Ahoj, řešíme jednu zásadní otázku a prosíme o radu nebo názor. Budeme mít jeden den na přejezd z LA do SF. Kudy jet? Po dálnici číslo 5 a nebo to vzít po Pacific Highway? Je mi jasné, že pobřeží je mnohem zajímavější, ale dá se to stihnout sjet za jeden den tak, abysme se mohli i dívat, nebo je to blbost a jet raději na jistotu po dálnici vnitrozemím? Díky za postřehy.  .

Jakou cestu zvolit autem z LA do SF?

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Ahoj, řešíme jednu zásadní otázku a prosíme o radu nebo názor. Budeme mít jeden den na přejezd z LA do SF. Kudy jet? Po dálnici číslo 5 a nebo to vzít po Pacific Highway? Je mi jasné, že pobřeží je mnohem zajímavější, ale dá se to stihnout sjet za jeden den tak, abysme se mohli i dívat, nebo je to blbost a jet raději na jistotu po dálnici vnitrozemím? Díky za postřehy.

0

Ak vyrazíte skoro ráno, dá sa ísť aj po pobreží a bude čas aj na krátke zastávky. Veľa záleží aj od toho, odkiaľ v LA budete odchádzať a kde bude váš cieľ v SF. Porovnajte si trasy napr. v googlemaps a budete mať jasno.

0 Citovat

Route no.1 bez debat. 

0 Citovat

Dá se to v pohodě za jeden den i s hodně zastávkami. Jen nejspíše úsek Monterey - SF už pojedete za tmy, ale tam stejně už není nic zajímavého. Pokud na to máte opravdu celý den, že je vám jendno, jak pozdě večer přijedete, tak je škoda jet po dálnici. 

0 Citovat

My  to pojedeme v květnu stejným směrem, už jsem to jel 3 x , vždy za 1 den , vždy jsme to v pohodě stíhali. 

Jestli můžu doporučit - po prohlídce LA spíme v Lompocu /nejlevnější hotel široko daleko  Lotus Great Hospitality Inn/, pak přejezd po pobřeží a večer příjezd do Livermore  před SF/nejlevnější hotel široko daleko Springtown Inn/.

0 Citovat

My jsme si to rozdělili na 2 dny s přenocováním někde okolo San Luis Obispo. Samozřejmě, pokud na to nemáš čas, nezbývá než to zvládnout za den :)

0 Citovat

Stihnout se to dá za těch uvedených předpokladů, ale slovo "v pohodě" bych teda nepoužíval. Tady je o tom diskuze, kde to nikdo jako v pohodě nepopisuje:

https://www.tripadvisor.com/Show...ornia.html

Viz např. reakce na 1 z příspěvků:

>>>Leave early... head up Hwy 101 on to Hwy 1 near San Luis... Its 442 miles and about 9 hours... (according to Google maps)<<<


And there is the rub..... Google Maps is not accurate on the Highway 1 drive. Having done it more times than is rational, I can tell you it is closer to 12 hours with minor stops (gas, restroom, eating) and longer if you actually want to stop for a bit and see anything.


Nejlepší rada, jak to zvládnout, je v diskuzi tato:

I think you can do it if you really want to. But you have to be willing to do a really long drive and be disiplined in how you organize your day and spend your time. Save all your sightseeing time for the Big Sur drive.

1. Get out of LA super early, before rush hour traffic begins. Like 6:30 am. Take the fastest possible route out of LA (probably 101); ignore any desire to visit Malibu, for instance. Stop for a quick breakfast and to stretch your legs in Santa Barbara, perhaps near Stearns Wharf. Get back on 101 and continue to the 1, where the Big Sur drive will commence. By now, it should be no later than 11:30 am, counting a stop in Santa Barbara.

2. Drive the Big Sur coast and here, plan some stops. Do not visit Hearst Castle; reserve your time for the natural wonders of the coastline.

3. Budget your time to arrive in Monterey by sundown. Have dinner in the Monterey/Carmel area. Drive into San Francisco after dinner by the fastest freeway route.

An even better way to do this would be:

1. After your last day of sightseeing in LA, drive to Carpenteria, Goleta or Santa Barbara (after 7 pm if on a weekday, to avoid rush hour). Easy freeway drive, 1.5-2 hours. Spend the night in the Santa Barbara area. Embark on your coastal drive the next morning, saving @ 2 hours of driving time.

0 Citovat

Diky za reakce. V LA bysme vyjizdeli z motelu Dunes Inn Sunset a do SF potrebujeme na letiste odevzdat auto. Jeste pred odevzdanim bysme se radi stavili na chvili (opravdu chvili, ne pul dne) v outletu Great Mall v San Jose, kde maji otevreno do deviti vecer. Silnici bysme radi projeli a uzili si podivanou, vyslovene stavet na zastavkach a vyhlidkach nemusime - jen na par tech top nejlepsich. 

0 Citovat

Případně pokud je tedy za den pobřežní cesta sjízdná i s tou zastávkou v outletu, viz příspěvěk výš, klidně můžete napsat nějaké must see zastávky, rád se inspiruju, díky.

0
8 reakcí