Ahoj, v říjnu bychom rádi někam do tepla, ale nijak extra daleko (let cca do 6 hodin) Cílem je poznávání, lehká turistika, 1-2 dny na pláži. Napadly nás Kanáry, konkrétně Tenerife. Nemáme v tomto ohledu prakticky žádné zkušenosti, tak vás prosím o pár rad: 1. Jaké jiné destinace, které by splňovaly naši představu, byste doporučili? (Madeira, Kréta, Maroko?) 2. Má cenu letenky kupovat teď (na Tenerife jsem našel od Ryaniaru z Wroclavi za 3864kč) nebo se třeba na konci léta tradičně objevují nějaké akce, popř. risknout last minute, když nemáme až tak úzce vyhraněnou preferenci cíle cesty? 3. Jaké máte zkušenosti s počasím na Kanárech v říjnu? Děkuji za pomoc  .

Kanáry v říjnu

Založil ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Ahoj, v říjnu bychom rádi někam do tepla, ale nijak extra daleko (let cca do 6 hodin) Cílem je poznávání, lehká turistika, 1-2 dny na pláži. Napadly nás Kanáry, konkrétně Tenerife. Nemáme v tomto ohledu prakticky žádné zkušenosti, tak vás prosím o pár rad:
1. Jaké jiné destinace, které by splňovaly naši představu, byste doporučili? (Madeira, Kréta, Maroko?)
2. Má cenu letenky kupovat teď (na Tenerife jsem našel od Ryaniaru z Wroclavi za 3864kč) nebo se třeba na konci léta tradičně objevují nějaké akce, popř. risknout last minute, když nemáme až tak úzce vyhraněnou preferenci cíle cesty?
3. Jaké máte zkušenosti s počasím na Kanárech v říjnu?
Děkuji za pomoc smiley

0

Vybrat dopředu lokalitu a termín je zbytečné omezení - čekej co se objeví, pořád je někde sezona, pořád jsou nějaké akce na letenky.

Počasí na kanárech najdeš na netu.

0 Citovat

Ahoj. My létáme na Gran Canariu pravidelně každý rok v říjnu - od cca 8.-10. na 14 dní a počasí i voda na koupání je nejlepší snad za celý rok. Voda předloni 28, vloni 26. Nemělo to chybu. Máme rádi tohle období, kdy i lidí je méně.
Tenerife je přece jen severněji, takže teploty budou o fous chladnější, zvlášť severní část.

0 Citovat

Nezda se ze by teplota vody v mori dosahla teto teploty - spise je to o hodne mene tak kolem 22 - coz je pro otuzilce

0 Citovat

Ty teploty byly opravdu realita. Proto právě v říjnu tam létáme. Shodou náhod jsme měli za souseda v hotelu nadšence, který denně sebou tahal na pláž teploměr. Jedná se o oblast u Playa del Ingles. Na stejné místo jezdíme kolik leta už jsme vyzkoušeli všechna roční období a skončili jsme u října.

0
4 reakce