Ahoj, byl jste někdo v poslední době v Mexiku (Yuacatán)?  Měla bych pár dotazů ohledně nošení roušek (kde), otevřených služeb a obchodů a jak tam zkrátka dovolená v téhle době vypadá, popř. jestli se tam vyplatí v téhle době jet. Abychom tam neseděli na hotelu a nikam nemohli 🙈 díky za všechny informace 😊  .

Mexiko během covidu.

Založila ve fóru Cestujlevne.com

6 reakcí

Ahoj, byl jste někdo v poslední době v Mexiku (Yuacatán)? 
Měla bych pár dotazů ohledně nošení roušek (kde), otevřených služeb a obchodů a jak tam zkrátka dovolená v téhle době vypadá, popř. jestli se tam vyplatí v téhle době jet. Abychom tam neseděli na hotelu a nikam nemohli 🙈 díky za všechny informace 😊

0

https://www.youtube.com/watch?v=Wzjo1s-K71w

0 Citovat

Je Vítek, ten je buď zhulenej nebo pod vlivem, popřípadě obojí dohromady.

0 Citovat

Jak jsem zjistila, tak kalit přestal, zato mě naučil na Kratom :D

0 Citovat

Za pár týdnů letíme, tak mám zjištěno. Na hotelu sedět nemusíte, otevřené jsou mayské památky i cenotes. Roušky povinné všude na veřejnosti. Policie vás pravděpodobně jen upozorní, i když vás za nenošení mohou i pokutovat. V resortech jen v jídelnách, jinak je po vás nikdo vyžadovat nebude.

 

0 Citovat

Vrátil jsem se v pondělí z 3 týdenního okruhu po 3 státech na poloostrově. Roušky by se měly nosit všude, místní to dodržují, US turisti už o dost míň. Před každým obchodem, restaurací, hotelem či provozovnou je des. gel, rohož s desinfekcí a pracovník s teploměrem, někdy i dekontaminační brána, v lepších hotelech sanitují i kufry. Veškeré služby a atrakce jsou otevřené, omezení je při všech bufetových jídlech, které nabírají zaměstnanci. Na mayských ruinách, tam kde to doposud bylo ještě povolené, se dočasně téměř nikde nesmí šplhat na pyramidy, kvůli shlukování na malé ploše. Pokud budete potřebovat před cestou zpět PCR test, stojí 3.000 Kč, ale i 5.900 Kč, kliniky v Cancunu mají na týden a víc dopředu plno.

Vycestovat se určitě vyplatí, je tam mnohem míň turistů ze světa, přibylo jen mexických turistů. Peso jim od března devalvovalo (až o 30%), takže i ceny jsou pro nás příznivý. Před měsícem a půl se jim tam přehnal uragán, kromě zvýšené hladiny v cenotes až o 2 metry to není nikde poznat.

0 Citovat

Riesili ste pred cestou do Mexika poistenie, ktore by pokrylo covid? Pripadne kde a za kolko? Chystam sa tam na 5 tyzdnov tak zvazujem svoje moznosti. Diky :) 

0
6 reakcí