Vloni jsme koupili akcni letenky do NY v akci ktera tu byla zverejnena. Leteli jsme ted v patek. S nami dalsi lide, co to meli diky CL. Let z dusseldorfu nam zrusili, poslali nas pres berlin a dosud nemame zavazadla. To jen jako varovani pro ty z vas co se chystaji, pripadnw jako podnet-mate nekdo obdobnou zkusenost?   .

Air Berlin - akce NY zruseny let

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

11 reakcí

  • Vloni jsme koupili akcni letenky do NY v akci ktera tu byla zverejnena. Leteli jsme ted v patek. S nami dalsi lide, co to meli diky CL. Let z dusseldorfu nam zrusili, poslali nas pres berlin a dosud nemame zavazadla. To jen jako varovani pro ty z vas co se chystaji, pripadnw jako podnet-mate nekdo obdobnou zkusenost?  

0

Tak takéto veci sa stávajú, aj keby to nešlo cez CL a Air Berlin... Takto to znie, ako keby za to mohlo CL. Máte ņárok na preplatenie základných potrieb, len si odkladanie účtenky.

0 Citovat

Tomu jsem chtela zamezit tim ze jsem psala ze letenky mame diky CL. Diky bohu za to za to kluci delaji, letame diky nim porad. Jen me zajimalo jestli obecne maji problem na techto letech, krere dali do akci. Predpokladam za mraky lidi oddud leti diky teto akci.. zajimaly me jen zkusenosti..

0 Citovat

A taky varovani pro ty kterym pripadne nabidnou nahradni let pres berlin - protoze z berlina prisel mail ze maji problemy se zavazadly a bude to zrejme trvat..

0 Citovat

Letime za mesic. Tuhle skutecnost ses dozvedela az primo v dusseldorfu? Jak moc byl opožděn přílet oproti prvotnímu času? Díky

0 Citovat

Psal jsem to tu několikrát. Je potřeba to vidět v souvislostech, AB je léta v obrovských finančních problémech, jen za 2016 je ztráta 780 mil. EUR. Akcionáři nevědí co s tím, chybí provozní kapitál. Proto podstoupení části flotily Lufthanse a nahrazení prázdninových destinací lety s Fly Niki. Proč myslíte, že jsou akce na stříbřenky a taková benevolence na vydávání zlatých karet? Já jsem se s nimi sakra nalétal, ale nyní bych byl tedy velice opatrný. A z výše zmíněných důvodů si i z vlastní zkušenosti troufám poznamenat, že vymáhání případných kompenzací bude velmi náročné a pro české vymahače myslím mimo dosah, protože se budou muset jisto jistě dávat natvrdo žaloby k německým soudům. Apropos, dával jsem tu kdysi kontakt na německého specializovaného advokáta.

Já tedy v létě prolétám míle a končím do doby, než se vyjasní situace, co bude dále.

0 Citovat

Cali: AB zatím kompenzace vyplácí, minulý týden jsme po předžalobní upomínce obdrželi pro klienty jednorázovou platbu ve výši cca 520.000,- Kč (celá třída SŠ).

0 Citovat

To zní takřka neuvěřitelně. Jen německý advokát vyplatí 100% kompenzace:-)

0 Citovat

Někdy v zimě si zde lidi stěžovali, že jim zrušili AB let den před odletem a nakonec odlétali o den později. My jsme letěli před 14 dny a bylo to bez problémů tam i zpět, pokud nepočítám, že mi asi čtyřikrát během předchozího měsíce změnili čas odletu. Na cestě zpět s námi ale letělo asi 30 lidí, kterým v noci před odletem zrušili let z Miami a routovali je do Německa přes JFK. Ti říkali, že dalších několik desítek cestujících tam zůstalo na letišti a čekalo na další spoje v rámci aliance. Co jsem s AB lítal loni po Evropě, tak jsem měl jen jeden let z pěti nebo šesti letů bez výrazného zpoždění. Ale podobné zážitky jsem měl před pár lety pravidelně s Lufthansou, takže si cestující moc nevybere...

0 Citovat

I my měli situaci trochu divokou. Při letu tam kvůli odmrazování zpoždění a v DUS jsme nestihli přestoupit. Byl trochu zmatek se zavazadly, protože nikdo nevěděl kde jsou – odletěli, čekají na nás někde? No, komunikace děsná. Nakonec jsme letěli o 4 hodiny později, dostali eco plus a zavazadla na nás čekala na JFK.

Cesta zpět? Tak tam mi přišel mail asi 6 hodin před odletem, že náš let byl zrušen a dostali jsme asi o 5 minut pozdější let s Finnairem přes Helsinki. Jako bonus tarifní třída eco flex na kterou se vázalo spoustu mil a HEL-PRG v Céčku :)

Rozhodně to nemá nic společného s tím, za kolik a v jaké akci letenku koupíš. Potřebuješ trochu toho cestovatelského štěstíčka.

0 Citovat

Ano dozvedeli jsme se to az v dusseldorfu a prileteli isme na jfk o 9 hodin pozdeji nez bylo planovano.. pak jsme resili zhruba hodinu ta ztracena zavazadla ktera nemame ani po ctyrech dnech :-/ co se tyce kompenzace, budu rada pokyd nam proplati aspon nutne naklady ktere jsme s tim meli at mame na dalsi cestu :-D mezoufam si jen jsem chtela znat vase zkusenosti a nepotesili jste me ;-)

0 Citovat

Pokud nebyl zrušen z nějakých nadpřirozených důvodů, tak vám zaplatili dovolenou. Kompenzace zcela jistě chtějte proplatit v plné výši, tzn. 600 € za osobu. Ale jak říkám, záleží na důvodu zrušení letu.

0
11 reakcí