Nikde jsem nenašel relevantní info, zda lze využívat na holandské straně Svatého Martina volání a data stejně jako v Evropské unii. Byl někdo nedávno, může sdělit zkušenosti?  .

Sint Maarten - volání a data jako v EU?

Založil ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Nikde jsem nenašel relevantní info, zda lze využívat na holandské straně Svatého Martina volání a data stejně jako v Evropské unii. Byl někdo nedávno, může sdělit zkušenosti?

0

S tímto bych spíš otravoval svého operátora (+ si hovor nahrál). Ten to bude vědět nejlépe ;-) Z přehledů mobilmanie se mi vybavuje, že každý z velké české trojice přistupuje jinak k zámořským územím EU.

0 Citovat

Vodafone zrovna Sv. Martin ignoruje, z Karibiku bere jen Francouzskou Guyanu, Guadeloupe, Martinik a Mayotte + Reunion.

0 Citovat

Například u Vodafone nelze. A tipnul bych si, že není možné, aby každý z operátorů přistupoval k zámořským územím EU jinak, spíš operátoři nevědí, co je zámořské území. Volání a data stejně jako doma by měla jít využívat v zemích EHP (tj. EU + Island, Norsko, Lichtenštejnsko) a jejich integrálních územích, což je jen Guadeloupe, Martinik, Fr. Guyana, Reunion, Mayotte a francouzská část Sv. Martina, nikoliv nizozemská.

EU-roaming třeba není možno využívat v Grónsku, ani na Faerech, protože i když jsou součástí Dánska, nejsou součástí EU.

0 Citovat

Vodafone: Svatý Martin by měl být bez roamingových příplatků.

Podle mě by to tak měli mít všichni operátoři, jelikož se jedná o území EU.

kopecký: s tím Tvým nahráváním, takový paranoikové jako Ty nedopadají obecně dobře.... :)

0 Citovat

Integrálním územím EU, na která se vztahuje roaming bez příplatku, je jen francouzská část, nizozemská nikoliv.

A mě Vodafone tvrdí, že na Svatém Martinu roaming bez poplatku (správně) využívat nemohu.

0 Citovat

Tak já koukám na Vodafone na to, že volám jako doma, tak nevím.... :)

Ale máš pravdu, že EU je jen francouzská část.

0 Citovat

No, já na jedné stránce vidím, že Svatý Martin tam patří, na druhé zase že ne. A slečna mi po telefonu tvrdila, že nepatří. Já bych si spíš tipnul, že v tom mají binec - jak říkám, sami nevědí, co je EU a co není. Podle všeho by se free volání a data měla skutečně vztahovat na Svatý Martin, ale pouze na jeho francouzskou část.

0 Citovat

Mám v tom zmatek, neboť všichni čeští operátoři uvádějí v seznamech jen "Svatý Martin", nerozlišují, zda jde o nizozemskou či francouzskou část. Pak se v tom vyznejte?

Mimochodem letos jsem se na Rhodosu docela zapotil, když jsem zjistil, že se mi telefon přihlásil do turecké sítě - na telefonu zapnutá data v roamingu :-D

0 Citovat

Mě se zase stalo při cestě z Bastie do Janova, že se mi telefon přihlásil do "zóny letadlo" a i já měl zapnutá data. No, poznal jsem to na vyúčtování :D

0 Citovat

Právě kvůli tomu, že ani na infolinkách to pořádně nevědí, jsem radil mít schovaný záznam hovoru s tím, jak ti operátorka tvrdí, že na holandské části svatého Martina je možné používat data bez příplatku. Kdyby vyúčtování pak říkalo něco jiného.

0
10 reakcí