Ahoj všem, na konci června letíme do Kanady a z Vancouveru, kde si půjčujeme obytnou dodávku, vyrážíme na cca třítýdenní „road trip“ po západní Kanadě (Britská Kolumbie, Alberta) a zpátky se budeme vracet severozápadem USA (Montana, Washington). Podle toho, co jsem se dočetl, tak na odpočívadlech je zakázáno přespávat, takže bychom v ideálním případě vždy večer zaparkovali v nějakém kempu (využili tamní sprchy/toalety) a ráno pokračovali dál. Nemáme campervan s toaletou/sprchou/elektřinou, takže nepotřebujeme elektrickou přípojku ani vypouštět odpady. Červenec je ale špička a tak si říkám, jestli nebudou kempy úplně plné. Na netu je doporučují rezervovat předem, ale tomu jsme se chtěli vyhnout, protože tím bychom značně přišli o časovou flexibilitu. To už bychom rovnou mohli jet normálním autem a mít rezervované hotely. Nemáte někdo osobní zkušenosti z této oblasti? Pokud jste podobným způsobem cestovali, sehnali jste vždy večer místo v nějakém kempu nebo jste hledali jiná řešení? Díky! .

Kempy v Kanadě a USA

Založil ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj všem,

na konci června letíme do Kanady a z Vancouveru, kde si půjčujeme obytnou dodávku, vyrážíme na cca třítýdenní „road trip“ po západní Kanadě (Britská Kolumbie, Alberta) a zpátky se budeme vracet severozápadem USA (Montana, Washington). Podle toho, co jsem se dočetl, tak na odpočívadlech je zakázáno přespávat, takže bychom v ideálním případě vždy večer zaparkovali v nějakém kempu (využili tamní sprchy/toalety) a ráno pokračovali dál. Nemáme campervan s toaletou/sprchou/elektřinou, takže nepotřebujeme elektrickou přípojku ani vypouštět odpady. Červenec je ale špička a tak si říkám, jestli nebudou kempy úplně plné. Na netu je doporučují rezervovat předem, ale tomu jsme se chtěli vyhnout, protože tím bychom značně přišli o časovou flexibilitu. To už bychom rovnou mohli jet normálním autem a mít rezervované hotely. Nemáte někdo osobní zkušenosti z této oblasti? Pokud jste podobným způsobem cestovali, sehnali jste vždy večer místo v nějakém kempu nebo jste hledali jiná řešení?

Díky!

0

Ahoj,
síce ti nemôžem dať úplne relevantnú odpoveď, lebo my sme v USA kempovali mimo prázdnin (a vtedy s miestom problém nebol) a cestovali sme obyčajným autom (a spali sme všade možne, aj na odpočívadlách), ale skús sa pozrieť na stránku www.freecampsites.net. My sme sa chceli vyhnúť plateniu za kempy takže sme sa buď pozreli či na tej stránke niečo nie je (ale veľa vecí pre nás nebolo vhodných lebo my sme chceli stavať stan), alebo si našli miesto sami alebo sme neskoro večer prišli do kempu a skoro ráno sa odtiaľ spakovali. Nejaké miesta sa dajú aj vygoogliť. A inak v žiadnom kempe v národných parkoch v USA kde som bola neboli sprchy (teda okrem Mesa Verde ale to je úplne mimo vašu trasu), takže za sprchou skôr do kempov mimo NP smiley

0 Citovat

Ahoj, mám zkušenost z těch míst (kromě Montany) z roku 2009, ale snad se to nezměnilo. Spát se nesmí na parkovištích v národních parcích, ale mimo ně jsem běžně takto spal a žádný zákaz nebyl. Někdy v autě ale většinou ve stanu. V NP Banff a Jasper jsem byl začátkem července, což ještě není nejvyšší sezóna. Místa v kempech bylo dost a mají i tzv. kempy-overflow pro nejvyšší sezónu. Tehdy během krize bylo méně turistů, ale snad to teď tolik nenarostlo. Mimo tyto parky plno v kempech určitě nebude. Třeba v Mount Rainier NP - asi 2. nejpopulárnějším parku státu Washington jsem měl koncem srpna za krásného počasí v kempu spousty míst volných a to museli udělat přes den parkoviště z asi 2 km silnice u Paradise tím, že z ní udělali 1-směrnou.
Když si dáš do googlu "free camping british columbia" atd., vyjede několik stránek s možnostmi kempování zdarma.
Sprchy nebývají v levnějších kempech v parcích v Kanadě a USA, ale v dražších ano. Např. tady jsou kempy v Jasperu i s poznámkou, jestli mají sprchu:
http://www.pc.gc.ca/eng/pn-np/ab/jasper ... mping.aspx

0
2 reakce