Ahoj, koupili jsme Si letenky od transavia a na jedné nám chybí čárka nad jménem, nad "a".. je to problém? Má se to řešit?díky moc! Spěchá! .

Chybné zadání jména na letence

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj, koupili jsme Si letenky od transavia a na jedné nám chybí čárka nad jménem, nad "a".. je to problém? Má se to řešit?díky moc! Spěchá!

0

pokud chybi jen čárka nad (a vs. á) tak to je v poho! je mnoho cizich znaku a mnohem slozitejsich nez toto, ktere nejdou treba ani vytisknout.

0 Citovat

Letenky se především kupují zásadně bez jakýchkoli čárek nebo háčků ve jméně.

ALZBETA CECHACKOVA

0 Citovat

Neres to. Je to jen carka. U Ryanu je to obcas problem ale da se vyresit zavolanim na infolinku. jedno pismeno nikdo ale neresi... ja mel prehozeny 4 pismena a musel jsem to enchat opravit.

0 Citovat

No hlavně příště raději vyplňuj bez diakritiky. Ono sice píšou "Vyplňte přesně tak, jak máte v pasu", ale pak jsou s tím jen problémy. V Londýně Stanstedu si kolega musel jít pro novou letenku, protože to diakritiku prostě nevzalo.

0 Citovat

letecke spolecnosti vetsinou toleruji chybu az ve 3 pismenech...ale samozřejmě záleží na človeku na kterýho narazite!
Do zemí s vízovou povinností je to už horší, ale po Evropě to nebývá problém.

Chce to si dávat pozor a raději vyplnovat bez diakritiky!

0 Citovat

Ryanair

FLIGHT CHANGES & REFUNDS
24 hour grace period for correcting minor booking errors

http://www.ryanair.com/us/questions/24- ... g-errrors/

0 Citovat

Ahoj,

problém je ten, že přítel kupoval letenky a u jednoho jména vyplnil jako křestní Milan místo Miloslav. Lety jsou s China Eastern airlines, není to ani 24 hodin, ale to je prý jedno, že nenabízí úpravy do 24 hodin zdarma. Volala jsem na gotogate, kde jsme letenku kupovali, ale tam mi řekli, že oni s tím nic udělat nemůžou, že to je jen na China Eastern, kam se zase nemůžu dovolat. Myslíte, že je pravděpodobné, že ten člověk nebude moct odletět, i když příjmení a datum narození sedí? :/ Nějaké zkušenosti? Díky

0 Citovat

První chybu, kterou jste udělali, že jste letenky kupovali na Gotogate, ti vám opravdu s ničím nepomohou. Kdybyste to brali přes nějakého solidního prodejce, letenku může vystornovat klidně i do 24 hodin, např. Expedia. Tady vám opravdu ušetřených pár stovek nestálo za to!

Prodejce nebo aerolinka má možnost v rezervačním systému udělat korekci 3 znaků nebo napsat do poznámky, že jde o překlep. Každopádně jde o dost výrazný "překlep". Hodně štěstí při hledání rozumného řešení.

0 Citovat

Co to bylo za letenku?

0 Citovat

Počítám, že sleva byla celková za několik lidí, tipuji 5-6. Pokud si u nich člověk nekoupí ty jejich support balíčky a pojištění, tak tě maximálně pošlou do háje. Jediné, co jsou povinni učinit, to je oznámit změnu na letence a případně vykomunikovat nějaké řešení, což jim také moc nejde nebo si dávají hodně načas.

0 Citovat

1) Kde jste vzala takovou úsporu? 9 tisíc je fakt hodně a co koukám, žádný error tam není, ale zcela běžná cena, která je k dostání i u nás.
2) Důrazně zažádat o storno / připsání poznámky k rezervaci, ale i tak je to asi marný boj.
3) Budete mít peprnou dovolenou, protože i když vás v Praze pustí, mohou nastat problémy i v Manile. Naštěstí vás to víc jak jednu novou letenku stát nebude smiley Hlavy se za to nesekají.

A příště, letenky se rezervují jen na cestujlevne.com! smiley Tyhle věci jsou samozřejmostí.

0 Citovat

1) No pokud máte za 15 tis., tak v tom případě OK. Ale i tak si myslím, že by se ta cena dala najít i jinde, stačilo vypnout flexibilitu termínu.

2) Storno do půlnoci je zdarma, protože se letenka reálně nevystavila... Jenže na to zapomeňte, tohle pro vás udělá jen kvalitní prodejce, ne lowcost kancelář někde v paneláku na sídlišti se servisem v podobě 15 letých indů.

3) Můj názor je ten, že to projde. Na letišti jsou lidé, ne stroje. Jediný kdo by skutečně mohl prudit je Praha. Čína či Filipíny ne, tam jsou pro ně česká jména jako pro nás ta jejich = nevyznají se a nevidí v tom rozdíl.
Ale stále je to jen můj osobní dojem se kterým bych já na letiště šel. Pokud vás nepustí, počítejte s případně změnou či koupením nové letenky na místě.

4) Věř mi, že kdybych tu nesvítil červeně jako admin, tak bych si zanadával. smiley Protože rezervovat přes podobné portály je čirý nesmysl, zejména když jim dáš přes 100 tisíc. Koupila by sis auto v servisu, kde podepíšeš smlouvu s tím, že ti neposkytnou záruční servis? Na základě čehož oni ti mohou nabídnout o 5% nižší cenu? Je to blbost, za kterou se bohužel někdy platí.

Do fronty si za tebe stoupne 9 jiných, kteří budou tvrdit jak jsou gotogate super a že "ušetřili". Jo, ale jen proto, že s nimi nic nemuseli řešit. Ale jak jsem psal hned v úvodu, pokud jste je viděli za 15 tis., chápu to. Byly o 5k na hlavu levnější (furt ale neznamená, že před nákupem u nás taky v této ceně nebyly!)... smiley

0 Citovat

s tymito predajcami mam skusenosti bohate (cca 100 leteniek cez pochybnych predajcov) a neverim ze ste az tolko usetrili. Vzdy je to max 30-40 euro otocka na osobu. Jedine ze by to bol error v cene na ich strane, co ale pochybujem. Ale tak skuste teda pekne zobrat tento zoznam a pomocou napr. Skypu obvolat rozne pobocky, mozno motyka vystreli:
http://uk.ceair.com/muovc/newsite/main/ ... tact.html#

0 Citovat

Ahoj všem,

řeším malý problém, když jsem vyplňoval osobní údaje při koupi letenky přes AirAsia
napsal jsem u spolucestujícího špatné datum narození (udělal jsem ho o rok starším)
Budou to na letišti při odbavení řešit jako problém?
Mám je kontaktovat a požádat o opravu?
Let Kuala Lumpur - Bali a zpět.

Předem děkuji za odpověď.

David

0 Citovat

Ahoj, mne díky bohu prošel překlep Vašek - Václav. Přes Letuska.cz jsem to bez problémů vyjednala, opravili, vystavili letenku znovu a na správné jméno... Držím palce všem podobným "šťastlivcům". Tož příště člověk aspoň bude pořádně myslet, což? smiley

0 Citovat

Dobrý den,

chci se zeptat, když někdo má dvě křestní jména a na letence je zadané pouze jedno, bude to problém? Je to u společnosti Easyjet.
Předem díky!!!

0 Citovat

Nebude, stačí jen jedno.

0 Citovat

Děkuji!!

0 Citovat

Dobrý den,

kupovala jsem letenky u TUI do Dominikány zadala jsme jména i s háčky / Tak jak máme v pasu/ a na potvrzení teď máme například "?árka " , musíme tam kvůli tomu volat, nebo to bude při kontrole v pořádku? Máte nějakou zkušenost?

Děkuji moc.

0 Citovat

nebude to problem, ale do buducna nikdy nic nedavajte s diakritikou..presne ako mate v pase. Tam to urcite je SARKA a nie ŠÁRKA

0 Citovat

tonic napsal(a):

nebude to problem, ale do buducna nikdy nic nedavajte s diakritikou..presne ako mate v pase. Tam to urcite je SARKA a nie ŠÁRKA

To pozor já mám v pase normálně napsáno MATĚJ.

1 Citovat

hm zaujimave, v slovenskom to mam bez diakritiky. Tak ci tak, bez diakritiky

0 Citovat

Dobrý den, a chci se zeptat.. v červenci letíme s přítelem na Zakynthos, a zjistila jsem, že jsem se sekal o jeden rok u přítelova narození, Tedy, napsala jsem 1991, a má být správně 1992, je to velká chyba ? Nikdy jsem si nevšimla, že by to někdo kontrolovat. Děkuji předem za odpověď. Pavlína

0 Citovat

Přítel tam bude muset zůstat a za trest celý rok uklízet pánské hajzly na letišti.

0