Při letu Muc-Omán-Kuala Lumpur-KuchingJedna letenka,ale kvůli chybě pracovníka přepážky zavazadla odbavení jen do Kul,následníka zmeskani připojení od Malaysia air(jedna rezervace,jeden ticket),nutnost dokoupit novou letenku z KUl do Kuchingu a nyní při cestě zpět nevidím svoji rezervaci,jen po urgenci u Ománu úseky Kůl-Omán-Mnichov.co dělat?kompenzace je nárok- přílet do cíle více než o 10 hodin opožděný ?dekuji za radu .

Omán air chybně odbavení zavazadla

Založila ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Při letu Muc-Omán-Kuala Lumpur-Kuching

Jedna letenka,ale kvůli chybě pracovníka přepážky zavazadla odbavení jen do Kul,následníka zmeskani připojení od Malaysia air(jedna rezervace,jeden ticket),nutnost dokoupit novou letenku z KUl do Kuchingu a nyní při cestě zpět nevidím svoji rezervaci,jen po urgenci u Ománu úseky Kůl-Omán-Mnichov.co dělat?kompenzace je nárok- přílet do cíle více než o 10 hodin opožděný ?dekuji za radu

0

Z toho zmateného popisu moc moudrý nejsem, ale

a) pokud celý itinerář byl(?) na jedné rezervaci/letence, tak proč jste si sami kupovali ještě jednou poslední segment?

b) kam byly odbaveny zavazadla jste na útržku od zavazadlového tagu viděli už v Mnichově, tak proč jste to nereklamovali hned na místě?

0 Citovat

Bohužel nám bylo v Mnichově pracovníkem checkin přepážky řečeno,ze odbavit zavazadlo jde jen do KUl.Az následně jsme od druhé spolucestující dvojici zjistili,ze to tak není.A v KUL nám zavřeli odbavení u Malaysia air,protože tam byl krátký čas na přestup a na přepážce nám nabídli pouze koupi nové letenky pro poslední část.Az po příletu na místo nás zkušenější spolucestující upozornila,ze asi bude problém i při cestě zpět a ono to tak vypadá.Nevědeli jsme,na co máme nárok,chybami se člověk uci

0 Citovat

Jestli Oman Air vystavil letenky na svoje číslo a s kombinací dvou dopravců, tak má zajištění i vzájemné předání zavazadel, tzv. interline agreement. Tzn. na přepážce vám tvrdili nesmysl Pokud jste to ale od té druhé dvojice věděli už v Mnichově že jim zavazadla odbavili až do konce měli jste to okamžitě reklamovat a požadovat, aby zavazadla byla odbavena až do cílové destinace.

To samé v KUL bylo na místě jít spíše na přepážku Oman Air a domáhat se přerezervování na jiný let.

Co se podle mne možná stalo bylo to, že vzhledem k tomu že jste neabsolvovali lety v uvedeném pořadí vám vystornovali zbytek itineráře!?

To se vztahuje i k případné kompenzaci, z jejich hlediska jste bezdůvodně přerušili let v KUL. Schoval bych si ten zavazadlový lístek, protože to je momentálně jediný důvod proč jste se v KUL chovali nestandardně.

0 Citovat

Díky za radu,uchovám jako oko v hlavě a budu řešit po návratu do ČR

0 Citovat

Třebaže to bude kazit dovolenou, až po návratu do ČR bych to nenechal. Jestliže jste nenastoupili na poslední let, mohli to vzít jako no show a stornovat vám zpáteční lety.

0 Citovat

Omán air jsme řešili telefonicky s supervisorem německého zastoupeni a část Omán air je v pořádku,v rezervaci se vidím a mám to i e-mailem z jejich strany potvrzené.Taktez upozornění Na chybu pracovníka jsem odeslala i na Omán customer servis- prý to řeší..myslela jsem řešení kompenzaci až v ČR.Diky za rady

0 Citovat

Na kompenzaci se zatím s prominutím vykašli, to není nic co by týden, dva tři nepočkalo.

Prioritou je zjistit proč tam (stále?) chybí ten segment z Kuchingu.

U koho jste letenky kupovali?

Kdo (jaká aerolinka) letenku vystavil?

V jakém systému je rezervace? Amadeus? Galileo? Sabre?

0 Citovat

Právě jsme diky vstřícnosti pracovnice Malaysia airlines vše nakonec vyřešili,znovu zadání a vidím vše v itinerari.Probehla intenzivní komunikace mezi MA a Omán air a dořešení letenek zpět se podařilo.Refund je mi teď úplně jedno.

Jinak letenky kupovany přes Student Agency,žádná odezva ani po týdnu,lístky jsou na jedné letence v rámci promo akce Ománairu.Diky za všechny rady,je to neocenitelné zkušenost pro další cesty

0
8 reakcí