Zdravím, nemá někdo zkušenosti se stanováním v Anglii? (opravdu konkrétně Anglii, ne Velkou Británii)S kamarádkou jsme se rozhodly podniknout výlet a napadlo nás, že bychom vzali i stan na občasné přespání v přírodě. Vím že existuje stránka, kde se dá domluvit s místními, že si zapíchnete stan u nich na zahradě, ale zajímalo by mě volné stanování venku v přírodě.Je to možné/omezené nebo je přímo zákaz?Děkuji za odpovědi. .

Stanování v Anglii

Založila ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Zdravím, nemá někdo zkušenosti se stanováním v Anglii? (opravdu konkrétně Anglii, ne Velkou Británii)

S kamarádkou jsme se rozhodly podniknout výlet a napadlo nás, že bychom vzali i stan na občasné přespání v přírodě. Vím že existuje stránka, kde se dá domluvit s místními, že si zapíchnete stan u nich na zahradě, ale zajímalo by mě volné stanování venku v přírodě.

Je to možné/omezené nebo je přímo zákaz?

Děkuji za odpovědi.



0

Podľa tejto stránky to možné je: https://www.pitchup.com/wild-camping/ ,ale  Anglicko je krajina plotov, prakticky všetka zem je súkromná, môže byť problém nájsť vhodné miesto na stanovanie. Pred mnohými rokmi som pár krát prespal v prírode na divoko (len v spacáku na karimatke bez stanu), ale vhodné miesto nebolo jednoduché nájsť. Dnes by som už nocoval v pomerne lacných youth hosteloch.

 
0 Citovat

Na tuhle stránku jsme taky koukali, ačkoliv to není úplně to, co jsme si představovaly, ale asi to jinak nepůjde.

Každopádně díky za tip.


Nebyl někdo nedávno? Ať máme co nejnovější info, moc by nám to pomohlo ;)
0
2 reakce