Zdravím.Máte někdo tip / zkušenost s pojištěním cesty do Indie? Jedeme ve dvou na dva měsíce, nic extrémního (výšku, sporty) určitě nebudeme provozovat. .

Indie - pojištění

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

9 reakcí

Zdravím.

Máte někdo tip / zkušenost s pojištěním cesty do Indie? Jedeme ve dvou na dva měsíce, nic extrémního (výšku, sporty) určitě nebudeme provozovat.

0

Mám velice čerstvou zkušenost s cestovním pojištěním od Fio banky k běžnýmu účtu. Rychlá domluva a dobrá spolupráce. Potřebovali jsme v Malajsii několikrát navštívit nemocnici/kliniku a vše bez problémů schválili. S jejich spolupracujícíma klinikama vše fungovalo perfektně. Dostavili jsme se tam a už měli nachystanej náš papír a nic se neplatilo. Tento týden budu řešit zpětný proplacení z klinik se kterýma nespolupracovali, ale proplacení mám schválený.

0 Citovat

@Ridder

Co jsi tam vyváděl ?

0 Citovat

@ niemandos Píšu SZ

0 Citovat

Moc díky za zkušenost. Ani bych nečekala, že pojištění ke kartě může být tak užitečné! Který typ máte?

0 Citovat

Je to úplně jedno, stejně skoro všechny pojišťovny snad kromě Allianz a Axa používají Europ Assistance. Je tu jeden profláknutý cestovatel, který měl jen to nejobyčejnější pojištění k platební kartě, byl hospitalizován zrovna v Indii, všechno bez problémů proplatili, včetně letenky s EK...

0 Citovat

Tak tomu říkám mít zkušenost. Tzn. pojištění ke kartě za max 75 kč za měsíc může být stejně užitěčné jako to za 2 000?

0 Citovat

Potvrzeno praxí... Sám čumím, kolik pojistných událostí během jednoho tripu bez mrknutí oka zaplatili... Vždy jde jen o to, správně postupovat a komunikovat. Tedy v lehčích případech péči uhradit, mít účet, kde bude jasná diagnóza a předepsané léky, v těch složitějších, pokud to jde kontaktovat předem asistenční službu, která dokáže doporučit i vhodnou nemocnici se kterou pak dokáže komunikovat. V případě nějakých krádeží nebo přepadení mít papír od místní policie atd. Pak nebývá problém a je jedno u jakého pojistitele.

0 Citovat

Ještě k Indii. 

Byl jsem v Goa. Po pádu na motorce naštíplá klíční kost.

Doktor praktik vyšetření s důrazem ať si na účet napíše kolik chce, že jsem pojištěn, pak taxi do nemocnice (cca 12km), rentgen, popruhy-pásy jako kompenzační pomůcka, která je v tomto případě místo sádry, léky, mastičky na léčbu v Indii cca 10dní, + zpět transport taxíkem. Celé vše dohromady to stálo cca 1 400,-Kč, za pojištění na cca 13 dní jsem tenkrát platil více méně stejně.

Ví někdo pro zajímavost kolik stojí jeden rentgen v ČR? :-)
Bylo to před 10 lety a vše  i v Indii na PC a moderních mašinách. Nic zastaralého.  

0 Citovat

Kolik stojí rentgen v ČR opravdu nevím :) ale taky jsem přemýšlela o cenách zdravotní péče tam versus dost vysoká cena pojištění (mimo těch karet)... Díky

0
9 reakcí