Ahoj, ve středu máme letět do Tel Avivu a teď jsem zjistil, že mi pas končí 23.7.2017 - ale všude píší, že musí mít platnost 6 měsíců po době návratu. Má to nějaké řešení? Opravdu takovýto pas neakceptují? Za dva dny pas nevyřídím?  .

Za 3 dny do Izraely a za měsíc mi končí pas

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Ahoj, ve středu máme letět do Tel Avivu a teď jsem zjistil, že mi pas končí 23.7.2017 - ale všude píší, že musí mít platnost 6 měsíců po době návratu. 


Má to nějaké řešení? Opravdu takovýto pas neakceptují? Za dva dny pas nevyřídím? 

0

Nechci Tě strašit, ale myslím, že neletíš. Buď si jist, že pokud v některé zemi Ti něco neprojde, tak v Izraeli a pasy bez biometrických údajů se už nevydávají, takže nejrychleji 6 pracovních dní.

0 Citovat

eremi: Byl by velký risk to zkusit jo? Jakože ráno zkusím zaletět na úřad a zeptat se, jestli je šance, že to do středy bude, ale je otrava zaplatit 4 litry za rychlé vyřízení pasu, když to stejně nemusíme stihnout.

A zrovna dnes jsem rezervoval ubytko na airbnb u hostitele s přísnými podmínkami na zrušení pobytu :-P Kuaaaa.

0 Citovat

Podle mě je to risk. Otázka je, jestli to kontrolují už tady a nepustí tě nebo až v Izraeli. Když na to přijdou až v Izraeli, vyhostí tě příštím letadlem a možná ti i dají zákaz vstupu do země. Ještě mě napadá se hned po úřadu a případném zjištění, že to nestihnout, se obrátit osobně i na izraelskou ambasádu v Praze (doufám, že ji tu mají). S tím, že jsi debil (nic osobního) a že jsi to zjistil až teď a co máš dělat, že by byla škoda to nechat propadnout a že izrael je tvůj sen, dlouho jsi šetřil apod. Ale šance na udělení výjimky je dost pod 1%.

eremi: Sorry, beru zpátky. Hlavou jsem v těch méně civizilizovaných zemí, kde jde leccos okecat nebo domluvit.

0 Citovat

Pokud se nestane zázrak, nepustí Tě do letadla, respektive Tě neodbaví. A za 2 dny si myslím, že nehrozí, že by Ti vydali pas s biometrickými daty.
A ambasáda udělí jakou výjimku? Do letadla ho nepustí letecká společnost už při odletu, protože nebudou platit jeho návrat poté, co by ho nepustili do země v Izraeli.

0 Citovat

Zrovna Izrael ma velmi dukladne kontroly uz pred odletem, takze te ani nepusti do letadla.

0 Citovat

... krátce před letní sezónou to je vysoce nepravděpodobné že ti pas udělají takhle narychlo. V zimě by šance byly vyšší.

0
6 reakcí