Pište zde kdo sháníte a kdo prodáváte různé druhy měn určitě se dohodnete na rozumné ceně. Já osobně sháním arabské dirhámy platidlo v UAE měna AED pište mi prosím nabídky koupím vetší obnos děkuji  .

Směnárna

Založil ve fóru Co se nevešlo

Pište zde kdo sháníte a kdo prodáváte různé druhy měn určitě se dohodnete na rozumné ceně. Já osobně sháním arabské dirhámy platidlo v UAE měna AED pište mi prosím nabídky koupím vetší obnos děkuji smiley

0

Pokud by měl někdo stříbrné karty na MHD v Dubai, tak bych měl taky zájem, i o AED.

0 Citovat

Ahoj, využiju tohle téma ke svému dotazu smiley Chystám se za dva týdny do Emirátů a následně na Lanku. Srílanské rupie asi v Česku neseženu, vyměním je z eur až na místě, ale trochu se potýkám s dilematem ohledně AED. Jelikož mám v této chvíli většinu peněz v eurech, nejsem si jistá, zda je lepší směnit si peníze v Česku s tím, že to půjde přes CZK, takže dvojitá výměna, nebo je lepší vzít eura do Emirátů a naměnit si je až tam. A totéž vlastně mám pak i s tureckou lirou, ale těch budu měnit výrazně méně, takže tam už mě nějaký rozdíl v kurzu moc netlačí. Vyznáte se v tom někdo? Dík moc za radu!

0 Citovat

Sama sis odpověděla, čím víc výměn budeš dělat, tím přijdeš o víc při kurzovém rozdílu nákup/prodej. Navíc u těch míň běžných měn bývají v Česku obecně hodně nevýhodné kurzy, co jsem si všiml. Podle mě je vždycky nejlepší varianta vybrat na místě z bankomatu, pokud máš účet někde, kde jsou výběry v zahraničí zdarma.

0 Citovat

Odborně se tomu říká "š..kat žebračku" stud mně nedovoluje to napsat na plná ústa, ale myslím princip to přesně vyjadřuje. Je to o tom, že nějakou vhodnou výměnou možná ušetříte pár peněz, ale v celkovém budgetu to je v podstatě zanedbatelné... Pokud tedy nejste třeba A.Ř., J.K. apod., na které můžete třeba v Dubaji narazit:-)

0 Citovat

dirhami i turecke liry koupis v Praze V Opletalove u Vaclavaku - smenarnu Tam maji arabove a maji vetsinou vzdy - maji tam i singapurske a hongkongske dolary - jinak v emiratech se da dobre platit i americkejma dolarama a tech par dirhamu vymenis v mistnich smenarnach za euro- jsou tam na kazdem rohu a neuctujou poplatky takze muzes menit treba petieurovku

0 Citovat

Taky Jindrisska vedle posty,poznas dle fronty a v Olitickych veznu, maji vsechny meny a na pozadani sezenou cokoliv.

0 Citovat

Jo v Dubaji maji dobre kursy ty zluty Western union, jsou v kazdem obchodaku. Nakonec se nam vyplatil nejvyhodneji bankomat.

0 Citovat

bankomat si uctuje poplatek a jeste jsou tam prevody asociace a banka coz zdrazuje vysledne penize - ja pouzivam vzdy hotovost nejvice americke dolary - a v cechach koupenou menu statu kam jedu

0 Citovat

Tak třeba Zuno má výběry i v zahraničí zdarma, rozhodně lepší kurz, než když koupíš měnu v Čechách a mám za to, že v Dubaji banky neúčtujou poplatek za použití bankomatu. A to nemuvím o tom, jestli je lepší tahat sebou desetitisíce v hotovosti. Ale je to věc každého, co mu vyhovuje. Nicméně k dotazu výše - rozhodně výhodnější, než měnit v Čechách, je vyměnit na místě a ještě výhodnější vybrat, ale jak psal cali, bavíme se, až na výjimky, o zanedbatelnou položku v rozpočtu na cestování.

0 Citovat

Tuhle diskuzi bych chápal ještě tak před deseti lety, ale v dnešní době lítat po směnárnách smiley

Já už několik let vybírám jen z bankomatu úplně všude, neměl jsem problém zatím téměř nikde. Určitě není špatný mít s sebou nějakou menší rezervu pro strýčka příhodu, ale řešit ztrátu v podstatě pár stovek v celém rozpočtu, jak už tady někteří zmiňovali, to opravdu nechápu.

Na trhu je spousta bankovních účtů, které umožňují výběry v zahraničí zdarma, a to nemluvím o tom, že jsem se při výběru exotičtějších měn dostal na ještě lepší kurz, než by mi nabídla domácí nebo tamní směnárna, např. HKD, THB, MYR, PHP, AED, ISK, ty mi banka zaúčtovala podle kurzu MasterCard. Ano, poplatku za výběr se nevyhnete třeba v Thajsku nebo na Filipínách, ale jsou to pro nás i tak zanedbatelné částky.

0 Citovat

a potom je tu dalsia kategoria ludi, co meni peniaze na letisku smiley



Zial neviem co ludia stale riesia, vybavte si Zuno, Fio, mBank, Revolut .. vsetko zadarmo a nebude sa treba nahanat za 5 halierov lepsi kurz po celom meste...

0 Citovat

Díky všem. Zimní semestr jsem strávila na Erasmu v Norsku, takže peníze nemám teď skoro žádné, proto řeším i tak malé rozdíly (které zase nemusí být v kurzech až tak malé). Chápu, že člověk, který už pracuje, tomu asi nemůže rozumět, ale berte mě prostě jako nejvíc sockoidního studenta, co může být. Výběry z bankomatu zdarma nemám a další účet si už v Česku zakládat nehodlám, už proto, že je to tady pro mě na nějakou dobu poslední půlrok, takže to ani nemá moc smysl. Co se týče plateb kartou, při cestování preferuji cash, mám 24/7 jasnou představu o stavu svých financí, vím, kolik ještě můžu utratit, a mám jistotu, že cash mi vezmou všude, na rozdíl od karty. Vyměním si tedy pár dirhamů do začátku a zbytek pak z eur až na místě, dík za info! smiley

0 Citovat

neboj, dobre rozumieme nakladom aj ako pracujuci smiley (najma ked si v dlhu 60 000 euro, stara dobra hypoteka smiley)
vybav si cez mobil revolut kartu a budes to mat vsetko OK:)
https://revolut.com/

0 Citovat

Ahoj, měl bych dotaz k výběu z bankomatu v Thajsku, je něco na co si dát pozor? mám Mbanku a chtěl bych si v Thajsku vybrat převážnou část peněz... Je rozdíl mezi Thajskými bankami v účtování za výběr nebo nějaké další poplatky které by mě mohli nemile překvapit? smiley moc diky

0 Citovat

Za výběr z bankomatu v Thajsku zaplatíš nejenom poplatek své bance, ale také 180 bahtu bance thajské. Takže vybírej ne moc často a měj i hotovost v USD, případně eura.

0 Citovat

V Thajsku se platí za výběr z bankomatu teď už 200 THB za výběr. Ještě dodnedávna měla zdarma výběr Citibank v Bangkoku, mají 3 bankomaty - Sukhumit, Silom a Central World. Nevím jak je aktuální situace, chce to vyzkoušet, za to nic nedáš, max budeš platit jako všude jinde ale mělo by to fungovat smiley

0 Citovat

Hm, to ty thajské poplatky za výběr rostou snad každým rokem smiley
Jinak tady píše člověk, který žije v Thajsku, že výběr je již opravdu 200 bahtu a další užitečné informace - viz:
http://www.thajskyraj.com/2016/01/03/vy ... by-kartou/

0 Citovat

Nevite, jak to chodi v Malajsii a Singapuru?

0 Citovat

Zdravím, mám na prodej hodně Čínských Juanů CNY (RMB). Kdo by měl zájem piště na mail: daniel.maka@seznam.cz

0 Citovat

To zalezi podla toho kolko menis smiley na Stanstade si mlady Poliak menil po prilete z fleku 1000 zlotych... Neveril som )

Sent from my M351 using Tapatalk

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že většinu velkých výdajů řeším kartou (ubytko, půjčení auta...), tak měním vždycky spíš na drobné útraty, takže tam ty kurzové rozdíly prostě neřeším. Je to čistě z důvodu pohodlí. smiley

0 Citovat

odkedy mam vybery zdarma, taham na letisku aj 5 euro smiley

0 Citovat

Akorát se nesmí stát to, co Lukášovi na Filipínách, kdy mu nešlo vybrat snad z 10 různých bankomatů různých bank na různých místech (včetně letiště), až nakonec jeden zafungoval, ale až druhý den večer. Já hotovost měl, tak jsem ho mohl založit, kdyby bylo potřeba, ale příjemné to není, takže vždycky měním nějakou hotovost a bankomaty nechávám jen jako nouzovku, kdyby došla.

0 Citovat

hej jasne, nastastie na Filipinach nebol problem, ale v Dubaji sme sa museli vracat do hotela pre druhu kartu, kedze z jednej zazracne neslo vyberat, ale inak platba v pohode.

0