Psal jsem tu už jeden příspěvek ohledně USA na prázdniny. Bohužel, po všech trablech, které jsme měli a hledání co a jak, cesta do USA padá a musíme tedy rychle upravit společně s přítelkyní naše plány. Odstupujeme tedy od podmínky, že musíme letět do USA a taky od podmínky, že musíme letět někam, kde mluví jedině anglicky a my bychom svou angličtinu zlepšili... (Po přečtení několika článků, klaboseni s lidmi co nám říkali, že se stejně prd naučíme a kdybychom pracovali v USA/ANGLII tak se naučíme tak maximálně polsky, rusky a kdo ví co ještě).... Takže výsledek je takový, že prostě chceme vypadnout, vyvětrat hlavy, poznat nějaké pěkné místa s rozpočtem, který by byl tak nějak přijatelný pro studenty.... Proto se Vás chci prosím zeptat, co byste doporučili? Kam se podívat? Zvažoval jsem už i nějaký auto trip, láká mě spíš ta představa, že si člověk může zastavit kde chce a naplánovat si to podle sebe. Každopádně Českou republiku máme projetou solidně tak tě bych se rád vyhnul ( I vzhledem k tomu, že bychom chtěli poznat jiné lidi a kulturu / mentalitu). Budu rád za všechny Vaše zkušenosti, názory a rady. Dík moc, XaNn .

Kam vypadnout na tři až čtyři týdny

Založil ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Psal jsem tu už jeden příspěvek ohledně USA na prázdniny. Bohužel, po všech trablech, které jsme měli a hledání co a jak, cesta do USA padá a musíme tedy rychle upravit společně s přítelkyní naše plány.

Odstupujeme tedy od podmínky, že musíme letět do USA a taky od podmínky, že musíme letět někam, kde mluví jedině anglicky a my bychom svou angličtinu zlepšili... (Po přečtení několika článků, klaboseni s lidmi co nám říkali, že se stejně prd naučíme a kdybychom pracovali v USA/ANGLII tak se naučíme tak maximálně polsky, rusky a kdo ví co ještě).... Takže výsledek je takový, že prostě chceme vypadnout, vyvětrat hlavy, poznat nějaké pěkné místa s rozpočtem, který by byl tak nějak přijatelný pro studenty....

Proto se Vás chci prosím zeptat, co byste doporučili? Kam se podívat?

Zvažoval jsem už i nějaký auto trip, láká mě spíš ta představa, že si člověk může zastavit kde chce a naplánovat si to podle sebe. Každopádně Českou republiku máme projetou solidně tak tě bych se rád vyhnul ( I vzhledem k tomu, že bychom chtěli poznat jiné lidi a kulturu / mentalitu).

Budu rád za všechny Vaše zkušenosti, názory a rady.


Dík moc,
XaNn

0

Jste studenti a máte čas, nadšení, odvahu a hluboko do kapsy. Stopujte a nechte se překvapit, kam vás osud zavede. A báječně si to užijte. Snad dnes "stopování" není pejorativní výraz, kluk a holka se myslím nemusí bát smiley Když jsem byla chudá studentka, tak jsem to dělala přesně tak, případně si někde venku domluvila práci a za vydělané peníze cestovala. Good luck. smiley

0 Citovat

Dá se to elegantně vyřešit i nějakým europasem, ať již na vlak či autobus smiley Na druhou stranu Evropa je drahá, takže ve výsledku by úprk do Asie mohl být +- nastejno při 4 týdnech..

0 Citovat

Malajsie, Singapur, Borneo. Je tam krásně, počasí přes prázdniny ideální, infrastruktura rozvinutá, exotika dostačující a anglicky tam umí skoro každý.

0 Citovat

Vietnam. Trocha inspirace zde: Čech ve Vietnamu

0 Citovat

Dík na tipy. na tu Asii se určitě mrknu. Co jsem se díval, tak opravdu to vychází cenově zhruba stejně smiley

0 Citovat

Mít tři čtyři týdny k dobru, vrátím se do Indie. Nejvíc mě zaujal sever, pod horami, ale za tři čtyři týdny toho člověk projede mnohem víc. Cestování vlakem je pohodlné, pokud člověk není zhýčkaný, a hlavně to skoro nic nestojí. Vyžijete za deset dolarů na den, patnáct, pokud si chcete dopřávat. Angličtinu si tam ale nějak extra neprocvičíte, já jsem po dvou týdnech měla pocit totální degenerace. Naopak si troufnu nesouhlasit s názory na Británii. Jo, po několika létech v UK jsem sice začala rozumět polsky, což se mi předtím za 19 let v pohraničí nepodařilo, ale už po jednom létě se moje angličtina zvedla neskutečným způsobem. Po těch několika létech, co jsem tam strávila, se mě lidi občas ptají, odkud z UK jsem, když na ně promluvím. Takže bych řekla, že to, že se v Británii člověk naučí akorát polsky nebo rusky, vážně pravda není. Ale předpokladem je samozřejmě nějaká lepší práce a ne třeba sběr ovoce nebo práce ve skladu, protože když člověk ten jazyk nepoužívá při práci ani při kontaktu s kolegy, tak se dost dobře ani zlepšovat nemůže.

0
6 reakcí