Ahoj,plánuji delší pobyt v cizině (3-4 měsíce v Asii) a po několika letech budu dávat výpověď. Chci se zeptat na zkušenosti s podporou. Vím, že je potřeba se nahlásit do tří dnů po skončení práce, tudíž bych kupoval letenku třeba šestého dne následujícího měsíce.Slyšel jsem, že je nutné chodit na konzultace každý měsíc a pokud člověk nepřijde, tak ho vyhodí z úřadu práce, tudíž ztrácí podporu. Předpokládám, že úřad mi nenajde vhodné zaměstnání v rámci podmínek, kdy práce musí mít podobnou kvalitu jako předchozí, alespoň prvních pár měsíců na podpoře.Chtěl bych se zeptat, zda při nahlášení na úřad, už tam nemusím chodit znova alespoň měsíc a mám právo na první měsíc podpory. Tudíž si můžu koupit letenku šestého.Následně, jak jste to vyřešili, abyste ideálně čerpali podporu po celou dobu? Někdo mi poradil, že v nejhorším případě jde přerušit podporu a čerpat jí až po návratu. Můj cíl je si hledat práci dopředu v Asii, takže bych jí rád čerpal celou dobu.Vím, že správně podpora má sloužit jinému účelu, ale pracuji dlouho a práci bych si chtěl hledat při cestování.Děkuji za tipy,Kony  .

Pracovní úřad a podpora

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Já hlavně nechápu,proč temihle hemzy znovu tuhle diskusi otvírat,navíc zrovna mikir,kterej se parazitovanim pomalu chlubí.

K tomu poslednímu příspěvku, nikdo se nepohorsuje nad tím, že požádas o podporu pokud ji potřebuješ a máš na ni nárok,tak moc nechápu jeho smysl,ale buď tak hodnej a ani mi ho neobjasnuj,určitě s tím tady dokážeme žít.

0 Citovat

eremi  nicim se nechlubim a na nikom neparazituju , makam v Irsku radu let stejne jako jsem tvrde makal v CR a kdyz ty podminky nebyly dle predstav , tak jsem jako kazdy normalni clovek hledal lepsi a po tu dobu nez jsem nasel me nalezela v CR i v Irsku podpora , ze se chovaji v Irsku zcela jinak neni mou chybou  a kdyz me samotna pracovnice na urade rekne ze to pro mne neni vyhodne ,tak snad mam rict , ze vezmu neco nevyhodneho ,jen pro jakysi pochybny  moralni kredit ? a vubec bych to neotviral , kdyby tu nebylo tolik reakci ,od lidi co to odsuzuji

Nevidim na tom nic spatneho  ukoncit pracovani pomer treba  3 mesice cestovat a pak zase nastoupit tam kde mi to vyhovuje  a nevidim na tom ani nic nemoralniho  chtit po statu neco co mi za leta co jsem odvadel dane nalezi

Uz se k tomu vic vyjadrovat nebudu


0 Citovat

nečetl jsem všechny odpovědi zde, ale řešil jsem to samé. Od nového zaměstnavatele jsem dostal smlouvu o budoucím zaměstnání. 4 měsíce jsem měl maximální možnou podporu a odpočíval v JV Ásii před nástupem do nového jobu. ÚP bez problému akceptoval.

0 Citovat

Navaja napsal(a):

 Ještě mám pocit, že tento web jde nějak do háje, ... Nějak se vytratila témata , co kde vidět a poznat. vlastně nevím, jestli se toho nedozvím více na tom tolik zatracovaném Facebooku.

Tato temata tu prece alespon za posledni roky vzdycky byla ve vyrazne mensine. Treba se to zlepsi s nove zavedenymi cestopisy. Jak jste k tem tematum prispela Vy? Nevsiml jsem si Vasich castych odpovedi.

Drive se o tom dost diskutovalo na hedvabne stezce, ale ta jde na rozdil od CL opravdu do haje kvuli neschopnym majitelum a zamestnancum.

0 Citovat

Ono je to trosku slozitejsi , zkuseni cestovatele tady hlavne hledaji  vyhodne letenky ,coz je vlastne hlavni prinos  kdy clovek  co nesedi dene hodne hodin na internetu nema sanci najit  , leda nahodne , proto si porad myslim , ze stacilo stare CL  ktere bylo prehlednejsi , mozna se to pridanim nove slozky zlepsi ,ale to asi neni o strankach, ale o lidech , mozna by stalo za to jeste nejak rozdelit  zkusenejsi cestovatele  a ty co maji male zkusenosti a dokola se ptaji na zakladni veci jako jsou rozmery zavazadel  . moznosti  nastupu cesty jinde pri klasickych leteckych spolecnostech a podobne , nikdo uceny z nebe nespadnul , ale prece jen nektere otazky co se stale opakuji  by bylo mozno  umistit nekam do jednoho  a podle potreby je aktualizovat

Obrazek o tom kdo je tady jak aktivni prinasi  prehled cestovatelu a bohuzel ti co navstivili  nejvic zemi  zde nepisou vlastne vubec 
0