davam do pozornosti. Vieden je otvorena a Island sa ako jedna z mala uz bezpecnych krajin otvara s tym, ze planuje dat Covid test zadarmo kazdemu prichodziemu. https://www.google.com/amp/s/www...20-5%3famp  Andrejov limit 1700kc za test pri navrate je samozrejme nutnym zlom. Laka ma to aj kvoli rentalu maleho 2wd za 5000kc za 10dni - na Island nie ideal, ale na chudobne casy taky moznost. Lajzli by ste si to kupit?  Osobne vaham, ale znie mi to ako dvojity Bozkov pre polroka abstinujuceho alkaca, ked zrazu dosiel Antabus ..   .

[W6] Viden - Reykjavik 35EUR RT WDC na 6-7/2020

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

20 reakcí

davam do pozornosti. Vieden je otvorena a Island sa ako jedna z mala uz bezpecnych krajin otvara s tym, ze planuje dat Covid test zadarmo kazdemu prichodziemu.

https://www.google.com/amp/s/www...20-5%3famp

 Andrejov limit 1700kc za test pri navrate je samozrejme nutnym zlom.

Laka ma to aj kvoli rentalu maleho 2wd za 5000kc za 10dni - na Island nie ideal, ale na chudobne casy taky moznost.

Lajzli by ste si to kupit? 

Osobne vaham, ale znie mi to ako dvojity Bozkov pre polroka abstinujuceho alkaca, ked zrazu dosiel Antabus .. 

0

Cena skvělá, já bych do toho šel.

0 Citovat

Taky nad tím přemýšlím ✌ Nebrzdí mě Covid test (ten do prázdnin klesne na pětistovku), ale počet dní zabývající dovolené 🙈 Než jsem našla ten Island, koupila jsem jiné 4 lety..

0 Citovat

Kateřina Ostrá napsal(a):

Nebrzdí mě Covid test (ten do prázdnin klesne na pětistovku)

prianie otcom myslienky, ale moc tomu neverim

0 Citovat

Do toho bych nešel. Sám mám na druhou půlku června Vídeň-Tirana a nemyslím, že odletím. Jak cesta MHD do Vídně se zdá problématická, povinnost korona testů a možné karantény v Albánii. Ale hádám, že let už odletí, byť ve speciálním režimu.

0 Citovat

Rakusko nepozaduje test, ak preukazatelne opustis krajinu autom alebo lietadlom. Cesta do Viedne autom je hadam OK.

0 Citovat

Fakt se to týká i letadel? To by celkem výrazně zlepšovalo motivaci k odletu . 

0 Citovat

je mozne, ze som nechtiac zavadzal. zajtra zavolam na letisko a zistim fakty.

0 Citovat

Někde bylo psáno (dokonce snad tady), že někoho na letišti odmítli bez toho testu pustit na palubu letadla, takže kdo ví, jak se věci maj...

0 Citovat

na letisku nedvihaju telefony.


podla MZV SR plati, co som povedal:

"Vstup na územie Rakúska majú povolené osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o negatívnom teste na COVID-19 v nemeckom, anglickom, francúzskom alebo talianskom jazyku, ktoré nebude staršie ako 4 dni.

Výnimky:

- Prejazd (tranzit) cez Rakúsko, ak bude bez zastavenia v Rakúsku a bude zabezpečený vstup do cieľovej krajiny; to platí aj pre jazdy od štátnej hranice na letisko Viedeň a opačne; Potrebné je predložiť kompletne vyplnený formulár pre tranzit v dvoch vyhotoveniach."

zdroj: https://www.mzv.sk/cestovanie/co...hraniciach

form: https://www.wko.at/branchen/tran...chisch.pdf


ak niekoho odmietli pustit do lietadla smer VIE, tak imho bud nesplnal podmienky pre vstup/tranzit, nemal vyplneny form, alebo to bol involuntary denied boarding (ale to by tam asi bolo uvedene).

0 Citovat

Jenomže hranice konci výstupem z tranzitní zóny/pasavou kontrolou. Takže k tomu autu musíš dojít po území Rakouska. Na toto bych si dal pozor. Pokud te chytnou mezi tranzitní zónou a autem, tak by jsi to měl mít. Ale záleží jak si to upraví tamní zákon a jak moc budou benevolentní. 

0 Citovat

dobry point. znova som volal na VIE call center, ale neberu mi to. skusam FB chat.

cista uvaha - Rakusko povazujem za modernu a fungujucu krajinu, kde opatrenia su vacsinou domyslene a davaju zmysel. Nebudem teda ocakavat, ako niekde na Slovensku, ze za pasovkou bude stat huf fizlov udelujuci likvidacne pokuty za nedodrzanie statnych nariadeni (toto je ad absurdum, ale ako poznam SK, vsade je nejaky ojeb). 

Naopak, budem ocakavat, ze k zastavke Regiojetu / letistnemu parkovisku budem moct dojst peso.


0 Citovat

Zítra může být vše jinak.

0 Citovat

toho sa obavam akurat tak u Andreja, ze mi zase z rozmaru zakaze vstup do CR navzdory bytu a praci. 

0 Citovat

Roiman4 napsal(a):

Jenomže hranice konci výstupem z tranzitní zóny/pasavou kontrolou. Takže k tomu autu musíš dojít po území Rakouska. 

tak to vypada byt cajk, pokial nechas auto priamo na letisku. 

bez auta ide riesit bus zodpovedajuci podmienkam, tzn bez zastavky po hranice, na trase VIE - Brno, napr cez tychto tu, a paradoxne ani nie prilis draho: https://www.gepardexpress.com/

odpoved od letiska:

Dear Maťo *****!

Thank you for your message.

According to a decree of the Ministry of Health, all those entering Austria by air have been obliged to present a medical certificate with negative COVID-19 findings (not older than 4 days) or carry out immediately a 14-day self-quarantine. 

If you like to travel to a neighboring country (i.e. Slovakia, Hungary) you need to sign a form and must prove your immediate travel to your home country by showing a ticket for a connected bus, train or flight.

If you have a car here at the airport of course it is ok to walk to it.

Best regards from Vienna Airport.


0 Citovat

Nikde nemůžu najít možnost použít formulář, všude se hovoří o nezbytnosti nikoli starého testu, který si samozřejmě na Islandu těžko budu shánět...

0 Citovat

"According to a decree of the Ministry of Health, all those entering Austria by air have been obliged to present a medical certificate with negative COVID-19 findings (not older than 4 days) or carry out a 14-day self-quarantine." To podle mě hovoří za vše, ani zmínka o možnosti přicestovat s tím, že zemi opustím. https://www.viennaairport.com/cu...nformation

0 Citovat

podla mna by si si mal precitat celu temu

0 Citovat

Díky za radu, stalo se, mám pořád stejný názor, z žádného oficiálního zdroje nedokážu vyčíst, že po příletu není třeba test pokud hned odjedu. Naopak stránky letiště ve Vídni hovoří jasně. Change my mind.

0 Citovat

Tohle už zní lépe: https://www.austria.org/coronavirus


0 Citovat

t.kijas napsal(a):

Change my mind.

vidis, ze vies byt sikovny aj sam :) dik za dalsi zdroj.

0
20 reakcí