Ahojte, našla som celkom lacné letenky do JA (http://www.secretflying.com/2015/06/err ... 37-return/) a už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou ísť tam na väčší výlet. Problém je, že nemám potuchy ktoré obdobie je na návštevu JA najlepšie. Čitala som niečo o wet a dry seasons, teplotách atď, ale veľmi múdrejšia som z toho nebola ). Zatiaľ to teda vyzerá že Sept a Okt by boli na tieto aktivity ideálne, ale chcela by som sa spytať skúsenejších. Ďalej ma ešte napadlo, počula som že JA je celkom drahá (najmä Brazília a Argentína). V čom presne je drahá? Pretože keď som pozerala mesačné výdavky na jedlo tak okrem Argentíny (nad 200$) mali ostatné krajiny okolo 150$. Čo sa týka ubytovania, tak by som chcela prevažne kempovať, sem tam nejaký hostel. A posledná vec - ako sa v JA pohybovať? Požičanie auta asi nepripadá do úvahy keďže by som letela do Sao Paula a naspäť z Limy. Je to ako v US že si kúpite auto za "pár šupiek"? O JA neviem nič tak mi prosím odpusťte moje možno nemiestne otázky  .

Južná Amerika - Kedy navštíviť?

Založila ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahojte,
našla som celkom lacné letenky do JA (http://www.secretflying.com/2015/06/err ... 37-return/) a už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou ísť tam na väčší výlet. Problém je, že nemám potuchy ktoré obdobie je na návštevu JA najlepšie. Čitala som niečo o wet a dry seasons, teplotách atď, ale veľmi múdrejšia som z toho nebola smiley Nemám presne plán kam, ale skôr ma zaujíma príroda (Patagonia, Machu Picchu, jazero Titicaca, proste všetko čo sa týka hôr, trekkingu a pod, rada uvítam aj vaše odporúčania smiley). Zatiaľ to teda vyzerá že Sept a Okt by boli na tieto aktivity ideálne, ale chcela by som sa spytať skúsenejších.

Ďalej ma ešte napadlo, počula som že JA je celkom drahá (najmä Brazília a Argentína). V čom presne je drahá? Pretože keď som pozerala mesačné výdavky na jedlo tak okrem Argentíny (nad 200$) mali ostatné krajiny okolo 150$. Čo sa týka ubytovania, tak by som chcela prevažne kempovať, sem tam nejaký hostel.
A posledná vec - ako sa v JA pohybovať? Požičanie auta asi nepripadá do úvahy keďže by som letela do Sao Paula a naspäť z Limy. Je to ako v US že si kúpite auto za "pár šupiek"?
O JA neviem nič tak mi prosím odpusťte moje možno nemiestne otázky smiley
Ďakujem za odpovede.

0

Ahoj

V JA som od polky februara 2012 stravil 3 mesiace cestovanim, Priblizna trasa: Rio de Janeiro, Buenos Aires, San Juan, Santiago de Chille, La Serena San Pedro, Uyuyni, La Paz, Arequipa, Cusco, Nazca, Quito, Medellin, Sever Kolumbie a Venezuela. Tiez som pozeral hlavne prirodne krasy.
Za cely cas prsalo len malo. Na horach sa mi zisla aj zimna vybava. Presuval som sa autobusmi vzdy ked sa dalo tak nocnymi a aj v nich sa zislo teple oblecenie. Pozicanie auta som neriesil ale pocul som, ze pozicane auto nechcu pustit cez hranice.
Skoro vo vsetkych mestach su turisticke agentury ponukajuce to co je v danej oblasti zaujimave. Zaplatil som agenture a ta zaistila vsetko potrebne. Niekedy to bolo vyhodnejsie ako riesit si to po svojom, inokedy nie.
Co sa tyka cien bolo to rozne, Bolivia a Peru boli najlacnejsie, Brazilia najdrahsia ale to bolo cez karneval. Extra trieda bola Venezuela lebo tam maju statom diktovany vymenny kurz, ale fungovali vekslaci. Je dobre zobrat si nejaku hotovost v dolaroch ci eurach prave pre vyhodnejsie kurzy u vekslakov ako v bankomatoch. V Peru je zas dobre pozriet si "vstupne" do turistickych oblasti. Napr v Colca kanon nas skasirovali uz v autobuse. Z atrakci bol najdrahsi prelet nad nazca lines (~90$).

0 Citovat

Tu Patagonii uz bych tam asi necpal,teda pokud tam nejedes minimalne na tri mesice,pisni mi na mail zpur@seznam.cz co te zajima a co chces konkretne navstivit,J.Amerika je moje srdecni zalezitost....tady mas malou ochutnavku,treba si udelas lepsi predstavu.. https://plus.google.com/u/0/photos/1055 ... 765/albums

0
2 reakce