Dobrý den,  v prosinci bychom chtěli letět na Martinik s přestupem v Kanadě (Montreal). Tento přestup bychom chtěli využít na menší prohlídku města. Jak se dá navolit tento stopover? Je možné určit si jeho délku (vím, že je možný až na 96 hodin, ale nenašla jsem výběr letů tak, abych si ho prodloužila z cca 19h na např. 2 dny). Na stránkách dopravce je návod, ale možnost stopoveru jsem při vyhledávání letenek nenašla.  A ještě jedna otázka ohledně hotelu - je nutné pro stopover vybrat hotel nabízený dopravcem, nebo si můžu rezervovat, co budu chtít? Máte s tím někdo zkušenosti, prosím?  .

Stopover s Air Canada

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

5 reakcí

Dobrý den, 

v prosinci bychom chtěli letět na Martinik s přestupem v Kanadě (Montreal). Tento přestup bychom chtěli využít na menší prohlídku města. Jak se dá navolit tento stopover? Je možné určit si jeho délku (vím, že je možný až na 96 hodin, ale nenašla jsem výběr letů tak, abych si ho prodloužila z cca 19h na např. 2 dny). Na stránkách dopravce je návod, ale možnost stopoveru jsem při vyhledávání letenek nenašla. 

A ještě jedna otázka ohledně hotelu - je nutné pro stopover vybrat hotel nabízený dopravcem, nebo si můžu rezervovat, co budu chtít?

Máte s tím někdo zkušenosti, prosím?

0

Ahoj, co koukám já na jiný Karibik, tak na stopover nemáte nárok na hotel, takže si rezervujte co chcete.

Na Air Canada to nejde nenavolit, takže hledej multicity tady, případně na student agency webu, nebo Expedii (tam jdou krásně skládat ty úseky za sebe). Při hledání zadej pouze společnost Air Canada, jinak by to našlo jen pár kombinací letů, protože by to hledalo i v letech jiných společností. S tímto by to mělo najít plno letů přes Frankfurt, Vídeň, Brusel, atd. A pak si člověk vybere nejlepší přestupy (neříkám nejkratší, protože třeba 50 minut ve Frankfurtu už by asi byl zbytečný stres). 

Jo a možná doporučím dát ten základní let (bez stopoveru) do sledování na Google flights a zatím sledovat cenu. Na koupi je ještě dost času a Air Canada co pár měsíců zlevňuje lety o pár tisíc (pokud prosincem nejsou míněné Vánoce, tak nad 13000 bych nebral a dle akcí z minulosti by to mohlo být i jen lehce nad 11000). 

0 Citovat

Prosinec plánujeme cca 5.-28.12., takže ty Vánoce tam nejspíš budou. Minulý týden jsem našla spojení za 13,5 tis, teď už je to přes 15 tis.

Tak myslíte, že mám čekat? Mohla by cena jít zase dolů?

0 Citovat

Mám ve sledování třeba tento let a šlo to z 17200 na 13500 a následně 15200. Vypadá to na vlastně stejné ceny. Takže určitě bych čekal na snížení. Že to už dolů nepůjde bych neměl obavy minimálně do září. A tak do června bych klidně čekal na akci (loni jich bylo několik) a ani za 13500 to zatím nebral.


screenshot-20200218-090625.jpg

0 Citovat

Páni, super. Moc díky za radu. Tak zatím to nechám u ledu a budu to řešit až později. Ještě si vyzkouším to multicity pro stopover.

0 Citovat

Jeste to muze spadnout, taky bych pockal. @tmx Aruba stoji za to, podle me nejlepsi plaze, ktere jsem videl. To si uzijes, pokud tam pojedes.

0
5 reakcí