Ahoj cestovatelé! Podělte se prosím o návštěvy z měst a zemí, která se Vám líbila a nejezdí tam 90% turistů. Méně známá místa, která stála za návštěvu a nejsou typicky provařená. Děkuji a poznávání zdar! :-) .

(Ne)navštěvované země.

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Také přidám dvě místa, kde jsem byl a nikdo jiný tam v danou dobu skoro nebyl. 

Okolí Cerro Punta v Panamě, byli jsme tam jen pár dní, ale mimo místních tam nikdo nebyl, ani na turisticky atraktivních trecích po okolních horách, kde doslova nikdo nebyl. Hned bych tam jel znovu.

Druhé, co zatím nikdo nezmínil a celkem mě to překvapuje, jsou za mě Azory, tedy hlavně jejich dva nejvzdálenější ostrovy Corvo a Flores. Byli jsme tam na Vánoce před třemi lety a bydleli jsme pár dní ve Faja Grande. Tam bylo úplně mrtvo, ani místní. Jen krávy :-)

0 Citovat

Toimas napsal(a):

Mě přišel super Omán když jsme tam kempovali, ale už jsou to 4 roky zpátky a co jsem slyšel tak od té doby se to dost změnilo.

Co se mělo v Ománu změnit? Možnosti kempování? Byl jsem tam loni na jaře a bylo to super. Nemůžu srovnávat s dříve, ale těžko bych označil něco za problém. Ani na nejturističtějších místech nebylo moc lidí. Spali jsme ve stanu jen v dunách a na plážích v odlehlých oblastech, ale nečetl jsem, že by to začali nějak omezovat.
0 Citovat

Oman, Bosna, Albanie, Gruzie, Azory (Corvo a Flores top!)

0 Citovat

Libanon, treky v Íránu, SV Indie, Řecko v zimě, gruzínský Kavkaz na podzim 🙂

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Co se mělo v Ománu změnit? Možnosti kempování? Byl jsem tam loni na jaře a bylo to super. Nemůžu srovnávat s dříve, ale těžko bych označil něco za problém. Ani na nejturističtějších místech nebylo moc lidí. Spali jsme ve stanu jen v dunách a na plážích v odlehlých oblastech, ale nečetl jsem, že by to začali nějak omezovat.

Nemyslel jsem přímo omezování, ale spíš počet turistů. My jsme za dva týdny jich potkali jen pár a většina místních byla překvapená co tam děláme :) Párkrát nás zvali na večeři a nebo nabízeli čerstvě ulovenou rybu na pláži... Ale jak píšeš možná se to moc nezměnilo, ale co tak všude čtu, tak je tam víc turistů...

0 Citovat

Parádní tipy! Těch míst je jistě celá řada. Většinou se navštěvují stále stejné země a města a přitom máme tolik možností, jen se o nich málo ví. Na jednu stranu dobře, na stranu druhou by se ulevilo těm několika místům pod tíhou milionů turistů ročně. Sami na tom nejsme o nic líp, taky jsme zatím projeli hlavně provařené fláky, proto jsem se ptal - kam. Díky!

0 Citovat

Ja by som tu pridal z Europy Kosovo ... minimum turistov, krasna priroda, dobre jedlo, infrastruktura uz na celkom slusnej urovni.

Z Azie okolie spolocnej hranice Kazachstan/Kirgizsko bolo pre mna zaujimave a nebyt World Nomad Games, tak tam turistu nestretnete.


A este jeden tip kde nie su turisti, ale tam ani neist - Kharkov :D Taka depresia ako tam sa len tak bezne nevidi.

0 Citovat

Tak taky přidám :) Při návštěvě Íránu se drtivá většina cestovatelů vydává z Teheránu dolů na jih, přes Isfahán na Širaz a Persepolis. My se ale rozhodli, že překročíme hory na severu a zamíříme do nádherné vesnice Masouleh. Mezistupněm na cestě je velké studentské město Rašt, které má speciální genius loci a samotné by stálo za návštěvu. Je to metropole severního Íránu uprostřed zelených lesů. Během 4 dnů "za horami" jsme nepotkali jediného turistu. Akorát kaspické pláže jsme nakonec už nestihli.


0 Citovat

Cul nevim ci myslis rast alebo masouleh ako malo turisticke.


Bo to druhe je masovka a pre mna niako super dedinka to nebola. Samozrejme ak clovek vypadne na okolite kopce to uz je ina pesnicka

0 Citovat

byli jsme v  Masouleh na podzim a potkali jsme radove desitky mistnich, iranskych turistu. Dovedu si predstavit, ze treba prelom jaro/leto tam tech turistu bude vice, ale porad to budou iranci, ne? Ja tenhle topic pochopil, jako mista neobjevena instagramovyma influencerama, ne mista, kde neni vubec nikdo :D

0 Citovat

Ja som to zas pochopil, ze setci su si rovny :)

0 Citovat

El Salvador, jednoznacne! 

0 Citovat

Staci letet kousek z evropy do kahiry a pak se vydat do gizi  - nikde zadny beloch - najednou jiny svet - mumraj  - male deti na belocha ziraji jak na nejakeho plisaka - egyptani jsou zde jini - nikdo si vas ani nevsimne a neoptezuje - je to ale hodne spinave mesto - smog z hodne starych  vozidel smiseny s prachem a jemnym piskem z pouste - po toulkach v gize vecer v hotelu budete spinavy jak hornik - ale je to zazitek a hodne hodne laciny

0