AhojMěla bych pár dotazů na vás co už jste californii procestovali:) první je ohledně grand canyonu. Budeme ubytování dvě noci ve Flagstaff a odtamtud chceme podniknout celodenní výlet do GC. Ten samý den bych ráda stihla Horse show band - hledala jsem o tom nějaké informace a dočetla jsem se že to není úplně dobrý nápad že budeme zbytečně ve spěchu. Můžete mi prosím někdo říct váš názor kdo už jste tam byl případně obě věci stihl? :) možná je i rozdíl jestli pojedeme GC severní nebo jižní část - tím si nejsem jistá protože každý říká něco jiného která je hezčí. Takže jakoukoliv radu ohledně tohoto velmi uvítám.Další věc je ta že pojedeme dál dolů do los angeles a S francisca odkud poletíme domů. Chtěla jsem jak vidět národní parky tak Pacifik Highway. Konkrétně seqoya park a yosemmite. Nevím jestli celá Pacifik Highway stojí za to ale dočetla jsem se na internetu že je skoro na rok část uzavřena kuli padajícím kamenum. Pokud jste tam někdo nedávno byl a můžete mi dát info budu ráda. Dále by mě zajímalo jestli se obě varianty dají nějak skloubit tak aby člověk nemusel jet tuto cestu dvakrát a přitom viděl jak národní parky tak nějaký zajímavý úsek highway.Děkuju za jakoukoliv radu a předem se omlouvám za češtinu - nejsem dementní ale kuli zdravotnímu problému nemůžu psát ale musím text namlouvat :) .

Par rad Grand canyon a Paciffic Highway 1

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Ahoj

Měla bych pár dotazů na vás co už jste californii procestovali:) první je ohledně grand canyonu.

Budeme ubytování dvě noci ve Flagstaff a odtamtud chceme podniknout celodenní výlet do GC. Ten samý den bych ráda stihla Horse show band - hledala jsem o tom nějaké informace a dočetla jsem se že to není úplně dobrý nápad že budeme zbytečně ve spěchu. Můžete mi prosím někdo říct váš názor kdo už jste tam byl případně obě věci stihl? :) možná je i rozdíl jestli pojedeme GC severní nebo jižní část - tím si nejsem jistá protože každý říká něco jiného která je hezčí. Takže jakoukoliv radu ohledně tohoto velmi uvítám.

Další věc je ta že pojedeme dál dolů do los angeles a S francisca odkud poletíme domů. Chtěla jsem jak vidět národní parky tak Pacifik Highway. Konkrétně seqoya park a yosemmite. Nevím jestli celá Pacifik Highway stojí za to ale dočetla jsem se na internetu že je skoro na rok část uzavřena kuli padajícím kamenum. Pokud jste tam někdo nedávno byl a můžete mi dát info budu ráda. Dále by mě zajímalo jestli se obě varianty dají nějak skloubit tak aby člověk nemusel jet tuto cestu dvakrát a přitom viděl jak národní parky tak nějaký zajímavý úsek highway.

Děkuju za jakoukoliv radu a předem se omlouvám za češtinu - nejsem dementní ale kuli zdravotnímu problému nemůžu psát ale musím text namlouvat :)

0

Vo februari 2017 sme isli zo Seattlu do Los Angeles a Pacific Highway medzi San Franciscom a Los Angeles bola nedaleko Big Sur uzavreta, isli sme v smere od San Francisca a museli sem sa viac ako 60 kilometrov vracat. Bola tam zosunuta cesta. Takze ak by som isiel teraz tak by som si urcite overil ci je to uz prejazdne alebo stale uzavrete kedze vtedy nam to sposobilo dost zdrzanie....

0 Citovat

Záleží, které vyhlídky chcete u GC vidět a kolik na nich chcete strávit času. Pokud byste chtěli navštívit i vyhlídky na západ od GC Village (k Hermits Rest), je třeba počítat s tím, že jsou dostupné jen autobusy a zaberou tak 3-4 hodiny. Vyhlídky na východ směrem k Horseshoe Bend už normálně můžete zvládnout autem. My jsme zvládli západní vyhlídky večer a východní včetně Horseshoe Bend nějak za dopoledne, takže myslím, že to možné je, akorát my jsme pak pokračovali dál na sever, takže je asi třeba počítat s tím, že se budete do Flagstaffu vracet asi trochu později:). Ale uznávám, že na vyhlídkách jsme moc času nestrávili, za prvý to není místo, kde bych chtěla trávit třeba hodinu se všemi těmi turisty a za druhé jsme dávali trek dolů, takže jsme už GC měli docela nakoukaný. Jinak v severní části GC jsme nebyli, to nedokážu porovnat.

S Pacific Highway taky neporadím, my jsme na cestu z LA do San Francisca zvolili právě cestu přes Sequoia NP a Yosemite.

0 Citovat

Pacific Coast Highway je stále uzavřena v úseku Big Sur - San Simeon, a to, co je otevřeno, rozhodně za extra cestu nestojí. Takže pokud jedete LA-SF pouze jednosměrně, tak určitě zvolit trasu přes Sequoia a Yosemite.

0 Citovat

Ještě mě napadá, že po cestě jsme se vlastně stavovali na Pebble Beach, tuším, že tam bylo nějaké menší vstupné a některá místa určitě stála za to, akorát cesta se vám tím protáhne dle google map tak o dvě hodiny, tak to zvažte.

0 Citovat

My jsme udělali dobrou zkušenost s půjčením kol a projeli jsme South Rim na kole. Při dobrém načasování nemusíte být na vyhlídkách spolu s těmi, kteří jedou shuttle busem a vyhrnou se na vyhlídku všichni najednou. Jeli jsme od Village na západ, kam nesmí jezdit auta, takže to bylo bezpečné a příjemné.

0 Citovat

a kam míříte po GC? My jsme vždycky volili ubytování na noc před GC ( South Rim ) ve Williams - nejela bych až do Flagstaff. Ráno ke GC, dopoledne stihnout vyhlídky po Hermits rt a odpoledne pak vyrazit už autem přes vyhlídky po Desert View dr ven z parku, celkem fajn ubytování je Cameron trading post. Odtud pak druhý den vyrazit směr Horseshoe bend, Antelope canyon určitě stojí taky za to, příp. dál - Monument Valley, Valley of the Gods, Moki Dugway, atd atd.

Pokud bych měla volit Pacific hw 1 nebo Yosemite, stoprocentně volím cestu přes Yosemite - vážně to stojí za to. Alespoň na dva dny.

0 Citovat

Také v září letíme do LA. Budeme mít 15 dní čistého času (bez příletu a odletu). V plánu máme zhruba okruh: Yosemite, Mono Lake, Death Valley, LV, GC, Zion, Bryce Canyon, Horseshoe Bend, poté San Diego a okolí.

Je to reálné za 15 dní bez výrazného spěchu stihnout? Jinak bych měl pár otázek:

1) Řeším otázku zda má smysl zajíždět do SF? Připadá mi to celkem významná zajížďka.

2) GC je lepší z jihu nebo ze severu?

3) Přírodní koupání po cestě v druhé půlce září, máte nějaké konkrétní tipy kde? Co jsem zatím našel, tak jen termální jezírka u Mono Lake - máte někdo osobní zkušenost, platí se vstupné, obsazenost? Potom přehrada u Page - teplota vody ke konci září?

4)Antelope Canyon - stojí za to? Co jsem zběžně koukal, tak vstupné stojí snad přes 1000Kč?

5) Cottonwood Canyon Road - projel jste někdo? Dá se to projet s Dodge Grand Caravan nebo na to mám hned zapomenout?

Rozhodně uvítám i další tipy na zajímavé, ale méně známé zastávky.

0 Citovat

Jen stručně - SF je jedno z nejhezčích měst světa, LA je v porovnání se SF o ničem, GC- navštiv NP GC (myslím že je to south rim), koupání bych řešil hlavně v Pacifiku - v září už bývá voda teplá, ten canyon za ty peníze nestojí, 500 km/den tam není problém.

0 Citovat

Realne to je, ale chce to prezizne naplanovat prejezdy a noclehy. Na ceste je spousta dalsich neproflaklych prirodnich skvostu. Asi bych to Frisco ozelel, je to prece jen z ruky. Koupani - zkusenost z cervence, jisota je hotelovy bazen:-) Ale v prehrade urco pujde, v mori nad LA to bude studene.

0 Citovat

Já bych asi SF vypustila, pokud neplánujete cestu po Pacific coast highway a nijak zvlášť do SF nechcete, tak ten čas věnujte spíš nár.parkům..Osobně mě SF moc nenadchlo, ale každý to bude mít jinak..

GC asi lepší pro prvocestovatele South rim ( jižní strana ), i pro dostupnost a množství vyhlídek.

Antelope canyon za to stojí, byli jsme v Lower - vstup 25usd za tour + 8 usd vstup na Navajo land.

Doporučuju kousek i Horseshoe bend a super ubytování v Page - Lake Powell motel.

Cottonwood Canyon Rd nemám zkušenost, my vždycky jeli z GC-Page-Monument Valley-Moab ( Arches, Canyonlands = doporučuju maximálně, nádhera ) - přes Capitol reef NP po Scenic Byway 12 ( jedna z nejkrásnějších vyhlídkových silnic v usa ) směr Bryce, pak Zion a Las Vegas.

0 Citovat

Já bych do SF asi aspoň na den zajel, stojí to rozhodně za to - radši bych nějak zkrátil LA. San Diego je taky super, to nezkracovat :D.

GC jsem byl jen z jihu, ale podle všech dostupných informací je to z jihu lepší :) rozhodně platí, že máš víc vyhlídek a možností treků do kaňonu (doporučuju South Kaibab Trail, vyplatí se i když máte třeba jen 3 hoďky tak sejít 1 dolů a 2 nahoru, užijete si kaňon z úplně jiné perspektivy).

Antelope Canyon považuju za největší zklamání celého tripu po západu USA. Je to neskutečně komercializované, předražené a narvané turisty, přitom ale v realitě to nevypadá ani zdaleka tak dobře jako na fotkách. Výmluvně to shrnuje i to, že "průvodkyně" nám jako jednu z hlavních informací před vstupem do kaňonu sdělila, jaké filtry si máme zapnout na iPhonu, abychom měli parádní fotky... Takže za mě rozhodně ne, sežere to čas a peníze a hlavně ten čas se v těchto místech dá využít mnohem líp. Horseshoe Bend je nutnost, Monument Valley taky, trochu větší zajížďka je to pak do Mesa Verde (za mě stála za to).

Rozhodně si nechte dost času na Yosemity, Zion a Bryce Canyon, ty stojí fakt za to. Naproti tomu Death Valley je spíš tak na průjezd a pár fotek (i kvůli tomu vedru co tam počítám ještě v půlce září bude). Vegas je tak max. na jeden večer.

0
11 reakcí