Letím s dcerou (10 let) do Izraele na 5 dní. Vždy jsme zatím s dětmi lítali celá rodina, tohle je poprvé, co manželka zůstává doma a já mám s sebou dítě. V průvodci se píše, že není třeba vízum. Totéž ZaMini: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encykl...visa.html. Při hledání detailů o B2 vízu jsem narazil na text, že pokud letí jen jeden rodič, je nutný notářem ověřený souhlas druhého rodiče. Musím si něco takového připravit, nebo mám být v klidu? .

Trip jednoho rodiče s dítětem

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

5 reakcí

Letím s dcerou (10 let) do Izraele na 5 dní. Vždy jsme zatím s dětmi lítali celá rodina, tohle je poprvé, co manželka zůstává doma a já mám s sebou dítě. V průvodci se píše, že není třeba vízum. Totéž ZaMini: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encykl...visa.html. Při hledání detailů o B2 vízu jsem narazil na text, že pokud letí jen jeden rodič, je nutný notářem ověřený souhlas druhého rodiče. Musím si něco takového připravit, nebo mám být v klidu?

0

Já letěl vloni do Kanady s dcerou a hned za výstupem z letadla mne chytli dva pistolníci a chtěli ten souhlas vidět. Měl jsem ho v angličtině s ověřeným podpisem.

0 Citovat

Měl jsem to kdysi do USA. Notář to odmítl legalizovat, že to bylo anglicky, tak jsem to ve finále trochu našméčkoval. Ale pokud si pamatuji, nic vidět nechtěli.

0 Citovat

Já mám k tomuhle možná zapeklitější dotaz.

V mým případě jde o cestu se synovcem. Je mi jasné, že by měl být souhlas obou rodičů. Bohužel sestra nežije.

Moje představa je souhlas švagra, kopii rodného listu synovce a kopii úmrtního listu sestry. Dá se to řešit takhle?

0 Citovat

Co raději dotaz na aerolinku nebo ambasádu ?

0 Citovat

Asi bych vzal pro všechny případy ověřený souhlas švagra a max. kopii úmrtního listu a víc bych asi neřešil. Jak jsem psal výše, létal jsem s dětmi sám a nikdo nikdy po mně nic nechtěl. (Ač jsem měl..)

0
5 reakcí