Ahoj, nevím kam to úplně dát, tak třeba sem. Je to jakoby 15librový voucher Kdo z Vás už zná TransferWise, tak už asi ani nemusí číst dál. Kdo nezná, tak je to prostě služba, která obchází banky a umožňuje velmi levně až zadarmo mezinárodně posílat peníze, navíc s velmi dobrým kurzem (lepším, než nabízí banky). Obecně si TransferWise účtuje zhruba 1% z převáděné částky. Pro představu, převod 2160 liber vyjde cca na 15 liber. Při registraci přes můj odkaz ovšem dostanete 15librový kredit na převody, takže těchto 2160 liber můžete poslat zadarmo a prakticky tak navíc ušetříte dalších 580 Kč. Velká výhoda je taky hlavně u nižší částek, když si ze zahraničí chcete poslat jenom pár drobných, kde by klasické poplatky sežraly třeba 20% všech peněz (příklad poslání 150 liber). U TransferWise je to prostě okolo 1% ať už posíláte liber 5, 150 nebo 5000. .

Nejvýhodnější převod výplat z Work & Travel aj. domů

Založil(a) ve fóru Slevové kupóny a vouchery

0 reakcí

Ahoj,

nevím kam to úplně dát, tak třeba sem. Je to jakoby 15librový voucher smiley

Každopádně o co jde? Kdo má peníze v zahraničí, např. z letních brigád, Work & Travel a čeká na vhodnou příležitost, kdy je poslat domů, tak ta může být třeba právě teď - libra i dolar jsou od prázdnin na vrcholu, ale samozřejmě to přijde vhod všem, kteří potřebují mezinárodně posílat peníze - ne vždycky budou úspory takové, jaké mám třeba já při prevodech z Anglie, ale to už se i musí spočítat každý sám. Všechny následující příklady budou platit pro libry, Anglii a Barclays UK s běžným účtem s vedením zdarma, protože já byl letos v Anglii, ale předpokládám že pro převody z USA to bude velmi podobné. smiley

Kdo z Vás už zná TransferWise, tak už asi ani nemusí číst dál.

Kdo nezná, tak je to prostě služba, která obchází banky a umožňuje velmi levně až zadarmo mezinárodně posílat peníze, navíc s velmi dobrým kurzem (lepším, než nabízí banky).

Obecně si TransferWise účtuje zhruba 1% z převáděné částky. Pro představu, převod 2160 liber vyjde cca na 15 liber.

Při registraci přes můj odkaz ovšem dostanete 15librový kredit na převody, takže těchto 2160 liber můžete poslat zadarmo a prakticky tak navíc ušetříte dalších 580 Kč. smiley

Další úspora na tradičních poplatcích je cca 1000 Kč + 1000 Kč přidá lepší kurz, takže na převodu těchto dvoutisíc liber se dá ušetřit 2600 Kč (578 Kč za kredit při registraci, 1062 Kč na poplatcích obou bank a zbytek přidá lepší kurz, který TW má). U Komerční banky by ta úspora byla ještě větší (3730 Kč), kvůli tomu že u KB by příjem 2150 liber stál na poplatcích asi 730 Kč (+ KB má lehce horší kurz na výkup liber).

V září jsem psál článek, kde jsem to porovnával trochu důkladněji: TransferWise vs. banky vs. směnárny: Co je nejvýhodnější?, dneska jsem to přepočítával a relativní úspory jsou pořád stejné (cca 2600 Kč ve prospěch TransferWise oproti Barclays->Airbank).


(porovnávací tabulka k dnečnímu dni)

No a tak. smiley

Velká výhoda je taky hlavně u nižší částek, když si ze zahraničí chcete poslat jenom pár drobných, kde by klasické poplatky sežraly třeba 20% všech peněz (příklad poslání 150 liber). U TransferWise je to prostě okolo 1% ať už posíláte liber 5, 150 nebo 5000.

0
0 reakcí