Ahoj, pomalu je doba, kdy člověk rezervoval ubytování v Alpách. Zajímalo by mě, jak to řešíte? Čekáte úplně? Nebo rezervujete to, co se dá zrušit na poslední chvíli? Koukala jsem na italské Alpy a ceny mají (logicky) docela dobré :D Nikde jsem nenašla, jestli už se někde řeší zimní sezóna (to ja si brzo, že?) - tak mě napadlo, jestli někdo něco neví tady.   .

Alpy 2020

Založila ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Ahoj, pomalu je doba, kdy člověk rezervoval ubytování v Alpách. Zajímalo by mě, jak to řešíte? Čekáte úplně? Nebo rezervujete to, co se dá zrušit na poslední chvíli? Koukala jsem na italské Alpy a ceny mají (logicky) docela dobré :D
Nikde jsem nenašla, jestli už se někde řeší zimní sezóna (to ja si brzo, že?) - tak mě napadlo, jestli někdo něco neví tady. 

0

Ahoj, taky teď řeším dilema jestli vzít nebo nevzít. Itálii neřeším, to je pro mne moc daleko, takže jen Rakousko. Každopádně rakouský spolkový kancléř tento týden prohlásil, že chtějí zimní sezonu zachovat za každou cenu, takže to beru tak, že střediska a hotely budou v nějakém módu fungovat a neměl by tedy hrozit scénář náhlého uzavíraní jako minulou sezonu. Samozřejmě něco jiného je otázka zavřených hranic a případných povinných testů. Vzhledem k tomu že bych tentokrát chtěl jet do oblasti západního Tyrolska (Ischgl, Sankt Anton), tak mi do toho ještě vstupuje faktor tranzitu přes Německo, což může situaci ještě zkomplikovat. Proto si s tím lámu hlavu už 2 týdny, kdy jsem zjistil že ubytování na leden jsou fakt za dobrou cenu :D

0 Citovat

Tak já už mám zimní Jižní Tyrolsko zarezervované asi od června... samozřejmě s možností zrušení zdarma. Na co čekat? Tím nic nepokazíš ani neprošvihneš. 

0 Citovat

presne, ved ked je zrusenie zdarma tak naco vobec sa pytat takuto otazku. skor by som sa cudoval, ak by si niekto bookol povedzme lyzovacku cez cestovku na februar a uz teraz hned platil nevratne zalohy

0 Citovat

No v tom je právě ten háček. Ty dobrý ceny jsem našel na TUI (bral jsem takhle i minulý rok, cena byla ve stejném hotelu čtvrtinová než na bookingu). Tam se samozřejmě nějaká záloha platí, jestli je to vratný to nevím, možná i jo, ale hádat se pak třeba o voucheru už po stopadesáté nechci. Bohužel zrovna v Alpách to tak hodně je, že většinu míst v hotelech mají blokovaných pro cestovky a buď třeba ten hotel mimo cestovku ani neseženeš a nebo za násobné peníze.

0 Citovat

Tak jestli trváš na konkrétním hotelu, který využívají i cestovky, tak to je horší... Jinak jsou tam tisíce ubytování v penzionech, apartmánech, chatách... a pokud je to se zrušením zdarma, tak i zálohu (pokud byla) vrátí v případě zrušení.

0 Citovat

To ano, ale ovšem s cenami 3000 Kč a více za noc za často pochybnou kvalitu (nebo u střediska, který je o ničem). Na TUI seženeš i pěkné hotely pod 2000 Kč na noc, kdy ten stejný na bookingu stojí třeba 5000 na noc. Vůbec mi nejde o konkrétní hotel, dokonce ani o konkrétní oblast a termín. Můžu jet kdykoliv v průběhu ledna a února. Bohužel snad žádný rezervační server neumí zadat rozmezí termínů třeba 2 měsíce a délku třeba 5 nocí a seřadit hotely a termíny podle ceny.

0 Citovat

Letos je to tak nevyzpytatelné, že bych rozhodně nekupoval nic přes CK a neplatil žádné zálohy předem - bude to ruleta.

Myslím, že jak LM nabídek CK s odjezdem ihned i nabídek ubytování na Bookingu s možností bezplatného zrušení bude dostatek. 

0 Citovat

Matej15: V takovém případě si zadávám na booking.com celou oblast (např. Jižní Tyrolsko, Rakouské Alpy apod.) na nějaký termín, svoje kritéria a procházím, vybírám, rezervuji. Pak třeba jiný termín, jinou oblast... a to by v tom byl čert... Když budeš mít víc rezervací, než se definitivně rozhodneš, taky se nic nestane.

0 Citovat

Mám zarezervované Rakousko před Vánoci už dva měsíce. S možností zrušení zdarma.

Obvykle jezdíváme ještě začátkem března, ale to zatím nechávám otevřené. Myslím, že letos bude volněji

0 Citovat

Mám zrusitelnou rezervaci na začátek sezónu v Rakousku a zálohu z března 2020 taktéž v Rakousku jsme po dohodě s hotelem převedli na březen 2021, pevné věřím ze to klapne.Snad tenhle blazinec nemůže trvat věcně 

0
10 reakcí