Ahoj cestovatelé, zkoumám možnosti, jak se co nejvýhodněji dostat do VIP salónků a není mi jasný program priority pass. Pročetl jsem mj. čánek http://cestujlevne.com/letistni-vip-sal ... aze-vidni/, kde se uvádí, že se základním členstvím v PP je nárok na slevu 50 % pro sebe a doprovod. Nicméně na webu PP nic takového nevidím, naopak tam píšou, že se platí plná cena (27 USD) pro sebe i doprovod. Tak vlastně moc nechápu, k čemu ten program je (když jsem šel někde "naslepo" do VIP, tak mi tam pustili bez PP za obdobný poplatek). Druhá věc je, jak se k PP rozumně dostat v ČR. Pochopil jsem, že některé banky dávají to základní členství ke kartám (pak ale moc nerozumím, jestli to k něčemu je, viz výše) a u některých (Erste premier) jsou 4 vstupy ročně zdarma (to ale asi platí jen pro držitele?). Nějaké vstupy "zdarma" jsou i k Diners club, ale tam je zase roční paušál, který moc výhodný není. Zatím mi nejlepší přišla Erste, ale tam je opruz s podmínkami vedení. Máte nějaké tipy? Co používáte vy? Díky .

Priority pass

Založil(a) ve fóru Trip reporty z letu

Ahoj cestovatelé,

zkoumám možnosti, jak se co nejvýhodněji dostat do VIP salónků a není mi jasný program priority pass. Pročetl jsem mj. čánek http://cestujlevne.com/letistni-vip-sal ... aze-vidni/, kde se uvádí, že se základním členstvím v PP je nárok na slevu 50 % pro sebe a doprovod. Nicméně na webu PP nic takového nevidím, naopak tam píšou, že se platí plná cena (27 USD) pro sebe i doprovod. Tak vlastně moc nechápu, k čemu ten program je (když jsem šel někde "naslepo" do VIP, tak mi tam pustili bez PP za obdobný poplatek).

Druhá věc je, jak se k PP rozumně dostat v ČR. Pochopil jsem, že některé banky dávají to základní členství ke kartám (pak ale moc nerozumím, jestli to k něčemu je, viz výše) a u některých (Erste premier) jsou 4 vstupy ročně zdarma (to ale asi platí jen pro držitele?). Nějaké vstupy "zdarma" jsou i k Diners club, ale tam je zase roční paušál, který moc výhodný není. Zatím mi nejlepší přišla Erste, ale tam je opruz s podmínkami vedení.

Máte nějaké tipy? Co používáte vy?
Díky

0

Článek samozřejmě vycházel před rokem, podmínky se mohou měnit. Myslím si ale, že podobný nesmysl tam měli napsaný i před tím. Aktuálně to mám tak, že skutečně na PP mám 50% slevu ze vstupu (ale abych nekecal, nevím jestli je to standard pro všechny či jen podmínka Erste).

Erste má samozřejmě obrovskou výhodu v salonku na T2, kam se jinak nedostaneš krom Prioritky. Dinerska je limitována FUPem a nějakými povinnými obraty na kartě.

0 Citovat

Mám PP a já i můj doprovod jsme platili v několika případech plnou cenu za vstup- cca těch 24 E /osoba to vycházelo. Tak už tomu vůbec nerozumím smiley

0 Citovat

PP umožňuje vstup do salonku za 24E, nezávisle na ceníku daného salonku. Napr SKY Lounge ve Vídni stojí 29E.

1 Citovat

Do hodně salónků jsou vstupy i přes 40eur, když člověk nemá žádnou kartu. Jediný smysl dává ta neomezená a to je zase třeba hodně cestovat ať se vyplatí. Pokud je to do cca 20 návštěv ročně, tak je lepší používat Diners Club za 490Kč/os/vstup.

Já si pořídil letos neomezenou na tu 25% akci s Visa. Mám letos celkem hodně letů a dost jsem to využil. Člověk má klid a neřeší už další útraty na letišti. Nevýhoda je, že ji většinou nemají i spolucestující. Na delší přestupy je však super věc. Hlavně při delších přestupech v Dubaji, kde člověk ocení možnost se vyspat v klidnějším prostoru, dát si drink a sprchu.

0 Citovat

Ale s Diners není vstup do všech salónků nebo se pletu?

0 Citovat

Přibližně se to kryje s Priority Pass. Většinou když je na výběr více salónku na jednom letišti, tak každá pokrývá alespoň jeden.

0 Citovat

Musím u té Dinersky splňovat nějaké podmínky- obrat atp. nebo stačí si ji pořídit v základní verzi a mít ji s sebou?

0 Citovat

Příliš mnoho podmínek. Asi si nechám PP za 500 kč ročně, i když vstup vychází dráž. Diners má určitě smysl pro někoho, kdo nemá dobré cestovní pojištění nebo toho, kdo potřebuje kreditku. Škoda smiley

0 Citovat

Díky za upřesnění. Ta Dinerska za 0 Kč ročně by nicméně žádné další podmínky mít neměla (pokud čtu správně), takže do toho asi půjdu s vidinou trochu levnějšího vstupu do některých salonků.

0 Citovat

Je tam ta podmínka těch 7. tisíc, ne? A limit 5. vstupů ročně (to by ale mnoha lidem mohlo stačit).

0 Citovat

Čau Dave a všichni cestovatelé,
nemáte někdo odkaz na aktuální promo pro Priority pass ( nejlépe aspoň -10% + 3 měsíce smiley ).

Dík a užívejte cest.

0 Citovat

Koukám na to.. Poslal jsem jim mail, tak uvidíme.

0 Citovat

Tak nakonec se zdařilo + 3 měsíce a -15% dolů. smiley
Kdyby chtěl někdo odkaz zašlu do PM. smiley

0 Citovat

Digitální byla hned po úhradě, na plast čekám. Jestli nedorazí plast, tak v úterý otestuji tu digitální. smiley

Odesláno z mého EVOLVEO_StrongPhone_Q8_LTE pomocí Tapatalk

0 Citovat

A kde je schovaná ta promo nabídka na 10% + 3m? smiley

0 Citovat

Je to -15% a 3 měsíce + smiley
odkaz máš v PM

0 Citovat

Nevíte teď někdo o nějaké aktuální akci?

0 Citovat

Kupoval jsem v lednu přes nějakej us odkaz a slevu na visu a fungovalo to,myslím 30% sleva,pokud chceš pošli mi pm a já se ti večer kouknu jestli to najdu.

0 Citovat

Jo jo,to je super,ale jen pokud chceš to nejvyšší členství,já chtěl to na těch 10 vstupu a na to jsem se přes tohle nedostal.

0 Citovat

Já si vyřídil to neomezené na 15 měsíců loni na podzim a asi 30x max spokojenosti odzkoušeno.
Akorát si od té doby hledám lety s přestupama na 4-5 hodin, abych si ji užil smiley smiley

0 Citovat

Jo tahal jsem z tebe rozumy a posílal jsi mi ten odkaz. Nakonec jsem se ale rozhodl pro ten prostřední level a spokojenost smiley

0 Citovat

Ak mam PP na neobmedzeny pocet navstev, mozem vyuzit sluzby viacerych salonikov v jeden den? Napr. mam na prestup 5h a navstivim 3 VIP saloniky?

0 Citovat

Čoveče to bys to upgradoval ty návštěvy salonku na úplně jinej level, ale osobně bych řekl, že tomu nic nebrání smiley Ale možná si ještě přečti jejich podmínky. Jinak jen bacha, některé salonky mají max stay - většinou 3 hodiny nebo někdy bývá, že do něj nemůžeš dřív než 3 hodiny před odletem. Osobně ale vidím přínos salonku v tom, že máš před odletem pohodu a klid, moc by mě nelákala představa přebíhat z jednoho do druhého smiley

0 Citovat

Můžeš jít do kolika salónku chceš i v rámci jednoho letiště. Osobně vyzkoušeno několikrát na více letištích. Člověk musí zjístit, který je nejlepší na příště. smiley Takže v jeden den jsem obešel třeba všechny čtyři v Praze. Někdy to je vysloveně stylem "Dobrý den, na shledanou".

Jinak Priority Pass nemá smysl pokud není neomezený. Ten 10 vstupů je předražený a leze řešit efektivně pomocí DinersClub karty zdarma. Za vstup se pak platí 490Kč. Pokrytí salónů mají skoro totožné a třeba v Dubaji mají dokonce lepší First Class Lounge oproti Business s PP.

0