Ahoj,Zajímalo by mne pokud si koupím zpáteční letenku do New Yorku (10k) Přičemž cestou tam budu mít jediný přestup ve Philadelphii, je nějaká šance ve Philadelphii rovnou vystoupit i s velkým odbavením zavazadlem? Moje první kroky v americe totiž povedou právě do Philadelphie a proto by mi to ušetřilo čas v autobuse i peníze. Stejná letenka z Prahy do Philadelphie stojí 35k :D ... už jsem podobnou věc udělala tady v Evropě samozřejmě pouze s příručním zavazadlem a tak si neumím představit jestli je to vůbec legální a nebo by potom byl problém třeba na imigračním při vstupu do usa atd... omlouvám se pokud je to hloupý dotaz:)) dik .

Vystup pred cilem cesty

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahoj,

Zajímalo by mne pokud si koupím zpáteční letenku do New Yorku (10k) Přičemž cestou tam budu mít jediný přestup ve Philadelphii, je nějaká šance ve Philadelphii rovnou vystoupit i s velkým odbavením zavazadlem? Moje první kroky v americe totiž povedou právě do Philadelphie a proto by mi to ušetřilo čas v autobuse i peníze. Stejná letenka z Prahy do Philadelphie stojí 35k :D ... už jsem podobnou věc udělala tady v Evropě samozřejmě pouze s příručním zavazadlem a tak si neumím představit jestli je to vůbec legální a nebo by potom byl problém třeba na imigračním při vstupu do usa atd... omlouvám se pokud je to hloupý dotaz:)) dik

0

Za pokus to stojí, imigracke je jedno ci skoncis cestu vo Filadelfii, alebo budes pokracovat do NYC, lebo aj tak na PHL absolvujes americku imigracku. A one way letenka z NYC do Europy, ktoru budes musiet kupit, lebo ti prepadne itinerat vdaka tomuto travelhekerskemu tahu stoji na poslednu chvilu (max den vopred) okolo 300-400 euro. Takze namiesto 35000CZK zaplatis len 10000CZK za originalnu letneku + cca 10000 CZK za novu one way letenku do Europy. Takze stale usetris 15000CZK. Profit.

0 Citovat

No jen jestli to paní nemyslí, že by zpátky letěla s původní letenkou. Takový náš místní cestovatelský evergreen...

0 Citovat

Veď myslí, však aj tak bude v zisku, aj keď bude kupovať novú :))

0 Citovat

Filadelfie je z NY 2 hodiny autobusem a jízdenka stojí pár dolarů.

0 Citovat

Áno, pár dolárov, ale neušetriš 15000 czk

0 Citovat

A to se vyplatí!

Ty bys měl prodávat letenky - lepší než Horst Fuchs

0 Citovat

Šikovne a lacno / Chytře a levně

0 Citovat

Především 35,000 za PHL je úplná blbost.

V jakém termínu letíte?

0 Citovat

Diky Tonic:)

17.5. Blbost to není protože se dívám přímo na stejný let;)

0 Citovat

Samozřejmě pokud bych našla potřebných datech zpáteční letenku místo do New York, do Philadelphie, neváhala bych a okamžitě jí koupila, protože vrátit se do Philadelphie na konci pobytu mi vůbec nevadí. Bohužel ale, letenky jsou daleko dražší a i přestupy další. Zpáteční datum mám poměrně otevřené takže Jednosměrná letenka z New York zpět nevyjde nějak šíleně. Nejedná se pouze o pár dolarů za autobus ale i o to že mě N.Yorku musím zůstat jednu noc navíc a teprve další den jet autobusem...:) byl to jen nápad děkuju

0 Citovat

Nerozumiem, v čom je problém. Pri lete Praha - Filadelfia - New York je predsa imigračná a colná kontrola vo Filadelfii. To znamená, že vo Filadelfii po výstupe z lietadla si ideš po batožinu, potom prejdeš cez imigračnú a colnú kontrolu, dostaneš sa do príletovej haly, a mala by si si podať batožinu na let do New Yorku. Ty sa ale budeš "motať po letisku" a tak "zmeškáš" lietadlo do NY :-) .

0 Citovat

Predpokladam, ze zavazadla poleti rovnou do NY.

0 Citovat

Tak pokud nebudeš na palubě, tak určitě ne.

0 Citovat

nie, tie si vyzdvihnes. a keby si chcela pokracovat dalej do NYC, tak checknes. Tak to v USA chodi, ked sa prilieta. Imigracka na prvom letisku.

0 Citovat

ešte raz, pri prílete na prvé letisko v USA si musíš vyzdvihnúť batožinu, aby si mohla prejsť cez colnú prehliadku. Predsa colnú prehliadku batožiny niekde v prekládkových priestoroch letiska nikto robiť nebude. Až po vyzdvihnutí batožiny ideš na imigračnú a colnú kontrolu.

A cestujúcich na vnútroštátnom lete Philadalphia - NY predsa nikto nebude imigračne a colne kontrolovať.

0 Citovat

Ok, tak tim padem to je jasne. Ja uz se prave videla, jak vysvetluji, ze je chci poslat pouze do PHL a ne az do NY atd. Vzdy jsem zatim mela prestupy jeste v EU a o zavazadla se nestarala.

0 Citovat

V okamziku preruseni letu se vsechny dalsi lety rusi, nebo ne? Jak se dostane zpet domu?

0 Citovat

Koupí si novou letenku, protože "ušetří čas a peníze"...

0 Citovat

AndreaZ napsal(a):

V okamziku preruseni letu se vsechny dalsi lety rusi, nebo ne? Jak se dostane zpet domu?

ved sa usetri 15000CZK a cca 4-5 hodin cesty z letiska v NYC do Philly. To je 3000CZK az hodinu. A to sa uz oplati porozmyslat :))))

0 Citovat

No to sice jo, ale osobne mi to prijde jako blbost kupovat si letenku, z niz pouziju 1 let ze 4.

0 Citovat

vysoka skola travelhacku :D Akoze keby Ketsirkova radsej napisala kedy by potrebovala oneway do NYC/DC/Philly, mozno by sa aj nieco naslo ine

0 Citovat

AndreaZ napsal(a):

No to sice jo, ale osobne mi to prijde jako blbost kupovat si letenku, z niz pouziju 1 let ze 4.

Travelbible, kapitola "Jak dostat z vaší letenky maximum", strana 142, dolní odstavec:-)

0 Citovat

Zpatecni letenka na kveten PRG - LHR - PHL a JFK - LHR - PRG stoji 15 tis. Jestli dobre chapu, tak tu letenku teprve bude kupovat...

0 Citovat

prave si usetrila 20 000!

0