Co je potřeba, co je už zbytečné, tak aby se dalo cestovat lowcosty (v Evropě i Asii) bez dokupování odbavených zavazadel. .

Co si zabalit na 3 týdny do JV Asie?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Co je potřeba, co je už zbytečné, tak aby se dalo cestovat lowcosty (v Evropě i Asii) bez dokupování odbavených zavazadel.

0

tak ja som sa vratil teraz po vyse tyzdna z Ukrajiny len s prirucakom - tak ci ides na 3 tyzdne alebo tyzden je uz jedno. Potrebujes nejaky ten zaklad co beries vzdy - basic kozmetika (napr, ja mam malu niveu, z DMky maly sampon a sprchac (vzdy sa da doplnit), 100ml opalovaci krem), lieky (cierne uhlie, par panadolov, fenistil, nieco na travenie...vsak vsade su lekarne + nejake moje lieky proti alergii). Potom 2-3 trenky, kratke gate/plavky, par triciek, plastenku alebo maly dazdnik, maly uterak a sandale. Fotak mam maly kompakt Nikon, zrkadlovku by sa mi nechcelo tahat, ale vsa knove telefony toho zvladnu tiez dost. Notebook neberiem, ale beriem si Kindle, ten vydzri do aleluja. Jeden xiaomi powerbank 10000MaH, jedna nabijacka s dvomi USB portami, dva kable. Vlhcene vreckovky, normalne kapesniky, pas a zalozna karta+hotovost v nejakom skrytom priecinku. To je hlavna bagaz a potom tam je este hodeny maly ruksak v gulicke z Decathlonu, ktory pouzivam ked sa usadim na hoteli a hostely a chcem behat po okoli. No a na seba lahku bundu s kapucnou, pevne topanky a ostatne "vacsie" veci na oblecenie. A kazde 2-3 dni si operiem a vybavene. LonelyPlanet a podobne mega knizky neberiem. Vsetko sa da napchat do telefonu, prip. ako backu si vytlacit par veci do euroobalu.

0 Citovat

Na tři týdny na cestu do JV Asie (a nejen tam) se dá se zabalit jen do malého cyklistického baťůžku. Vejdeš se pod 6-7kg a když si vezmeš i tekutiny pod 100ml, můžeš si ho vzít i na palubu letadla. Nemá smysl se s ničím tahat. Viz můj blog http://www.povlastniose.eu/rady/co-s-sebou-na-cesty .

0 Citovat

Si hlavne nezabudni zobrat Leponex na cesty ... zakladat si milion tem na ktore si reagujes so svojimi (novovytvorenymi) nickmi je uz viac ako schizofrenicke ...

0 Citovat

Díky za informace - potřebuji si sbalit jen do příručáku - tzn. co nejméně věcí.

Respektive aby se mně vše vešlo pohodlně do kabelky.

Objevil jsem ještě nějaké vychytávky- třeba plavky co nezaberou moc místa, úsporné spodní prádlo, apod....třeba to někdo využije při balení, nebo na cestách.

[Upraveno adminem]

0 Citovat

ty si chuj smiley

0 Citovat

Sem tam se zde na CL mihne názor, že forum stagnuje.
Myslím, že díky Padrinovi jde pomalu a plíživě do kopru. Například tenhle topic pro mě měl význam, Asii plánujeme, párkrát jsem se zde do topicu tedy mrknul. Ale po dnešku nemám zájem, další téma za*rané Padrinovým nesmyslným pastováním divných fotek.

0 Citovat

Kabelka je urcite sexy, ale abych se vratil k tematu, tak takto jsme na 3 tydny jeli naposled my s 40l batohy z Lidlu. https://www.amazon.com/clouddrive/share/GQO484vyaX6XO141eOxSCIqRWSNOc7lefkOOil0wA2i?v=grid&ref_=cd_ph_share_link_copy Letos letime diky cestujlevne na podzim do Vietnamu a planujem ponechat 3kg my fotovybavy a usetrit nejakou vahu na obleceni a plysacich. Velkou inspiraci mi byly stranky pod7kilo.cz , akorat jsem volil levnejsi alternativy doporucovanych veci.

0 Citovat

Tak opět jsi nepřekvapil, musím říct, že jsi opravdu k...t. On i průmerně sociálně inteligentní člověk si časem uvědomí, že je trapnej, asi nejsi ani to - není to ani vtipný ani pobuřující nebo provokující, už jen s každým dalším Tvým vláknem trapnější a trapnější.

0 Citovat

To na těch fotkách je podkoulenka? smiley

Jinak co sbalit velmi záleží na cestovní době. Pokud se jedná o typickou JV Asii (listopad-březen, Thajsko, Vietnam, Kambodža...) tak je v podstatě potřeba kromě základních léků a hygienických potřeb vzít "letní oblečení na pár dní". V těchto zemích jsou všude prádelny, není problém si co 3 dny nechat vyprat.
Boty podle mě stačí jedny (spolehlivé) + něco "na pláž", k vodě něco na lehnutí (osvědčilo se mi něco jako prostrěradlo - je to sice poměrně těžké ale dobře se to skládá, rychle to schne...).
Hodně se dá zoptimalizovat i na "oblečení na cestu" - v danou dobu je tady zima a já preferuji cestu na letiště autem, beru si pokud možno tenké kalhoty (využitelné i v místě) a lehkou mikinu nebo bundu. Zimní bundu nechávám v autě a tu chvíli při přesunech na letišti to nějak přežiju. Nesmí to ovšem být třeba let přes Helsinky nebo Kiev s nízkonákladovkou kde se pak ve sněhu vystupuje/nastupuje z plochy...

0
9 reakcí