Ahoj všem, dají se ve Lvově vyměnit ve směnárnách koruny, a nebo se tam musím vypravit s něčím jiným, třeba s eury? Tedy když neseženu hřivny už v ČR. Díky za odpovědi.  .

Lvov směnárny

Založil ve fóru Co se nevešlo

15 reakcí

Ahoj všem, dají se ve Lvově vyměnit ve směnárnách koruny, a nebo se tam musím vypravit s něčím jiným, třeba s eury? Tedy když neseženu hřivny už v ČR. Díky za odpovědi.

0

Nemá cenu kupovat hrivny v Česku,jsou tu strašný kurzy a ve Lvove jsou směnárny na každém rohu a výměnis v pohode i koruny.Nejlepsi ale vybrat z bankomatu.

0 Citovat

Přesně, mKartu svět u mBank a najít takovej ATM, který si neúčtuje žádnej poplatek


0 Citovat

v pripade eura castokrat zmenarne maju na ukrajine lepsi kurz ako aj mBank/Revolut :) mozno to bude pripade aj CZK. Zadarmo vybery napr. Oschadbank

0 Citovat

Rozhodně v Česku hřivny nekupuj (naprosto příšerný kurz), bankomatů mají na letišti více, tak dávej bacha na to, který zvolíš (setkali jsme se s omezením 7000 uah za transakci, 07/2019), pokud povezeš eura, tak jsou tam hned 2 směnárny, tak se nejdříve mrkni na kurz, ať vybereš lepší, ale moc toho nemeň, protože ve městě (dál od letiště či nádraží) uvidíš mnohem lepší kurzy. Užij si Lvov, je tam parádně a zajdi na záviny u tramvají na hlavním náměstí. :)

0 Citovat

Netvrdil bych, že koruny ve Lvově úplně v pohodě, všude je neberou, ale určitě je mění víc směnáren než v Kyjevě. Akorát počítej, že kurs není úplně výhodný. V Kyjevě v prosinci bylo za 1000 Kč jen něco mezi 750-850 UAH, ve Lvově v koncem října bylo cca 900-950 UAH. Určitě dávalo větší smysl měnit eura.

0 Citovat

Já jsem neměnil koruny, ale zlotý, ale jak píše Liborek, vycházelo to o poznání méně výhodně než měnit EUR&USD. A to jsem obešel spoustu směnáren. 

0 Citovat

Já byl 2 týdny zpět v Lvově a ve většině směnáren měli CZK, jen jsem nekoukal na kurz, protože jsem měl Revolut a s tou jsem vybral až na místě bez problému. Ale něco málo bych si vyměnil už v CZ (třeba ten trolejbus 29 z letiště karty nebere - na druhou stranu i na letišti byla směnárna, jen nevím s jakým kurzem

0 Citovat

nahodou v tom trolejbuse letiskovom nie je uz paypass masina na listky?:)

0 Citovat

Všem děkuji za odpovědi. V Pardubicích mají kurz 1 UAH za 1,2 Kč - to mi nepřijde moc dobré dle výše napsaného. Pojedu vlak/bus s Leoxpressem (zpáteční jízdenka cca 800 Kč), takže letišti se vyhnu. :-) Cenu uvádím, kdyby se tam také někdo chystal a zlákalo ho to.

0 Citovat

tonic napsal(a):

nahodou v tom trolejbuse letiskovom nie je uz paypass masina na listky?:)


Hmmm, asi záleží jak který, my chytili zrovna ten socialistický trolejbus a tam se platilo jen u řidiče (2 týdny zpět)

0 Citovat

:D

Tuším že to byl vtip...

0 Citovat

jakob napsal(a):

:D

Tuším že to byl vtip...


V některých ty mašinky fakt jsou. A free wifi. I když ten trolejbus vypadá na rozpadnutí.
0 Citovat

Už pred rokom to tam mali... Toto foto z trolejbusu z letiska. V týchto veciach sú východné krajiny o roky popredu pred nami. Veď bezkontaktne sa dá platiť v kyjevskom metre už skoro 5 rokov a u nás prvé lastovičky len teraz v oblasti MHD



img-20200117-091026.jpg

0 Citovat

Ok, to jsem nečekal. Myslel jsem že mají jen ty "kousače" papírových jízdenek

0 Citovat

stale to maju niekde, celkom cyberpunk/retrofuturizmus vidiet tieto moderne paypass terminaly v hrdzavej T4ke a hned za tym pri oknach tradicne "kompostery" papierovych listkov.

0
15 reakcí