Dobrý den,pokud to patří do jiné kategorie, prosím o přesun:Uvažuji o koupi letu s Deltou. Přes objednávkový systém http://cestujlevne.gol.idc.cz/ mi to umožňuje i v kategorii Economy vybrat sedadla (zatím jsem nic nerezervoval). Ale přitom Delta se na svém webu tváří, jako že v případě Basic Economy budu moct sedadla vybrat až při odbavení.Bude platit má volba sedadel přes gol.idc? Respektive, je "naše" Economy totéž co "Full Cabin" u Delty? Nebo mi následně Delta oznámí, že to neplatí a musím počkat až na odbavení na letišti? (Nebo lze provést volbu i on-line jeden nebo dva dny před odletem?)Pokud budu muset čekat, co - kromě příplatku za vyšší třídu nebo za flexibilitu - mohu udělat pro to, abych zajistil, že naše skupina (5 lidí v rámci jedné objednávky) bude sedět pohromadě a pokud možno (uspořádání míst v letadle při daném letu je pokud vím 2-3-2) dva nebo tři z nás u okénka, nikoli v prostředním bloku sedadel? Nezbývá než doufat, že nás všichni nepředhoní, resp. "nepředplatí"?Děkuji. .

letenka - platnost výběru místa dle zadání v objednávkovém systému?

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

9 reakcí

Dobrý den,

pokud to patří do jiné kategorie, prosím o přesun:

Uvažuji o koupi letu s Deltou. Přes objednávkový systém http://cestujlevne.gol.idc.cz/ mi to umožňuje i v kategorii Economy vybrat sedadla (zatím jsem nic nerezervoval). Ale přitom Delta se na svém webu tváří, jako že v případě Basic Economy budu moct sedadla vybrat až při odbavení.

Bude platit má volba sedadel přes gol.idc? Respektive, je "naše" Economy totéž co "Full Cabin" u Delty? Nebo mi následně Delta oznámí, že to neplatí a musím počkat až na odbavení na letišti? (Nebo lze provést volbu i on-line jeden nebo dva dny před odletem?)

Pokud budu muset čekat, co - kromě příplatku za vyšší třídu nebo za flexibilitu - mohu udělat pro to, abych zajistil, že naše skupina (5 lidí v rámci jedné objednávky) bude sedět pohromadě a pokud možno (uspořádání míst v letadle při daném letu je pokud vím 2-3-2) dva nebo tři z nás u okénka, nikoli v prostředním bloku sedadel? Nezbývá než doufat, že nás všichni nepředhoní, resp. "nepředplatí"?

Děkuji.

0

Nedělal bych z toho takové drama...

0 Citovat

Ještě dodatek:

Zde se píše o možnosti upgradu z Economy na Main Cabin:

http://clubtraveler.hgvclub.com/...abin-seats

Nevíte někdo, zda tato možnost platí pro všechny objednávky (včetně např. těch přes Cestujlevně), nebo jen pro ty učiněné na webu Delty? Nebo to závisí (také) na konkrétním letu? Není mi úplně jasné, zda lze Main Cabin zvolit u Delty i dodatečně (až budu mít číslo rezervace a přístup na jejich web), nebo jen při objednávce. Viz také

https://www.cbsnews.com/news/air...g-bargain/

0 Citovat

@Petr76 Nedělám z toho drama, zajímá mě, jaké možnosti mám (budu mít). Nevím, jak to v případě nepřímé objednávky u amerických aerolinek chodí (poté, co nově zavedly kategorii Basic Economy). Chci se tedy - i s ohledem na okolnosti cesty a náklady - informovat předem a podle toho jednat, než automaticky očekávat "dobrý konec", a pak třeba čelit zbytečným nepříjemnostem, kterým se dalo předejít.

0 Citovat

Nedělal bych z toho takové drama... myšleno že letíte do Států s destinací /přestupem na východním pobřeží, ne na druhý konec světa. Neberete si hypotéku ani nekupujete nove auto.

Normálně bych si letenku rezervoval přes uvedené rozhraní (systém Galileo), zvolil sedačky a následně zkontroloval letenku na webu Delty. Pokud vám to za to stojí, nastavte si budík a udělejte si odbavení online.

PS: Texty v odkazech pojednávají o vnitrostátních letech, pro TATL lety víceméně irelevantní.

0 Citovat

To sice neletím, ovšem také to není cesta do Prahy autobusem za pár desetikorun, jakou můžeme v případě "nedokonalého zážitku" zopakovat x-krát do roka, ale spíš (aspoň v kontextu našeho obvyklého cestování) něco méně běžného. I vzhledem k dalším okolnostem (účel cesty, děti na palubě...) bych tedy s dovolením význam "cestovní jistoty" posoudil sám. ;)

Jinak ano, už také zkoumám, že to snad s tím Basic Economy nebude tak žhavé.

0 Citovat

Dívám se na svou rezervaci PRG-LIR-PRG na 1/2018, kterou jsem dělal přes superletuska.cz (Galileo) a ve správě rezervace přímo na webu Delty se zobrazují zvolená místa jako potvrzená (knihovací třída V)

0 Citovat

Také jsme před nedávnem kupovali Deltu přes Cestujlevně (tedy SA). Přímo na stránkách Delty potom stačí zadat číslo letenky a vybrali jsme si místa na 5 ze šesti legů (za jeden-operovaný KLM, chtěli nějaký menší poplatek, ale to je jen přískok tady po Evropě, takže to možná nebudeme vůbec řešit). Já jsem tedy před koupí vůbec netušila, že nějaká Basic Economy existuje, naštěstí jsme to takto nekoupili a pokud má rozdíl činit jen nějakých 15 dolarů, tak si raději připlaťte a máte po starostech.

0 Citovat

Letěli jsme letos z Prahy do Fukuoky a z5 s AF/JL/KE/KLM. Na webu dopravce šly zdarma předem vybrat jen sedadla na letu FUK-ICN s KE, ale při check-inu se ukázalo, že to stejně bylo k ničemu. Někdy mám pocit, že letenka je zároveň tak trochu los. :-D Čím víc aerolinek na jedné letence (nejlépe v různých aliancích a s různými GDS), tím větší legrace.

0 Citovat

Mimochodem, Comfort+ nelze vybrat ani na jednom ze šesti letů, vše se tváří jako obsazené, byť jsme letenky kupovali mnoho měsíců dopředu.

0
9 reakcí