Poté, co jsem platil letenku za 500€, v bankovnictví jsem zkontroloval, že se částka strhla a zjistil, že mi VISA od ČS naúčtovala 27,70 Kč/€ (když byl střed 27 Kč/€), hledám kartu pro zahraniční platby kartou s výhodnějším kurzem. Kvůli tomuto kurzovému rozdíly letenka přišla na víc o cca 600 Kč. Jedná se mi hlavně o eura, dolary, libry a na podzim thajské bahty. Máte nějaké tipy? Na výběry hotovosti jsem už v Japonsku úspěšně používal Maestro kartu od Equa bank s výběry za 9 Kč. .

Debetní karta s výhodnými kurzy

Založil ve fóru Co se nevešlo

tramin napsal(a):

Nerozumím. Pošlu peníze z KK ČSOB a do minuty jsou u T212.

Jo ale při vložení ekvivalentu více jak 2000 EUR celkově na Invest účet přes kartu se účtuje poplatek 0,7% z každé výše vkladu přes kartu.

Co se týče toho CFD, tak účet na Trading 212 jsem zakládal ještě někdy v dřevních dobách za Covidu. Tehdy mám pocit, že ani nic jiného jak EUR jako primární měnu vybrat nešlo, respektive CZK určitě ne.

Ještě tedy další věc co mi vadí, je že nejde v Trading 212 vybrat defaultní měnu ze které se ty platby budou brát. Nejdříve to kouká na měnu ve které je ta platba a pokud na ní není dostatečný zůstatek, tak to vezme z měny, která má nejvyšší zůstatek. Nejvíce tam mám USD protože to používám na investice, ale pro platby bych chtěl aby to bralo z CZK zůstatku, což zvolit nelze. Musím tedy před platbou měnit ručně CZK na měnu platby. Nicméně podle posledního mailu s novinkami, co posílali to vypadá, že by to od března již mělo jít vybrat.

0 Citovat

Limit je tuším 60 000 Kč. Že máš primární měnu EUR je asi tím, že jsi to zakládal ještě pod UK entitou.

0 Citovat

Láďa _1 napsal(a):

[citace="Lord Pitzbudka"]

takze kurz se lisi o vikenduj a o praovnim dnu? 

(revolut lehce pouzivam, spis prilezitostne, takze to nejak moc nesleduju, ale rad bych vedel, na cem jsem :-D )

Přesně tak, v pátek je nějaký kurz a v sobotu ráno je výrazně horší a v pondělí ráno je zpět na "standardním". 

[/citace]

Toto není pravda. Teď jsem se díval na svoje platby (platím denně v cizí měně s převodem z CZK) a nic takového tam vidět není. Kdybych byl majitel Revolutu, tak Vás žaluji za pomluvu.

Ani z principu nedává smysl tvrzení, že zrušili víkendový poplatek a schovali jej do horších kurzů o víkendu, protože poplatek zrušili jen uživatelům v několika málo zemích, ale kurz je jen jeden pro všechny uživatele. Ve skutečnosti se stalo to, že zřejmě jako dárek uživatelům postupně ruší ten poplatek, a zároveň netransparentně zhoršují kurz, resp. zvětšují spread. Což je taky hnus, ale je to něco jiného, než horší kurz o víkendu.

0 Citovat

Rekl bych, ze pred-predrecnik ma pravdu a na vikend revolut spread opravdu zvysuje

ve ctvrtek mel revolut kurz pro prevod czk na euro 25,232 a ted v sobotu horsi 25,346

realny kurz mel ale opacnou tendenci. ve ctvrtek 25,14 a dneska 25,13

0 Citovat

Ano, také to mám takto od té doby, co zrušili víkendový poplatek, vysledované. O víkendu je vždy horší kurz. Zhruba od té doby je také ve všední dny kurz rozdílný podle výše směňované částky (vyšší částka = lepší kurz). 

0 Citovat

[/citace]

Toto není pravda. Teď jsem se díval na svoje platby (platím denně v cizí měně s převodem z CZK) a nic takového tam vidět není. Kdybych byl majitel Revolutu, tak Vás žaluji za pomluvu.

[/citace]

Tak ty musíš být slušný pacient😎

3