Příspěvky uživatele vl k

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Čo ja viem, tak v minulosti sa to nedalo. Plus vezmi na vedomie, že na KHB nedávajú visa on arrival.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Apríl 2023 – Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Status: Platinum

Skôr než prejdem k hodnoteniu pobytu, venujem pár slov samotnému hotelu, lebo ide tak trochu o špecialitku. Sofitel Legend je separátna značka Accoru, ktorá združuje niekoľko historických hotelov. História tohto amsterdamského siaha do 15. storočia: najprv tu boli kláštory, potom sídlo amsterdamskej admirality, neskôr radnica, kde sa sobášila okrem iných holandská kráľovná a zopár známych futbalistov, až sa z komplexu budov nakoniec stal hotel. Ale dosť bolo histórie, prikladám radšej fotky:

Rezervácia: Mali sme rezervovanú izbu Superior Garden View, ktorú nám ešte pred príchodom upgradli na Superior Canal View. Po príchode do hotela nás nakoniec dali do izby Luxury Canal View, na ktorú som si pôvodne robil zálusk. To bolo celkom nečakané, pretože hotel mal túto kategóriu úplne vyrezervovanú, takže buď niekto stornoval na poslednú chvíľu alebo niekoho posunuli vyššie. Po izbe Luxury nasleduje malý apartmán Junior Suite, o ktorý som nemal záujem, lebo má výhľad len do vnútrodvora, a nie na kanál.

Izba, ktorú sme dostali, mohla mať tak 35 až 40 m2, bola zariadená veľmi vkusne a kvalitne, ale od hotela tejto kategórie som ani nič iné neočakával. Na fotkách to až tak nevidno, no na výšku mohla mať izba tak 4 metre, bolo to fakt grandiózne palácovo obrovské. Všetky uteráky a dokonca aj posteľná bielizeň mali vyšité/vyrazené logo hotela. Kozmetika rovnako na jednotku, bola ňou pre mňa neznáma značka Diptyque Paris. Príjemne prekvapilo, že sprchový kút mal okno, takže človek sa mohol kochať fasádami náprotivných budov aj tam. Celá izba sa tiahla pozdĺž fasády budovy, mali sme tam dokopy sedem veľkých okien s úchvatnými výhľadmi.

K apartmánom, resp. ak ste platinoví alebo vyšší level, dostávate k izbe aj butlera, čiže po našom komorníka. Toho som využil hlavne na to, aby mi pred večerou vyžehlil košele a aby nám po návšteve tulipánových polí vyčistil topánky :D A potom ešte také veci ako pripraviť večer kúpeľ vo vani, zohnať dostatočne veľkú vázu na kvety a podobne. Mali sme číslo priamo naňho, takže komunikácia bezproblémová, žiadne prepájačky a vyčkávanie cez recepciu.

Skorý príchod žiaľ kvôli plnej obsadenosti nebol možný, no odchod nám dokázali predĺžiť do 14:00.

Welcome drink: Poukážku nám najprv zabudli dať, potom nám ju doniesol komorník. Využili sme ju v hotelovom bare, kde sme si mohli vybrať čokoľvek z nápojového lístka do hodnoty 20 eur na osobu, čo pokrývalo všetky koktejly a iné základné pitie vrátane champagne. Rozhodli sme sa pre koktejly, z toho jeden bol osobným výtvorom barmana, ktorý mal práve službu. Oba boli veľmi dobré. V bare sme boli skúsiť ďalšie koktejly aj v druhý večer a takisto dobrá skúsenosť. Službu mali iní chalani, všetkých môžem hodnotiť ako veľmi zručných.

Darček na uvítanie: Asi jeden z najbohatších, čo sme mali: archívny holandský syr, klasické stroop waffels, fľaštička miestneho tvrdého Bols a ručne písaný list od generálneho riaditeľa. Krátko po príchode na izbu nám zazvonil čašník s fľašou vychladeného bieleho francúzskeho vína Graves od Baron Rothschild, ktorú nám hneď otvoril a rozlial. Fakt bohaté uvítanie.

Lounge: Sme v Európe, čo znamená veľká škoda, že ani tie najluxusnejšie hotely v kolekcii nemajú salónik :(

Reštaurácie: Hotel má dve reštaurácie, Bridges a Oriole. My sme vyskúšali tú druhú, kde sme si dali 4-chodové menu a to bolo najväčším sklamaním celého pobytu. Na to, že reštaurácia je zapísaná v sprievodcovi Bib Gourmand Michelin, to bola veľká slabota. Plánoval som ju nafotiť, ale prešla ma na to chuť. Bol by to podpriemer aj na obyčajnú reštauráciu, Holandsko však osobne považujem za gastronomické peklo, takže na ich pomery je to asi v pohode, ale to je už na inú debatu. Večeru ako-tak zachránili vína, ktoré sa podávali k jedlám, tie boli ozaj dobré.

Raňajky boli na rozdiel od večere ako z iného sveta: bohaté, chutné, lahodiace aj oku a hlavne dobre zorganizované aj napriek tomu, že hotel bol plný. My sme slávili menšiu udalosť, k raňajkám nám doniesli každému po pohár šampanského.

Za zmienku ešte stojí, že pri recepcii je vždy menší bufet s malými dezertmi (väčšinou madlenky) a vedrom s vychladenými fľašami Cavy. Viete si ich hocikedy nabrať alebo naliať pohár a posedieť v okolitom foyer.

Zhrnutie: Očakávania od tejto značky boli veľké a s radosťou konštatujem, že realita ničím nezaostávala, v niektorých ohľadoch ich prekonala. Maximálna spokojnosť, asi jedno z najlepších miest na bývanie v Amsterdame.


legend-amster-10.jpeg
legend-amster-03.jpeg
legend-amster-04.jpeg
legend-amster-07.jpeg
legend-amster-12a.jpeg
legend-amster-11.jpeg
legend-amster-12.jpeg
legend-amster-06.jpeg
legend-amster-15.jpeg
legend-amster-01.jpeg
legend-amster-14.jpeg
legend-amster-02.jpeg
legend-amster-09.jpeg
legend-amster-05.jpeg
legend-amster-13.jpeg
legend-amster-08.jpeg

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nešli ste teraz niekto z EIN priamym busom do centra Amsterdamu? Stránka https://www.airexpressbus.com/ nefunguje a ani vyhľadávača mi nenachádzajú žiadne priame autobusy. Vopred dík za info.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Skús tento penzión, podľa Googlu si za 40 min. peso na letisku:

https://www.sarokhazpanzio.hu/#

A ak oželieš nepeknú prechádzku, za pár eur ťa do 5min dokonca odvezú shuttlom na letisko :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Apríl 2023 - ibis Praha Wenceslas Square

Status: Platinum

Rezervácia : Bol som vyskúšať ďalší z ibisov v Prahe. Rezervoval som klasickú dvojku a keď som volal pred príchodom do hotela, povedali mi, že na stránke ponúkajú iba jeden druh izieb, no pre platinových a diamantových majú vyhradených zopár lepších izieb a že ja dostanem väčšiu izbu s terasou. Tak aj bolo, pri skorom príchode okolo obeda ma už čakala pripravená izba, ktorá mohla mať tipujem okolo 30 m2 a k tomu terasa cca ďalších 20 štvorcov. Hlavne v lete pri dobrom počasí to musí byť výborné. Izba ako aj celý hotel sú už staršieho dáta, ale ešte znesiteľné, všetko bolo funkčné. Neskorý odchod som takisto dostal bez problémov.

Pri príchode do hotela som mal smolu na plný autobus bulharských turistov, ktorí vošli doslova sekundy predo mnou. Šiel som sa opýtať recepčnej, či ma vďaka statusu vedia vybaviť prioritne, ihneď ma zobrala a ubytovala - za mňa veľké plus za tento benefit.

ibis susedí s Novotelom, kde je aj wellness. Normálne by bol pre hostí ibisu za poplatok, mne ho dali zdarma, čo som pri upršanom a chladnom počasí párkrát využil na saunu. Je tam aj bazén a menšia posilka, celé je to už dosť ošumelé a zaslúžilo by komplet prerobiť. S čistotou takisto žiadna sláva, keď som tam prišiel ráno, tak v sprche v prezliekárni som si všimol plno rôznych vlasov. Silne pochybujem, že sa to tam stihlo nazbierať za tých pár hodín od rána, keď je väčšina ľudí na raňajkách a hostia si väčšinou riešia sprchu aj tak u seba na izbe. Ak chcete ísť len do sauny alebo sa namočiť do bazéna, je to v pohode, no nejaký romantický relaxačný večer vo dvojici si tu určite neplánujte.

V rámci jarnej akcie som mal v cene aj raňajky, boli ok, ale nič extra. Bežne stoja myslím 10 eur za osobu, čo je podľa mňa veľa. Káva klasická automatová, ale počas raňajok majú akciu na kávu z pákového kávovaru za 1 euro, to sa rozhodne vyplatí aj keby ste tam šli len čisto na kávu.

Welcome drink : V susednom Novoteli som si na bare mohol vybrať víno, pivo, tvrdé (okrem prémiovek) alebo ľubovoľný koktejl. Ponuka fakt bohatá, priateľská barmanka mi poradila, nech si dám Long Island, že ten robí fakt dobrý a neľutoval som.

Darček na uvítanie : Na izbe ma čakala menšia pozornosť.

Súhrn : Toto je už tretí Accor, ktorý som v Prahe vyskúšal a s radosťou môžem skonštatovať, že zo všetkých troch som odchádzal s príjemnými pocitmi. Personál bol vždy veľmi ústretový a benefity sú konzistentne dobré a dávané automaticky. V tomto konkrétnom ibise sú izby staršie, ale zato priestornejšie. Plusom je susediaci Novotel, kam máte prístup do wellnesu.

 

 


ibis-wenceslas-square-01.jpeg
ibis-wenceslas-square-02.jpeg
ibis-wenceslas-square-03.jpeg
ibis-wenceslas-square-05.jpeg
ibis-wenceslas-square-06.jpeg
ibis-wenceslas-square-07.jpeg
ibis-wenceslas-square-04.jpeg

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zľava na nové členstvá:

PROMO DISCOUNTS 20% discount on All paid cards until May 02, 2023
ALL PLUS ibis
use promotional code ibis2023, includes 10 status nights
ALL PLUS Voyageur
use promotional code Voyageur2023, includes 20 status nights.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Závisí od destinácie alebo čo presne hľadáš, ja zvyknem používať nasledovné:

- fórum na Tripadvisore - skôr všeobecné info ešte v štádiu raného plánovania typu koľko dní v destinácii XXX, ísť do mesta A alebo B atď. Tam nevadí, že sú príspevky staré aj niekoľko rokov, lebo tieto veci sa nemenia.

- rôzne blogy, ale tu sa musíš predierať kopou balastu. Lepšie/väčšie blogy majú pod príspevkami možnosť komentárov, kde sa vieš autora popr. niečo opýtať

- v poslednej dobre sa mi celkom osvedčili uzatvorené FB skupiny pre rôzne regióny alebo krajiny. Tam sú väčšinou úplne aktuálne info. Plus väčšina prispievateľov má svoje foto, vďaka čomu získavaš lepšiu predstavu o autorovi a o tom, či vyznávate približne rovnaký štýl života/cestovania. To pri iných fórach s avatarmi nevieš vyhodnotiť.

- ak spomínaš hotely Accor, tak videá hotelov od hostí na youtube. Pri typických dovolenkových destináciách (Dubaj/Egypt/Thajsko) radím zadať do riadku vyhľadávača k názvu hotela aj po rusky обзор отеля (prehliadka hotela). Vyskočí ti plno neskutočne dlhých videí, kde je natočené všetko do najmenších detailov. Ak hľadáš nejakú konkrétnu informáciu o izbe, jedle alebo pláži, tam ju určite nájdeš.

 

Celkovo sme sa za veľmi krátku dobu presunuli z doby, keď bol informácií nedostatok do doby, kedy sme nimi zaplavení a musíme filtrovať, aby sme sa dostali k niečomu hodnotnému. Budúcim historikom v tomto vôbec nezávidím :)) ale predpokladám, že aj analytické nástroje budú na inej úrovni...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Marec 2023 - ibis Styles Ambassador Incheon Airport

Status: Platinum

POZN.: Pobytu som sa nezúčastnil ja, bolo to rezervované pre kamaráta s rodinou, lebo cez private sale som mal cenu takmer o 50 % nižšiu než boli verejné ceny. Ubytovali ich bez problémov, dostali všetky benefity a mne to pripísalo body a noc ako zvyčajne.

Rezervácia : Rezervované 2 základné izby Superior, obe im upgradli na Superior Suite. Kamaráta som poprosil spraviť fotografie izby, čo aj urobil, lenže má na nich deti, tak to sem dávať nebudem. Hotel však úplne nový, izby veľké a pekné.

Skorý príchod pred obedom bez problémov, neskorý odchod nepotrebovali.

Welcome drink : Nealko alebo pivo, víno nenúkali.

Darček na privítanie : N/A

Súhrn : Všetko prebehlo v pohode.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Doteraz som si myslel, že cena batožiny je fixná a závisí len od dĺžky letu a sezóny leto/zima. Ale pohral som sa trocha s dátumami na trase VIE-AUH/DXB a fakt sa to mení: od apríla 23 do januára 24 sa skáče medzi 31 a 70 eur.

Nie je tam žiadna korelácia so základnou cenou za letenku ani zostávajúcim počtom dní do odletu. Počíta sa to od toho, koľko kusov už majú predaných, t.j. prvé kufre sú lacnejšie a potom ide cena postupne hore?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Postrehli ste si niekto, či Wizz menil ceny za batožinu? Za 32 kg kufor z VIE do Abu Zabí sme vo februári platili 35 eur jedným smerom, teraz keď som pozeral ten istý let, tak stojí 54 eur... Bavíme sa o kúpe novej letenky a rovno k nej batožinu, nie o neskoršom dokúpení. To je masakrálne zdraženie, neviete, či dvíhali ceny aj na iných linkách?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Accor má akciu 25 % zľava plus raňajky zdarma do konca augusta na vybrané hotely hlavne v Európe. Navyše flexi a poväčšinou dizajnové kúsky. Niekoľko pekných lifestylových hotelov v Paríži s cenovkou od 100 eur za noc za dvoch s raňajkmi, dokonca aj cez letné víkendy. Za mňa veľmi dobrá akcia. Viac info tu:

https://all.accor.com/loyalty-pr...e.en.shtml

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Áno, Mercure Rhodes Alexia poznám. Nespal som tam, ale raz sme mali po rannom prílete na Rodos popoludňajší trajekt na susedný ostrov, tak sme tam zložili kufre a šli sa poprechádzať a najesť do starého mesta, za čo personálu patrí vďaka :)

Samotný hotel je taký ani ryba ani rak, ani mestský ani plážový. Ak to mal byť mestský hotel, mohli nájsť niečo krajšie v historickom centre a ak mal byť plážový, tak potom o pár kilometrov ďalej popri ceste na letisko, kde majú iné siete pekné rezortné hotely. Alexia sám o sebe nie je zlý hotel, prešiel kompletnou rekonštrukciou, ale lokalitou je to ťažký podpriemer v porovnaní s tým, čo ostrov ponúka.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobré pláže sú pri Nape, na západe pri Pafose a úplne najlepšie pláže si žiaľ ukradli Turci, tie nájdeš na polostrove Karpas nad Famagustou.

Ale späť k Accoru: myslel som to tak, že ak nie si pripravený dať 400-700 eur za noc za tých par hotelov, čo má Accor na Korfu, Kréte a okolo Bodrumu, tak v celom Stredomorí nemáš od Accoru ani jeden pekný plážový hotel za rozumné peniaze, čo je veľká škoda. A tento nový cyperský prírastok žiaľ situáciu nijako nezlepšuje :(

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jáááj, tak potom beriem späť :))) Pár rokov dozadu sa dal kúpiť upgrade  za celkom dobré peniaze priamo na letisku v IST pri pulte Turkishu v tranzitnej zóne. Ale netuším, či to tak robia doteraz.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zuzina napsal(a):

A nevíte, jak funguje upgrade u Turkish? Koukám, že je možný jen přes míle, nikde ale nevidím, zdali jde i dokoupit? V manage booking nevidím.. 

Keď vojdeš do profilu, klikni na Miles Transactions a tam máš tlačidlo Buy, cez ktoré môžeš nakúpiť. 1000 míľ stojí 30 dolárov.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prvýkrát počujem, že Accor má na Cypre hotel, asi to bude nejaká nová akvizícia. Horšie miesto ako Larnaku už fakt nemohli vybrať. Nájsť škaredú pláž na Cypre dá celkom zabrať, ale dokázali to :D:D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Marec 2023 - ibis Gent Centrum St Baafs Kathedraal

Status: Platinum

Rezervácia : Rezervovaná základná izba v rámci akcie 3 noci za cenu dvoch. Za normálnych okolností by prebehol upgrade na izby Premium, ale ten sme láskavo odmietli, lebo najlepšie izby v hoteli sú iné. Vysvetlím: hotel sa nachádza na jednom z hlavných námestí a má nádherné výhľady. Izby Premium sú iba na 1. poschodí, takže výhľad slabší. Najlepšie izby sú z kategórie „obyčajných“, konkrétne tie, ktoré sú situované na rohu budovy na vyššom poschodí kvôli výhľadu a zároveň majú väčšie okná. Ak by ste tam niekto šli, pýtajte si izbu končiacu na 16, tá má jedno okno otočené na katedrálu a druhé na námestie a zvonicu. Druhá rohová izba končiaca na 18 má jedno okno otočené na námestie a druhé na panorámu veží mesta v pozadí. Pre lepšiu predstavivosť pripájam plán izieb:

My sme strávili prvú noc v 518, ide o klasickú ibisovskú izbu, je asi o trochu väčšia tým, že je rohová:

Na druhý deň sme sa na zvyšné dve noci presťahovali do 516 a tam boli výhľady ešte lepšie: dokonca priamo z postele máte jedno okno celé vyplnené gotickou katedrálou a cez druhé pozeráte na pekné námestie a zvonicu:

Skorý príchod bol bez problémov, izba bola hotová ešte pred 12. hodinou, Neskorý odchod sme nepotrebovali, ale tipujem, že by sa takisto dal. Pre platinových sú raňajky cez víkend zdarma, čo je ďalší skvelý benefit, keďže normálne stoja 16 eur za osobu. Na ibis sú určite nadpriemerné, bohatá ponuka studeného aj teplého, dokonca aj vafle, ale úprimne neviem, či by som za ne bol ochotný dať 32 eur za dvoch a nevybral si radšej nejakú ikonickú kaviareň v meste. Vyzerali takto:

Welcome drink : V bare otočenom na katedrálu sme si mohli vybrať ľubovoľné pivo z nápojového lístka.

Darček na privítanie : ibis = 0

Súhrn : Klasický ibis, no body navyše získava za polohu. Ak chcete pozerať mesto, ste úplne v centre a výhľady z izby sú prvotriedne. K tomu vynikajúce benefity pre členov programu. Izba bez raňajok tu cez víkend bežne stojí 130 eur za noc, my sme sa vďaka akcii 3 za cenu 2 a benefitom dostali na 80e za noc aj s raňajkami. Personál veľmi milý a ochotný. Ak sa nemýlim, vianočné trhy sa konajú na námestí pred hotelom, to by mohol byť dobrý čas na návštevu.


ibis-gent-st-baafs-02.jpeg
ibis-gent-st-baafs-03.jpeg
ibis-gent-st-baafs-01.jpeg
ibis-gent-st-baafs-07.jpeg
ibis-gent-st-baafs-091.jpeg
ibis-gent-st-baafs-04.jpeg
ibis-gent-st-baafs-08.jpeg
ibis-gent-st-baafs-06.jpeg
ibis-gent-st-baafs-05.jpeg
ibis-gent-st-baafs-09.jpeg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cenu za novú kartu viete znížiť o 33 eur, ak ju kúpite na faktúru s IČ DPH: 165 € vs. 199 €.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Február 2023 – Mercure Budapest Korona

Status: Platinum

Rezervácia : Rezervovaná základná izba Superior, potvrdený upgrade na apartmán Junior Suite ešte pred príchodom. Ale treba dodať, že nám omylom stiahli nejaké peniaze z karty, na čo sme prišli náhodou a ten apartmán dali ako formu ospravedlnenia, neviem, či by sme ho ináč dostali. Skorý príchod a neskorý odchod prebehol bez problémov. Bazén a saunu po pandémii už žiaľ neotvorili, ako fitko viete použiť externú posilku oproti hotelu. Je väčšia než čo vidíte bežne v hoteloch.

Izba trochu staršia, ale v pohode. Oddelená obývačka a 2x WC, pekný panoramatický výhľad na námestie Kalvin tér.

Salónik : Pre platinových je zdarma, ináč od izieb Privilege a vyššie, cena je 20 eur/os./deň. Za to máte fakt vynikajúce raňajky v peknom salóniku, raz sme tam boli úplne sami a druhé ráno bolo zopár ľudí pri jednom stole, takže súkromie, aj keď hotel bol dosť plný. Po raňajkách sa salónik z pre mňa nevysvetliteľných dôvodov na zvyšok dňa zatvára a potom máte ešte večer benefit happy hour od 17. do 20. hod v regulérnom bare. Tam máte na výber 3 druhy vína (červené je výborné), pivo, nealko, teplé nápoje a nosia vám rôzne studené a teplé snacky. Všetko poctivo a rýchlo dopĺňajú. Ak ste mali cez deň teplý obed, tak toto vám bude na večeru bohato stačiť.

Ak ste Gold, podľa mňa sa kúpa izby Privilege oplatí nielen kvôli raňajkám a večeri, ale mali by ste dostať upgrade do apartmánu.

Welcome drink : vymenený za víno a pivo vo vyššie spomínanom bare.

Darček na privítanie : V tomto smere došlo k jednoznačnému zoštíhleniu, posúďte sami. Pred pandémiou zvykli dávať fľašu vína :)

Súhrn : Za mňa najlepšie z toho, čo Accor v Budapešti momentálne ponúka. Je v centre, ale nie v úplnom turistickom gete. Naokolo je plno podnikov, odporúčam vynikajúce obedové menu v MUZIKUM Bisztró, je trochu skryté od cesty, preto je lepšie nacenené (6 eur s polievkou) a autentickejšie.


mercure-korona-1.jpeg
mercure-korona-2.jpeg
mercure-korona-3.jpeg
mercure-korona-4.jpeg
mercure-korona-5.jpeg
mercure-korona-6.jpeg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Raz už na LOT volali a bavili sa s nimi. Ja by som to pri určitej dávke paranoje, či odletím (ktorá je tu už asi na mieste) posunul asi o úroveň vyššie a zainvestoval do kúpy prémiových sedadiel, ak LOT niečo také ponúka. Ak nie, tak potom batožinu navyše. A samozrejme nechať si poslať potvrdenie o kúpe na email. Proste niečo, aby som mal na emaili fyzický dôkaz, že tá letenka existuje, keby mi na letisku robili problémy.

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hrozná situácia, skúsim pridať svoju skúsenosť, možno pomôže:

Keď sme raz leteli s Austrianom do Ázie, mali sme na jednej rezervácii viacero ľudí a jeden človek nakoniec neletel, čiže no-show od prvého segmentu. Keď sme sa chceli checkovať online pred letom naspäť, naša rezervácia v systéme neexistovala. Po kontaktovaní Austrian nám vysvetlili, že kvôli no-show (a následnej zrušenej letenke pre danú 1 osobu) nám zmenili rezervačný kód. Potom nám dali nový kód, ktorý normálne fungoval a pod tým novým kódom už tá osoba, ktorá neletela, vôbec nefigurovala. 

Viete sa dostať s pôvodným kódom do rezervácie, resp. funguje vám kód, keď zavoláte na LOT? Ak áno, mohlo by to znamenať, že ta rezervácia je živá a môžete letieť naspäť. 

Ja osobne by som sa spravil hlúpy a zavolal na LOT s tým, že pre jedného z vás ste zabudli nahlásiť požiadavku na vegetariánsku alebo bezlepkovú stravu, či to tam vedia doplniť. Tak sa nenápadne dozviete, či tú letenku máte alebo či vám prepadla.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Europcar 2022

Tentoraz to nebude o hoteloch, ale o autách, patrí to však k benefitom Accoru, preto pridám do tohto vlákna. Na začiatok stručný kontext: ak máte min. Accor Gold, Europcar vám na požiadanie dorovná status na ich Privilege Elite. Ten má z môjho pohľadu tri hlavné benefity: upgrade auta o 2 triedy vyššie, druhý vodič zdarma a ak spravíte 3 požičania za rok, na ďalší rok máte na víkend auto zdarma v štedrej triede Compact. A takto vyzerali moje skúsenosti z minulého roka:

 

Varna Airport : rezervovaný Citroen C3. Pani na prepážke nepríjemná, tvárila sa, že o programe nič nevie, nakoniec dala upgrade o 1 triedu na Kiu Ceed. O upgrade o 2 triedy nechcela ani počuť, aj keď autá mala, druhého vodiča najprv zaúčtovala, keď sme si to všimli, tak to neochotne vymazala. Kia úplne obyčajná, v základnej výbave. Pri návrate bol druhý zamestnanec, ten bol úplne milý, s ním by sa asi dalo dohodnúť normálnejšie. Ako vždy aj tu platí, že záleží, na koho natrafíte.

Catania Airport : Toto bol senzačný deal, vyššie spomínané auto na víkend zdarma. Kto si pamätá ceny v požičovniach minulé leto na juhu Európy, vie, o čom hovorím. Trieda compact na 3 plné dni, dostali sme VW T-Roc za 0,00 eur. V tú dobu v júni 2022 by auto stálo 200 eur na deň. Pri ceste späť nám  asi pol dňa meškal let s Wizzom, telefonoval som na pobočku, či si môžeme auto nechať dlhšie, bez problémov a bez ďalších poplatkov.

Dubai Airport Terminal 3 : Rezervovaný Passat a keďže sme v Dubaji, očakávam upgrade na nejaké delo. Nakoniec som dostal Passata a s ním kopec výhovoriek, prečo mi nemôžu dať lepšie auto vrátane tej, že nič lepšie v Dubaji nemajú. To určite :)

Salalah Airport : Rezervovaná Toyota Camry. Príchod k prepážke nezačína dobre, zamestnanec nevie nič o nejakých statusoch, ale necháva si to vysvetliť, ukazujem mu to webe Europcaru. V momente to uznáva, pridáva druhého vodiča a auto mení na MG ZS, čo je upgrade o 1 triedu. Pýtam sa na upgrade o 2 triedy, hovorí, že zajtra sa mu vráti jedna Toyota Fortuner, nech si zatiaľ vezmem MG a zajtra mi to vymení za Fortuner, ale neradí mi to, lebo MG je v plnke a Fortuner je staršia generácia a v základnej výbave. Neklamal, na druhý deň sme mal cestu okolo letiska a boli pozrieť ten Fortuner a ostali pri MG, ktorý bol v športovej GT výbave, na rozdiel od verzií pre EÚ mal nadupaný motor a bol nabitý všetkými možnými funkciami. Pri návrate nám Wizz posunul let o takmer 24 hodín, chlapík hovorí, že vráťte auto v pohode neskôr, nemá ho nikto objednané, nebudem vám ani nič účtovať! Veľmi veľká spokojnosť.

Athens City , pobočka na ul. Leoforos Athinon: POZN: Ide o centrálu Europcaru v Grécku, títo jediní zo všetkých tu uvedených vedeli vopred, že mám status. Auto rezervované s veľkým predstihom ešte keď doznievala korona, najnižšia kategória stála 25 eur na deň, pričom najvyššia kategória Qashqai smiešnych 35 na deň, za tú cenu som vzal rovno tú najvyššiu. Upgrade teda nemal byť kam, dostal som úplne nový Opel Grandland v plnej Business výbave.

Tuzla Airport : Rezervovaný Golf, milý chlapík na prepážke až pri príchode zisťuje, že máme status a veľmi sa ospravedlňuje, že o tom nevedel, lebo oni sú len frančíza a centrálna im o tom nepovedala, ukazuje mi hneď všetky dokumenty, že to nikde nie je uvedené. Preto má na parkovisku len ten Golf, ale ak nám nevadí počkať 20 minút na káve, ihneď zájde na blízke parkovisko pre Seat Atecu, čo zodpovedá 2x upgradu. Dávame si teda kávu a chlapík je o chvíľu naspäť s takmer novým SUV v dobrej výbave.

 

Súhrn : Zapojenie do programu nič nestojí (okrem jedného emailu na Europcar) a šanca na benefity je celkom vysoká. Komunikácia medzi centrálou a frančízami je absolútne otrasná, hlavne ak ide o menšie pobočky, resp. dovolenkové a nie biznis destinácie. V lepšom prípade nevedia o vašom statuse, v horšom vôbec netušia, že nejaké statusy existujú. Ako najschodnejšie riešenie mi vychádza kontaktovať priamo pobočku pred príchodom, aby o vás vedeli a pripravili sa. A samozrejme pozerať recenzie jednotlivých pobočiek, všetko sú to samostatné jednotky, o nejakých štandardoch alebo vzdelávaní v rámci skupiny tu nemôže byť reč.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Január + február 2023 – Mama Shelter Prague

Status: Platinum

Začiatkom roka som absolvoval v tomto hoteli 4 pobyty a celkovo 10 nocí, zhrniem ich do jednej recenzie. Značka Mama Shelter pre mňa bola nová a niečo, čo sa od klasických biznis Accor hotelov sa odlišuje hlavne dizajnom, neformálnosťou a zameraním na mladšiu klientelu. V tomto vlákne sme ju ešte nemali, preto sa o nej rozpíšem trochu viac, aj keď Praha možno nebude pre väčšinu až taká zaujímavá destinácia, no snáď sa zíde ako inšpirácia pre iné mestá. V tejto pražskej pobočke bola lobby plná automatov s arkádovými hrami, stolov na futbal a pinballu, ktoré môžete hrať koľko chcete a kedy chcete:

Rezervácia : Pri každej rezervácii som mal základnú izbu Medium, vždy som dostal upgrade, z toho 3x do Large a raz do XXL, čo je vlastne apartmán. Dostať upgrade na XXL (trebárs aj z L) je otázkou šťastia, lebo XXL izieb je tu len 8 a cez víkendy a počas hlavnej sezóny sú veľmi často komplet obsadené. Skorý príchod a neskorý odchod nebol nikdy problém, myslím, že raz som musel asi hodinu čakať práve na tú XXL, keď ju dávali dokopy po predchádzajúcom hosťovi. Ináč sa vždy snažili mať izbu pripravenú, keď vedeli o skoršom príchode. Raz som im to zabudol oznámiť, spamätal som sa až pár hodín pred príchodom a aj vtedy izbu prednostne pripravili, pričom hotel mali plný kvôli veľkému semináru. Pre platinových majú cez víkend raňajky zdarma, čo je ďalší pekný benefit.

Pri treťom pobyte, to bolo vtedy, keď sme dostali XXL, nás na recepcii čakali riaditeľ hotela a zamestnanec z rezervačného oddelenia a pozvali nás do baru na nejaký drink a menší pokec. Potom sme sa s nimi ešte párkrát na hoteli videli, vždy sa pristavili alebo si prisadli a dali sme menšiu debatu. Bolo to nestrojené (ako celý koncept značky) a hlavne milé vidieť, že vedenie sa osobne zaujíma o hostí.

Izby sú na rozdiel od veľakrát fádnych ibisov, Mercurov a Novotelov zariadené dizajnérsky a kvalitne. Mladý duch a neformálnosť hotela podporuje aj fakt, že v TV na izbe máte zdarma desiatky pornofilmov :)) Posteľ a posteľná bielizeň sú vynikajúce, dosť mi pripomínali postele v Sofiteloch, čo je za tú cenovku paráda. Od statusu Gold dostávate aj papuče a župan, tie takisto kvalitou pripomínali Sofitel. Z nevýhod izieb by som spomenul veľmi slabé odhlučnenie (spomeňte si na tie porňáky), skromný výber kozmetiky (iba tuhé mydlá, aj keď kvalitné), ale hlavne slabé svetlo po zotmení. Ak po večeroch plánujete čítať klasickú knihu alebo pracovať, budete to mať ťažké. Odporúčam rezervovať s izbou aj raňajky. Sú bohaté a za tú cenu sa oplatia.

Izba XXL má predelenú spálňovú a obývaciu časť a 2 WC, čím z môjho pohľadu spĺňa kritériá plnohodnotného apartmánu, resp. junior apartmánu:

Izba L vyzerá takto:

Welcome drink : Poukážku viete vymeniť na bare za klasické kombo víno, pivo alebo nealko. My sme brávali väčšinou pohár červeného vína alebo prosecca k večeri. Víno si vyberáte normálne z vínneho lístku, žiadne house wine.

Darček na privítanie : Doniesli ho vždy pár hodín po príchode a vždy vyzeral takto:

Reštaurácia : Veľmi dobrá a veľmi populárna, cez víkendy je večer plne obsadená, je lepšie mať rezerváciu. Chodí tam aj veľa nehotelových hostí, čo je asi hlavná známka jej kvality. Večerali sme tam asi sedemkrát, vždy sme boli spokojní, chutili nám hlavne lasagne a burger. Špecializujú sa aj na pizzu a tá je takisto vynikajúca. Bar je takisto vynikajúci, hlavne koktejly a ak chytíte happy hour, tak návšteva je takmer nevyhnutnosť :)

Súhrn : Mama Shelter je značka, ktorá ma určite oslovila a ak bude príležitosť, plánujem vyskúšať aj v niektorom z iných miest. Čo sa týka tejto pražskej pobočky, oceňujem konzistentnosť, vynikajúci personál a fakt, že z reštaurácie a baru spravili miesto, kam hosť zavíta rád, a nielen keď nemá čas/možnosť ísť inam.


mama-shelter-prague-10.jpeg
mama-shelter-prague-08.jpeg
mama-shelter-prague-04a.jpeg
mama-shelter-prague-07.jpeg
mama-shelter-prague-06.jpeg
mama-shelter-prague-05.jpeg
mama-shelter-prague-17.jpeg
mama-shelter-prague-18.jpeg
mama-shelter-prague-02.jpeg
mama-shelter-prague-06a.jpg
mama-shelter-prague-09.jpeg
mama-shelter-prague-04.jpeg
mama-shelter-prague-14.jpg
mama-shelter-prague-11.jpeg
mama-shelter-prague-16.jpg
mama-shelter-prague-13.jpg
mama-shelter-prague-03.jpeg
mama-shelter-prague-15.jpg
mama-shelter-prague-12.jpg
mama-shelter-prague-01.jpeg

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Január + február 2023 – ibis Praha Old Town

Status: Platinum

Dva prakticky identické pobyty v tomto hoteli, zhrniem ich do jednej recenzie.

Rezervácia : Rezervovaná základná izba, rodinné apartmány, ktorý sme dostali pri prvom pobyte, boli všetky obsadené, preto sa upgrade konal do izby Premium, čo sú čerstvo zrekonštruované izby na najvyššom poschodí. V oboch prípadoch dali izbu, ktorá je o niečo väčšia než klasická izba, na izbe je kávovar, káva a čaj, na vyžiadanie donesú aj rychlovarnú kanvicu. Je tam aj menšia chladnička. Skorý príchod a neskorý odchod bol v prípade potreby vždy bez problémov.

Raz sa stalo, že mali jeden deň haváriu teplej vody a ja som už potreboval ísť von a nemal sa ako osprchovať. Hotel to promptne riešil, že ak sa to nedá do poriadku, tak môžem zájsť do sprchy do sesterského MGallery, ktorý je o bránu ďalej. Nakoniec to nebolo potrebné, lebo sa im to podarilo opraviť, ale je milé vedieť, že hotel sa stará a hľadá riešenia.

Druhou, skôr úsmevnou príhodou boli upratovačky, mladé ukrajinské baby, ktoré každé ráno zaklopali na dvere izby, tichým hláskom povedali „room cleaning“ a po pár sekundách si otvorili dvere a vošli do izby. A to s železnou pravidelnosťou, proste ako v sovietskom pionierskom tábore, keď musíte vstávať na rannú rozcvičku. Párkrát ma pristihli v rôznych štádiách čiastočnej, resp. kompletnej nahoty, ale neriešil som to. Musím skôr povedať, že mi teraz doma chýba, že mi o 8. ráno nevojde automaticky do spálne ukrajinská 20-ka :))

Welcome drink : Voucher vždy automaticky pri príchode, bar je po rekonštrukcii znova otvorený. Na ňom mi povedali, že si môžem vypýtať ľubovoľné alko aj nealko, čo vidím na bare. Prvýkrát to vyhral Chivas, druhýkrát Glenfiddich.

Darček na privítanie : Nealko pivo a niečo sladké.

Súhrn : Dobrý ibis, zrekonštruované izby sú pekné, personál milý a benefity dodržiavajú konzistentne. Lokalita super, nemám problém sa tam vrátiť, ale určite nie za 150 eur za noc, ktoré si pýtajú v letnej sezóne :)


ibis-praha-old-town-02.jpeg
ibis-praha-old-town-04.jpeg
ibis-praha-old-town-05.jpeg
ibis-praha-old-town-03.jpeg
ibis-praha-old-town-01.jpeg

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Planespotter: ako kedy. V Ostrave sa mi stalo, ze hotel mi system ukazoval ako nedostupny, ale zavolal som tam, hned mi povedali, ze pre mna najdu izbu a dokonca dali aj upgrade. Ja by som kontaktoval hotel, to mas najistejsie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu