Zdravím všechny, Za dva a půl týdne letím do Asie a mám během letu dva stopovery a rád bych, zda by někdo mě nedal pár tipů, co dělat a jak toho využit. 1. Berlín - přilétám ve 20:20 a odlétám v 11:30 - možností je si u letiště zaplatit ubytování a ráno nebo ještě večer se podívat po Berlínu. Stálo by to za to? Kam by jste se podívali v Berlíně a spíše večer nebo ráno? Jak funguje doprava? Ceny, jezdí i v noci? 2. Abu Dhabí - přilétám ve 20:30 a odlétám v 8:30 - počítám, že bych nespal a spíše se podíval po Abu Dhabí. Kam by jste se zde podívali? Děkuji mockrát za jakékoliv rady. Fide .

Stopover Berlín a Abu Dhabí

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

12 reakcí

Zdravím všechny,
Za dva a půl týdne letím do Asie a mám během letu dva stopovery a rád bych, zda by někdo mě nedal pár tipů, co dělat a jak toho využit.

1. Berlín - přilétám ve 20:20 a odlétám v 11:30 - možností je si u letiště zaplatit ubytování a ráno nebo ještě večer se podívat po Berlínu. Stálo by to za to? Kam by jste se podívali v Berlíně a spíše večer nebo ráno? Jak funguje doprava? Ceny, jezdí i v noci?
2. Abu Dhabí - přilétám ve 20:30 a odlétám v 8:30 - počítám, že bych nespal a spíše se podíval po Abu Dhabí. Kam by jste se zde podívali?

Děkuji mockrát za jakékoliv rady.

Fide

0

Už jsem to tu psal někomu do poradny. Já bych si našel nocleh, kdekoliv v Berlíně. Večer bych šel na někam na typisch berlinerisch - nejlépe Currywurst a Berliner Weisse a brzy ráno vyrazil do centra, nejlépe na konečnou Bahnhof ZOO, tam chytil bus 100 nebo 200 (žlutý Doubledecker) a pojedeš kolem většiny berlínských pamětihodností na Alex, tam sedneš na S-Bahn a odfrčíš na letiště. Takto nejrychleji a nejlevněji poznáš, resp. uvidíš většinu berlínských pamětihodností (Berliner Dom, Brandeburger Tor, Unter den Linden a řadu dalších). Navíc můžeš na zastávce vystoupit, prohlídnout (rychle:-) a dalším busem jet dál, interval je 10-20 minut. Když si chytneš místo nahoře v první řadě, budeš mít parádní výhled i zážitek:) Linky jezdí do půlnoci a ráno tuším od 4 h. Celodenní jízdenka (bacha platí do 03 h stojí 6,90 EUR, na 2 hodiny 2,70 tato je i přestupní, ale platí jen v jednom směru, tedy nejde jako zpáteční)

V Abu Dhabí určitě Velká mešita šejka Zayeda, to je "ein Muss" a v noci je parádně nasvícená (uvnitř tuším do 22h), potom už možná jen nějaký shopping mall, nebo jet na Yas Island do mariny na okruh F1, nebo se toulat se po večerní Corniche... Rozhodně toho v Berlíně uvidíš (a prožiješ) víc. Tak ať se zadaří!

0 Citovat

K vyčerpávající odpovědi snad jeste dodám jen, ze MHD v patek a v sobotu jezdí bez přestávky. Ubahn+sbahn a linky označené M a pak cislo k tomu tady bez přestávky. Z Alexu se da pohodlně dostat na txl za 2,70€ lezi v zóně AB

0 Citovat

Díky mockrát všem. Nevěděl jsem, že toho Berlín tolik nabízí k vidění smiley. Jediné z čeho mám hrůzu je z toho Currywurstu:). Aby mě z toho nebylo špatně při té kombinaci smiley.

0 Citovat

Currywurst je totální mňamka, ale pokud jsi neochutnal Berliner Weisse, třeba Kindl, podvaž si nohavice:-))) Když jsem ho přivezl tchánovi, tak ho vylil, protože myslel, že je zkažené. Jinak Berlin je pro mě nejlepší německé město s neopakovatelnou atmosférou a rozhodně stojí za delší návštěvu.

0 Citovat

Bohužel víc času nebudu mít, ale už jste to podle vás vymyslel.

1. Večer si někde u Viktoriaparku zarezervuji ubytování přes AirBnb. a podívám se na Brandeburg Tor a možná vyzkouším Berliner Weisse
2. Ráno si dám Currywurst na nejlepším místě, kde ho mají právě kousek od Viktoriaparku
3. Po této vydatné snídani půjdu na Bahnhof Zoo a nasednu na 100 a dojedu na Alexanderplatz a potom na letiště

Je to jednoduché a snad se neztratím smiley. Jen se chci zeptat, jak asi dlouho jede ta 100 a zda lístek na ty 2 hodiny koupím přímo v autobusu. Z letiště si mám asi vzít autobus nebo metro do centra. Nevíte, jaký autobus nebo metro a potom zase zpět z Alexanderplatz. Škoda, že neexistuje něco jako je u nás IDOS. Tam bych si to našel.

0 Citovat

Souhlasím, byl jsem tam cca 2 týdny zpátky na 5 dní a nestihli jsme vše co jsme chtěli. Město má super atmosféru a je tam toho opravdu hodně k vidění. smiley

0 Citovat

Ještě k tomu stopoveru v Abu Dhabí. Pokud budu jezdit MHD, tak asi jezdí i v noci. Dá se tam domluvit anglicky? A musím mít asi vyměněnou jejich měnu předpokládám. Dolary nepoužívají. Plánuji jet taxíkem k mešitě a potom se MHD dostat na Corniche a potom zpět na letiště. Díval jsem se i na cenu z letiště k mešitě a podle Dave tady na stránkách by cena měla být 200, ale Uber uvádí cenu 47-60 AED, což je přes 300. Ale i tak je to asi jednodušší než jet večer autobusem.

0 Citovat

Tak co se týká AJ tak v SAE jsou na tom mnohem líp než u nás, ale u toho MHD pozor mají dost divné pracovní hodiny a taky v záleží co je za den.

0 Citovat

po půlnoci bude Abu mrtvé...

0 Citovat

Na Tegel metro nejezdi. Zalezi kam do centra. Východ alex vezmes bus Txl. Tarif ab 2,70. Centrum zapad zoo vezmes bus 109 tarif ab 2,70€. Busem 100 ze zoo to muze trvat 30 minut ale taky hodinu. Zalezi jaky den jaky cas. Ale ve směs za 2 hodiny to Stihnes urcite. I s přestupem. Kdyz vystoupis na Alexu za 100 pockej az bus odjede a jen projdi pres koleje a uz jses na zastávce pro txl směr Tegel.

0 Citovat

Díky cali za vyčerpávající info, taky se mi bude hodit

0 Citovat

http://dot.abudhabi.ae/en/info/abu_dhab ... s_services
Tady vsechno nastudujes. Ale byt tebou, tak si pohnu k mesite (bleskem, aby nezavreli brany ... z venku je moc daleko a uvnitr stoji za to... zavira se v deset), pak se maximalne pro ukraceni casu pred pulnoci svezu busem k vode a zase zpatky a po zbytek noci si schrupnu na letisti.

0
12 reakcí