Ahoj, jen se tu podělím s čerstvou zkušeností, třeba to někomu někdy ušetří pár korun nebo trochu nervů. Indie, vnitrostátní let, dva lety denně operované AirAsia na dané trase. Den před odletem email, že je let zrušen. Na infolince a v letištní pobočce AirAsia zjištěno, že celý týden všechny ranní spoje zrušené, a odpolední kompletně zabookované bez jediného volného místa. Letenky jsem koupil přes Cleartrip. Při nákupu je implicitně zaškrtnuto, že chcete sjednat cestovní pojištění s ICICI Lombard. Ve zlé předtuše jsem to už během nákupu letenky nechal vědomě zaškrtnuté a pojištění na tuto cestu si koupil. Hned po zjištění, že let je zrušený, jsem telefonicky pojistnou událost ICICI nahlásil. AirAsia mě přebookovat nemohla, tak jsem si koupil novou letenku abych se dostal do cíle. Zkušenost č.1: AirAsia při zrušení letu a nemožnosti přebookovat refunduje pouze kreditem, který musíte "vylétat" do 3 měsíců. Zkušenost č.2: i když web ICICI Lombard a Cleartripu uvádí k danému pojištění "This coverage reimburses for any Trip Cancellation & Interruption" tak konfrontace s realitou při snaze o vyřízení claimu je "Please be informed that as per policy terms and conditions, no claim is payable if the flight is cancelled due to operational or technical reasons." Tedy vyhozené peníze jak za letenku, tak za pojištění a příště větší pozor a detailní průzkum podmínek refundace aerolinkou stejně jako výjimek v pojištění. Zlomte vaz, Vašek .

Obchodní praktiky AirAsia a ICICI Lombard

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj, jen se tu podělím s čerstvou zkušeností, třeba to někomu někdy ušetří pár korun nebo trochu nervů.

Indie, vnitrostátní let, dva lety denně operované AirAsia na dané trase. Den před odletem email, že je let zrušen. Na infolince a v letištní pobočce AirAsia zjištěno, že celý týden všechny ranní spoje zrušené, a odpolední kompletně zabookované bez jediného volného místa.

Letenky jsem koupil přes Cleartrip. Při nákupu je implicitně zaškrtnuto, že chcete sjednat cestovní pojištění s ICICI Lombard. Ve zlé předtuše jsem to už během nákupu letenky nechal vědomě zaškrtnuté a pojištění na tuto cestu si koupil. Hned po zjištění, že let je zrušený, jsem telefonicky pojistnou událost ICICI nahlásil. AirAsia mě přebookovat nemohla, tak jsem si koupil novou letenku abych se dostal do cíle.

Zkušenost č.1: AirAsia při zrušení letu a nemožnosti přebookovat refunduje pouze kreditem, který musíte "vylétat" do 3 měsíců.
Zkušenost č.2: i když web ICICI Lombard a Cleartripu uvádí k danému pojištění "This coverage reimburses for any Trip Cancellation & Interruption" tak konfrontace s realitou při snaze o vyřízení claimu je "Please be informed that as per policy terms and conditions, no claim is payable if the flight is cancelled due to operational or technical reasons."

Tedy vyhozené peníze jak za letenku, tak za pojištění a příště větší pozor a detailní průzkum podmínek refundace aerolinkou stejně jako výjimek v pojištění.

Zlomte vaz,
Vašek

0

Ahoj, taky mi před dvěma měsíci zrušili let v Indii s airAsia... Dali mi to naštěstí vědět 3 dny dopredu. Tak jsem volal na jejich linku indickou no a tam mi sdělili, ze nelze prebookovat atd klasika jako u tebe. Tak jsme to vyřešili vlakem, ale co je důležité do telefonu mi sdělil nějaký Ind, ze dostanu peníze zpět na účet do 7 dni... Čekal jsem 14-20 dni a nic. Tak jsem si našel jejich kontakt a napsal jim vyplněny formulář kam jsem zadal číslo letu atd a moji stížnost: Where is my fucking money smiley smiley ... Nevim, jestli tohle zabralo, ale cca do 4 dnu jsem měl peníze na úctě do koruny za obě letenky...

0 Citovat

Jonyb: diky, asi tedy budu ostrejsi a napisu jim o ty zpropadeny penize pekne zostra, dik!
lma: jak vidis, tak existuje. To pojisteni k multi-journey stalo 156 rupek cili asi 60 czk. Predtim jsem na Cleartripu bookoval jen vlaky a tam to neni. Vidim vetu "covers from any cancellations" a nikde pod tim zadny vyjimky ci hvezdicka, a mozek za pulsekundu vyhodnotil, ze to za sest petek stoji. Ale diky za reakci, aspon vidim ze vetsina teda automaticky vzdy odskrtava, ze pojisteni nechce.

0
2 reakce