Ahoj,  plánuju cestu do Laosu a využila jsem akce a koupila letenky do Hanoje, odkud bych chtěla přeletět do Luang Prabang. Letenka je to zpáteční, takže cestou domů budu muset podniknout stejnou cestu Luang Prabang - Hanoj.  Do obou zemí potřebuju vízum, během tří týdnů ale dvakrát vstoupím do Vietnamu. Na cestě zpátky bych chtěla v Hanoji třeba dva dny zůstat. Cestou do Laosu bych ale ráda koupila navazující let a neopouštěla v Hanoji letiště. Budu přesto muset vyřizovat po příletu víza a tedy v mém případě platit 50 USD, protože mi to bude počítáno jako dva vstupy do země?  Letenku z Hanoje ještě musím vyřídit, bude to samozřejmě od jiné společnosti. Předem moc děkuju za vaše názory, rady a tipy :)  .

Víza na cestě Vietnam - Laos

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Ahoj, 

plánuju cestu do Laosu a využila jsem akce a koupila letenky do Hanoje, odkud bych chtěla přeletět do Luang Prabang. Letenka je to zpáteční, takže cestou domů budu muset podniknout stejnou cestu Luang Prabang - Hanoj.  Do obou zemí potřebuju vízum, během tří týdnů ale dvakrát vstoupím do Vietnamu. Na cestě zpátky bych chtěla v Hanoji třeba dva dny zůstat. Cestou do Laosu bych ale ráda koupila navazující let a neopouštěla v Hanoji letiště. Budu přesto muset vyřizovat po příletu víza a tedy v mém případě platit 50 USD, protože mi to bude počítáno jako dva vstupy do země? 
Letenku z Hanoje ještě musím vyřídit, bude to samozřejmě od jiné společnosti.


Předem moc děkuju za vaše názory, rady a tipy :)

0

Pokud je přestup kratší než 24h a neopustíte tranzitní zónu letiště v Hanoji, tak vízum na cestě tam není potřeba. Při odletu z ČR bude letecká společnost chtít vidět potvrzenou letenku navazujícího letu a můžou také chtít vidět vše co je potřeba k získání visa on arrival do Laosu (pasová fotografie, volné stránky v pase, rezervace ubytování, letenku zpět z Laosu atd.), pokud nebudete mít vízum do Laosu předem.

0 Citovat

Takže víza do Vietnamu si nachystám, ale dopis a potřebné věci předložím na letišti až při cestě zpět, když budu chtít v Hanoji pár dní zůstat. Mockrát děkuju!

0 Citovat

Neopustit tranzitní zónu mj. znamená cestovat bez odbaveného zavazadla a na navazující let z Hanoje musí být možno udělat chcek-in online.

0 Citovat

Ne nutně - záleží na leteckých společnostech, jestli mají interline agreement. Pak by uměly odbavit zavazadlo až do Laosu i na oddělených letenkách. To je nutné ověřit přímo u letecké společnosti

0 Citovat

A checkin na let z Hanoje do Luang Prabang by měl jít udělat i na tranzitní přepážce v Hanoji (?)

0 Citovat

Je možné, že on-line check-in na let z Hanoje nestihnu, jelikož budu na cestě dva dny s dlouhým přestupem v Pekingu. Díky za upozornění na odbavená zavazadla, na to jsem zapomněla a neplánuju jet jen s příručním. 

0
6 reakcí