Ahoj.. omlouvam se za možná blby dotaz ale je to naše první objednání letenky. Chteli by jsme na bali a využít tento portal a objednat letenky pres nej. Ceny jsme našli celkem obstoje za 16 000 na prelom kveten/cerven. Měl bych ale par dotazu: - když vyhledam let Praha/Bali vetsinou to je s prestupy, jak poznam jestli musím řešit nejak vyzvednutí zavazadla a jeho transport na novy let? - kdyz letenku pouze objednam a zaplatím prevodem pozdeji, muže se stat že už nebude k dispozici a je lepší platit tedy hned kartou? - Kde a kdy provedu vyber sedadla? - Kde bych našel připadně nějaky souhrn techto zakladnich informaci? - A cena je konečna? už ohledne letenky nic víc neplatím? Moc dekuji za odpoved .

jak objednat letenku pres cestujlevne

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

8 reakcí

Ahoj.. omlouvam se za možná blby dotaz ale je to naše první objednání letenky. Chteli by jsme na bali a využít tento portal a objednat letenky pres nej. Ceny jsme našli celkem obstoje za 16 000 na prelom kveten/cerven.
Měl bych ale par dotazu:

- když vyhledam let Praha/Bali vetsinou to je s prestupy, jak poznam jestli musím řešit nejak vyzvednutí zavazadla a jeho transport na novy let?
- kdyz letenku pouze objednam a zaplatím prevodem pozdeji, muže se stat že už nebude k dispozici a je lepší platit tedy hned kartou?
- Kde a kdy provedu vyber sedadla?
- Kde bych našel připadně nějaky souhrn techto zakladnich informaci?
- A cena je konečna? už ohledne letenky nic víc neplatím?

Moc dekuji za odpoved

0

Ahoj,

1) zavazadla v 99% letí vždy do tvé cílové destinace, výjimky platí pro USA.
2) V každé rezervaci máš termín, po kterou dobu je platná - max 3 dny. V rámci této blokace se ti cena může hýbat max řádově v korunách na základě kurzu k euru. Nutné ale je, aby v den splatnosti byly peníze na účtu, nikoliv odeslány. O případném doplatku / přeplatku by tě někdo informoval, ale neděje se to často.
3) Sedadla si vybereš prostřednictvím emailu nebo telefonu, který najdeš v mailu. Nejjednodušší variantou je check-in na letišti, protože mnohdy předem vybrat ani nepůjdou, leda za poplatek (pravidla dopravce). Případně zkus jeho web.
4) Informace sepisujeme a dáváme jim formu.
5) Ano, ceny jsou vždy konečné. Důvěra je u mě na prvním místě, tímto bych ji nikdy nezískal smiley

D.

0 Citovat

Super. Moc díky. Až budou nějaké ucelene iformace sepsane tak to určitě hodně pomuže takovym co se báli začít s cestováním jako ja.

Jeste: Co jsem pochopil tak letenky jsou na jméno, takže když objenám a zaplatím více letenek tak při rezervaci uvedu jen své jméno a ostatní cestující se řeší nějak dodatečne?
A přestupy u vasich letů jsou nastaveny tak aby to slo casove stíhat co jsem vypozoroval že ano?
Udelal jsem si rezervaci u vas a za chvili mi psali ze student agency o zmene splatnosti letenky a at se ozvu kvuli domluve ohledne platby, to je OK takto?

Když už nic tak máte aspon námet co přidat do souhrnu otazek k cestovani které mužou začatečníka napadnout smiley

0 Citovat

Když kupuješ letenek více, musíš vyplnit jméno u každé letenky - jsou nepřenosné.
Ano, všechny přestupy vždy splňují minimální čas pro přestup u daného letiště, nižší se prodávat nesmí.
A ano, platby a vystavování řeší SA, proto budete v kontaktu s nimi smiley

0 Citovat

Jen bych Dava doplnil - přestupy splňují požadavky letiště, ale nezaručí ti, že to vždy stihneš. Letadlo může mít zpoždění, můžeš sedět na konci letadla, zabloudit při přestupu ..

0 Citovat

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně výběru sedadel. S kamarádkou kupujeme prvně letenky, vybraly jsme si Vaši zprostředkovatelskou firmu, tak se v tom tak trochu vrtáme, jestli jsme udělaly vše tak jak mělo být. Reaguji na vaši odpověď k výběru sedadla:
3) Sedadla si vybereš prostřednictvím emailu nebo telefonu, který najdeš v mailu. Nejjednodušší variantou je check-in na letišti, protože mnohdy předem vybrat ani nepůjdou, leda za poplatek (pravidla dopravce). Případně zkus jeho web.

Prostřednictvím emailu nebo telefonu - po zaplacení letenek, mi přijdou elektronické letenky a tam bude info, jak sedadla "zarezervovat" nebo se tohle vyřizuje na letišti? A ještě jeden dotaz - čílo pasu se do letenky neuvádí?

Díky Díky a přeju pěkný den.

Káťa

0 Citovat

Dobrý den Katko,
stačí odpovědět na adresu, ze které vám přijdou letenky. Pokud se jedná o dálkové lety, seating bude možný. Lety po Evropě ne.

0 Citovat

Ahoj, abych nezakládal nové téma, píšu to sem..do kdy se musí zaplatit letenky, když je koupím přes váš vyhledávač? díky

0 Citovat

Ahoj, to je různé dle tarifu a aerolinky. Ale max 3 dny, což bývá u většiny akcí. Konkrétní termín je na konci objednávky.

0
8 reakcí