Ahoj cestovatele, Mam dotaz ohledne vasich zkusenosti s cestovanim s penezi. Do Indonesie si s sebou beru asi $ 370 a vubec nevim kam ty penize strcit. Papirovek mam mnoho a v male mene (max 20ti dolarovky). Nechtel jsem si brat treba 100vky protoze jsem se bal ze by mi to nikdo v obchode nemohl rozmenit. Mozna je to blby dotaz ale vazne se bojim ze mi je nekdo cmajzne a ja pak zustanu trcet na konci sveta. A ohledne debetnich kart mam taky docela obavy, ze mi ji nekde neprijmou. Navic za vybery z bankomatu jsou docela velke poplatky. Moc dekuji za kazdou vasi radu. .

Kam s penezi v Indonesii

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj cestovatele,
Mam dotaz ohledne vasich zkusenosti s cestovanim s penezi. Do Indonesie si s sebou beru asi $ 370 a vubec nevim kam ty penize strcit. Papirovek mam mnoho a v male mene (max 20ti dolarovky). Nechtel jsem si brat treba 100vky protoze jsem se bal ze by mi to nikdo v obchode nemohl rozmenit.
Mozna je to blby dotaz ale vazne se bojim ze mi je nekdo cmajzne a ja pak zustanu trcet na konci sveta.
A ohledne debetnich kart mam taky docela obavy, ze mi ji nekde neprijmou. Navic za vybery z bankomatu jsou docela velke poplatky.
Moc dekuji za kazdou vasi radu.

0

Ahoj, nikdy necestuj jen s jedním - tedy buď kartou nebo hotovostí. Měj to rozložené.. Výběry z bankomatů nejsou nic drahého pokud jsi u normální banky.

Osobně to mívám na 3 místech. Nějaký obnos u sebe, další na dvou místech v batohu, větší u pasu smiley

0 Citovat

Jinak 100-vky Ti v Indonesii rozmeni zcela v pohode, maji navic naopak trochu lepsi kurs. Ja vozim vzdy hotovost i karty, neco mam v penezence, neco jinde, neco ve skryte kapse v opasku u kalhot...no a taky znameho, ktery by byl schopny v pripade pruseru poslat penize pres Western Union smiley

0
2 reakce