupte hned na letišti.
0 Citovat

Ahoj, díky všem za předešlé užitečné info - jen se chci přeptat, jak funguje používání Lisboa card ? Chápu, že se karta aktivuje prvním použitím na požadovanou dobu, jak ale v průběhu ? Při každém nástupu do tram či metra se také, /stejně jako dobíjecí karta VivaViagem/ musí u řidiče nebo vstupu do metra označit ? .. nebo se jen ukazuje ? .. nebo už si ji jen schovám pro případnou kontrolu ? .. díky moc za info

0 Citovat

Musíš s ní vždy pípnout. V metru to ani jinak nejde - jsou tam turnikety. V metru se pípá i pro výstup. 

0
6 reakcí