Caute, Tohle pisu z mobilu tak prosim omluvte pripadne chyby. Jde o to, ze jsme v sobotu brzo rano vyrazili smer colombo. Zakoupili jsme errory od etihadu/alitalie z benatek. Routing mel byt : benatky>rim 1:30 stopover > abu dhabi 7:xx stopover a pred 8pm v nedeli prilet do colomba . Realita ? V rime jsme nabrali na 45 min preletu 2 hodiny zpozdeni... Boarding, 30min v letadle a uz se to kupilo. Rovnou u pristani nam bylo sdeleno, ze let do abudabi nam uletel a tak nas ubytuji v hotelu a odletane nasledujici den v 11:20. Ale nwstihneme ani navazujici let do cmb takze dostali jsme sri lankan flight. V auh jsme stravili asi 5 hodin. Do colomba jsmedorazili misto v 8 vecer v 6 rano. Utekl nam samozrejme nocleh. Tresnicka ? Nedorazily nam kufry i kdyz jsem byl ubezpecwn uz v rime ze kufry budou kopirovat nas novy routing. A sedime v negombu misto toho abychom uz byli v kandy a dale a cekame na kufry, ktere pry dorazi dneska v 7pm. Je uz 8 a kufry nikde. Musime tu kazdopadne zustat i tuto noc. Ma otazka. Mam narok na jakoukoliv kompenzaci zatenhle totalne zpackany zacatek dovolene ??? Protoze tohle se neda nazvat jinak nez nocni mura. Cesta od domu do colomba nam trvala pres 44 hodin cisteho casu a jeste nemame kufry a mame rozkóanou a zkracenou dovcu. Prosim jen vecne prispevky, Dekuji .

Horrorvy zacatek dovolene- co nadelame ?

Založil ve fóru Co se nevešlo

15 reakcí

Caute,

Tohle pisu z mobilu tak prosim omluvte pripadne chyby.

Jde o to, ze jsme v sobotu brzo rano vyrazili smer colombo. Zakoupili jsme errory od etihadu/alitalie z benatek.

Routing mel byt : benatky>rim 1:30 stopover > abu dhabi 7:xx stopover a pred 8pm v nedeli prilet do colomba .


Realita ? V rime jsme nabrali na 45 min preletu 2 hodiny zpozdeni... Boarding, 30min v letadle a uz se to kupilo.

Rovnou u pristani nam bylo sdeleno, ze let do abudabi nam uletel a tak nas ubytuji v hotelu a odletane nasledujici den v 11:20. Ale nwstihneme ani navazujici let do cmb takze dostali jsme sri lankan flight. V auh jsme stravili asi 5 hodin. Do colomba jsmedorazili misto v 8 vecer v 6 rano. Utekl nam samozrejme nocleh.

Tresnicka ? Nedorazily nam kufry i kdyz jsem byl ubezpecwn uz v rime ze kufry budou kopirovat nas novy routing. A sedime v negombu misto toho abychom uz byli v kandy a dale a cekame na kufry, ktere pry dorazi dneska v 7pm. Je uz 8 a kufry nikde. Musime tu kazdopadne zustat i tuto noc.

Ma otazka. Mam narok na jakoukoliv kompenzaci zatenhle totalne zpackany zacatek dovolene ???

Protoze tohle se neda nazvat jinak nez nocni mura. Cesta od domu do colomba nam trvala pres 44 hodin cisteho casu a jeste nemame kufry a mame rozkóanou a zkracenou dovcu.

Prosim jen vecne prispevky,

Dekuji

0

Noční můra kvůli zpožděnému letadlu? asi bych si dal něco na uklidnění začal si užívat dovolenou.

0 Citovat

Myslím, že máte nárok jen na nezbytně nutné věci, tedy toaletní potřeby, nějaké základní oblečení atd. Každopádně bych schoval účty a pak claimoval na přepravci nebo pojišťovně.

0 Citovat

este ak mas kreditnu kartu American express alebo Diners club tak mas narok na preplatenie do 400€ naklady za stratu batoziny ( aj za jej meskanie ), ale asi ak mas tento typ kreditiek tak mas nastudovane poitenie

0 Citovat

Tohle je horor či noční můra? U levných letenek jsou dlouhé přestupy běžné a za error fare jste měli ještě hotel, i když je tam propadlé ubytování, ale na levné Srí Lance (ve výsledku tedy žádné náklady navíc). Mohli jste jet rovnou do Kandy a zavazadla by vám přivezli nejspíš i tam. Lidem, které rozhodí toto, doporučuju příště co nejméně přestupů a delší dobu na přestup.

0 Citovat

Fuuu, take peklo si ani v Darfure neprezili

0 Citovat

sorry, zle som asi vyhodnotil tvoje rozpolozenie. Ale skor za horror povazujem strateny pas, okradnutie, uraz, teroristicky cin a podobne.
Taketo veci sa stavaju, sem tam lietadlo utecie, sem tam nevyjdu plany na 100%. Tak ako povedali ostatni, vsetko dokladuj a potom po navrate skus vymoct nejake odskosnenie. Teraz nic ine asi nezmozes. A do buducna jednu radu pre vsetkych - ak uz beriem kufor, tak do prirucnej si zbalim aj par nahradnych veci pre taketo pripady. Uz sa mi to oplatilo. A predpokladam ze na Sri Lanke tie handry nie su az take drahe, aby ste si nekupili jedno-dve tricka, spodne pradlo a tie potom si dali narokovat na preplatenie.

0 Citovat

Neprijemna skusenost, ale uz podobnu vec zazil asi kazdy kto viac cestuje.
Ja som mal tiez problem s nedorucenym kufrom, a riesil som to na prepazke, povedali mi ze do 150USD si mozem kupit zakladne veci(ale musim doniest ucty a preplatia mi to), dal som im adresu kde maju dorucit kufor a prisiel asi o tyzden. Trosku som dufal ze nepride(mal som tam len stare handry) a vyplatili by mi asi 800USD(mozno to bolo menej, mozno viac, nepamatam), ale nakoniec prisiel.
Co sa tvojho problemu tyka, tak neviem ako ste sa dohodli na letisku, ci si im dal adresu hotela alebo kam maju kufor poslat. Kazdopadne ak nie tak toto by som vyriesil ako prve, ak chcete byt na sri lanke len v jednom hotely tak im jednoducho daj adresu kam ho maju poslat(nemozu mat problem ho poslat kamkolvek v ramci sri lanky) a chodte tam, kupte tich par veci co treba(hygienicke, oblecenie) a zacnite dovolenkovat. Vsak ak v tich kufroch nemate nejake dolezite lieky alebo nieco podobne tak to nemoze byt az tak zle.

0 Citovat

Přesně tak, co píše tonic. Je třeba s tím počítat a sbalit si potřebné věci na první 2 dny do příručního zavazadla. Nahlásit ubytování v Kandy jsi klidně mohl na letišti i bez předchozí rezervace. Stačilo si nějaké narychlo najít v průvodci či na netu a zavolat tam či zarezervovat. Navíc Negombo není zas tak strašné, spousta lidí se tam ubytovává dobrovolně. To není trolování, ale rady pro příště a pro ostatní. A nepřišel jsi o 3 dny dovolené podle toho, co píšeš, ale jen o 1 noc kvůli zpoždění letadla a dalších asi 24 h. kvůli zavazadlům, což jsi mohl využít třeba na pláži v Negombu (snad by kufry převzal i recepční, kdybys tam nebyl nebo zavolají předem, v kolik hodin to asi přivezou). K zesměšnění na tomto fóru moc nedochází, ale ty sis o to dost koledoval. A ty rady jako nechat si proplatit zubní kartáček a spodky od pojišťovny mi přijdou teda podivné. Osobně bych se styděl někam s takovými účty jít a ani se pro takové případy nepojišťuju. Na to horko je ostatně i lepší koupit si místní lehké vzdušné triko, což jsem tam udělal.

0 Citovat

Jsi hrozná citlivka, tohle není nic výjimečného s čím by si nešlo poradit.

Horor může být třeba když se připleteš do nějaké přestřelky a někdo tě někdo postřelí v nějaké rozvojové zemi, nebo tě na cestě znásilní parta agresivních homosexuálů, nebo ti omylem prodají neřezanou dávku, nebo tak něco.

Jsi v hotelu, můžeš si dát lázeň, nechat vyprat oblečení, zajít na kávu, připojit se na net a rozdat si to s přítelkyní, popřípadě vzít někoho dalšího do trojky. Na co si stěžuješ? A proč si vůbec stěžuješ.

Když chceš garance a jistoty, tak jezdi s cestovkou.

0 Citovat

Nechápu tenhle způsob myšlení. Místo, abys vymyslel náhradní program a postaral se o slečnu, tak "sedíš na hotelu 3 dny" a nadáváš lidem na internetu do volů.
Co budeš dělat, až se stane něco opravdu vážnýho? Zlomil si někdo nohu, ukradli vám peníze nebo pas? Ne, jen nemáte kufr. Tohle k cestování patří a dospělej chlap by se neměl z toho sesypat.

Chápu, že teď tě jakákoli moje rada nezajímá, ale prostě pokračujte dál bez kufrů, kupte si nejnutnější věci, nechte na sebe kontakt a oni vám kufry doručí, až dorazí do Colomba. Zažil jsem to taky několikrat, teď ti to možná připadá jako velký drama, ale s odstupem času to uvidíš jako prkotinu. Hodně štěstí a hlavu vzhůru.

0 Citovat

Jak už tady zaznělo, především bych se hodil do dovolenkového módu, jsi na místě, takže bych si začal dovolené užívat. Jsi v zemi, kde je všechno za pár korun, myslím, že jako problém bych viděl to, kdyby se Ti to stalo někde, kde je extrémně draho a tím, že by sis koupil pár triček a kraťasy by jsi musel nějak významně sahat do rozpočtu. Dostal ses do zcela normální nepříjemné situace, kterou cestování na vlastní pěst přináší. To, že si člověk do příručáku sbalí věci pro případ ztráty zavazadla na první dny je úplný základ. Já už třeba posledních několik let cestuji jen s příručákem a to i na několik týdnů.
A pokud důvodem Tvého rozrušení je slečna, tak právě "krize" (i když tohle žádná krizová situace není) prověří vztah nejlépe a možná nakonec budeš ještě rád, že to tak dopadlo smiley

0 Citovat

Asi unava, asi nervy ... Ale ne nedostatek zkusenosti. Zpozdeni jsem mel xkrat a kufr se mi uz taky zpozdil. Spis lehkovaznost.

Kaslu na nejake baleni do prirucniho, protoze se flegmaticky ridim heslem, ze se mi to nestane. Ale tato zkusenost me nauci do budoucna.

Ohledne toho vseho kolem. Nejde o stay in hotel, chceme cestovat naslepo krizem krazem a bez zavazadla jsem nechtel zacit. Preci jen je v nem spousta potrebneho. Byli jsme ujisteni, ze prijdou dnes, neprisly. A az na tomto zaklade jaem zde napsal, protoze spolu ze spozdenM letem nam to uz dalo slusnou davku ztraceneho casu.

O spravnosti pritelkyne bCh tu nepolemizoval. Zadnw zenw neni prijemne prezivat bez hygienickych potreb a nahradniho obleceni. Ona nastesti neco navic ma, ale nemnozko.

Takze jsem rad, ze si tu nekteri pohonili triko, ego a nekteri mi poradili. Urcite jsme se ani nezesypali, nezhroutili ani nelezime na pokoji. Byli jsme odpoledne venku ve meste, na marketu a mezi mistnima v okoli ( jsme neskutecna bila atrakce ) ...

0 Citovat

Jen jestli opravdu pouze koutky smiley

0 Citovat

Hoši, hoši.... smiley, jste zábavní....
Nepřišel mi kufr na Martinik, na destinaci, kam létá Air France dvakrát denně.... sorry Robfoxx, ale buď připraven na nejhorší, přišel za týden..... nečekala jsem na něj, protože jsme byli na jachtě, takže jsme prostě odjeli a já strávila 20 dní v tričkách a plavkách za pár dolarů (v takovéto destinaci moc víc nepotřebuješ smiley), přežila jsem v pohodě a drinkovala smiley.... že přišel na marinu kufr až za týden, jsem zjistila po těch 20 dnech po vrácení lodě..... frantíci na kufr hrdě nalepili, kdy přišel!!! ...velmi zábavné při vědomí toho, že je to jejich území s pravidelným spojením. A perlička na závěr? Ten kufr nevyjel už na CDG při přejezdu na Orly....čili na přímém letu PRG - CDG .....na letu v první třídě.....to už byl vůbec bonbonek smiley
Poučení? Už nebalím kufry ve stylu jeden já, jeden manžel, jeden děti, ale míchám.... a v handbag mám vždycky žabky, plavky, šaty a šortky pro drahýho.....smiley

0 Citovat

Jo a nárok na náhradu nutných nákladů zakoupených kvůli zpožděnému kufru samozřejmě máš.....nech si doklady, které musíš předložit, ale uplatnit to musíš hned po návratu, každá společnost má nějakou lhůtu, např. Air France tehdy pouze do 14 dní od příletu zpět....a taky má každá společnost limit...zjistíš na webu

0
15 reakcí