V sobotu se chystame na EXPO. Chci se zeptat, zda tam nekdo uz nebyl a nedal by nejake tipy? 1) Da se to projit vsechno za jeden den? 2) Ktere pavilony urcite nevynechat a ktere jsou ztrata casu? 3) Kde se v arealu levne najist? .

EXPO v Miláně - které pavilony navštívit?

Založil ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

V sobotu se chystame na EXPO. Chci se zeptat, zda tam nekdo uz nebyl a nedal by nejake tipy?

1) Da se to projit vsechno za jeden den?
2) Ktere pavilony urcite nevynechat a ktere jsou ztrata casu?
3) Kde se v arealu levne najist?

0

Dobré vlákno, na expo se také ještě chystám.. Jak to vypadá v českém pavilonu - plavky všech velikostí? smiley

0 Citovat

1) podle mě nedá...strávily jsme tam téměř celý den, ale prošly jsme asi jen polovinu pavilonů, areál je sice otevřen do 23:00 (některé dny i do půlnoci), ale narazíte na pavilony, které zavírají i dříve, minulý týden byl už okolo 21:00 zavřena prohlídka pavilonu Itálie nebo Švýcarska. Do hodně areálu je nutné vystát frontu, největší fronty se tvořily například u pavilonu SAE, Brazílie, Kataru, Německa, OSN (hned první pavilon u vstupu z metra, vlaku)...většinou je v pavilonech nějaká projekce a tudíž omezen počet návštěvníků
2) SAE, Rusko (v určité časy ochutnávky nápojů a pokrmů), Malajsie, COOP supermarket budoucnosti, letecký simulátor v pavilonu Etihad/Alitalia- nutná rezervace dopředu, moc nás nezaujalo Thajsko, Slovensko, Velká Británie
3) v areálu se nachází několik italských restaurací s příjatelnou cenou okolo 8-10 euro za jídlo (pizza, těstoviny), taky doporučuji dobré ceny v pavilonu Basmati- menu za 10 euro nebo jídla v Kataru (cca 6-10 euro), popřípadě můžete něco koupit v pavilonu COOPU, v českým pavilonu jsou ceny poměrně vysoké smiley

plavky jsem nikde v českém pavilonu nezahlédla, asi už došly smiley

0 Citovat

Tak jsme se vratili a muzu sdelit sve postrehy. Upozornuji, ze to pisu zpohledu navstevnika, ktery nema k tematu vystavy zadny vztah a jen chtel jednou v zivote byt na EXPU (splneno smiley ).

Ktere pavilony urcite navstivit (zejmena s ohledem HI-TECH audiovizualni projekce): Japonsko, Korea, SAE (pekny pribeh), Kuvajt, Malajsie, Katar, Brazilie (vystat si frontu na vstup po siti), Rusko (ochutnavky). Z tech obycejnejsich se mne libilo Estonsko s houpackama.

Na co si dat pozor: Japonsko bylo suverene nejlepsi, ale melo take silenou frontu na 1,5 hodiny. To co vidite pred pavilonem je jen pulka fronty, ktera pokracuje jeste celym prizemim. Program je tam na cca 45minut a neda se utect. Urcite bych nedoporucil pavilon COOP (maximalne na nakup). V cca 21:50 jdete k fontane se stromem zivota. Bude tam svetelna show s hudbou.

Teple jidlo vetsinou nejmene za 10€ (spis vic). McDonald nabizel EXPO menu s BigMacem za 6€. Vsude po arealu lze napustit normalni i perlivou vodu. Pobavil mne trdelnik u Slovaku za 5 a u Madaru za 7€. To uz trumfne snad jen nas utoponece za 12€.

Plavky ani nic jineho u nas nedavali. Nas pavilon byl slaby (zachranovalo to brouzdaliste s ptakem). Propagovany les je jak model u nekoho v obyvaku (meli by se jit podivat do Malajsie na destny prales).

Celkove bych to ohodnotil pozitivne. Silene mnozstvi lidi, ale jsem rad, ze jsem tam byl a byla by skoda toho nevyuzit, kdyz je to tak blizko. Ovsem do Dubaje na to za 5 let nepojedu. Kdyz uz bych musel stat zase nekdy takove fronty, tak radeji v Mirabilandii nebo Gardalandu smiley

Nekolik fotek zde: http://postimg.org/gallery/lbx8utfa/

0 Citovat

Ahoj, ještě někdo nějaké postřehy z Expa, jedu tam v září. Díky.

0 Citovat

Oprašuji toto téma?

Nechystá se někdo v říjnu na Expo?

Koukal jsem tak předběžně na letenky asi 1000 Kč (tam i zpět) odlet z Katowic do Bergama, dale Terravision 5 Euro bus do Milana.
Plus nějake ubytko (Airbnb ci booking)

Nechtel by se nekdo pridat, kdyz tak do PM.

0 Citovat

Zkusím večer či zítra něco poustntout na countrypic.com.
Nám se hodně líbil slovneskej pavilon. Českej nic moc. Taky od těch "ropných" velmocí jsem čekal víc.
Zato Lindt měl krásnej a hlááávně dobrej. Brazílie, Čína a Vatikán taky o.k.
Záleží na vkusu.

Ale za mě nejvíc "warholovskej" foťák v restauraci slovenskýho pavilonu.

0 Citovat

http://www.countrypic.com/cs/article/17 ... milan.html

tak nějaký postřehy z hodně rychlé návštěvy tady...

0
7 reakcí