Příspěvky uživatele Petrlon

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ale myslim, ze na to na jejich strance upozornuji, ze deti do 14 let musi mit sedacku, kterou oni neposkytuji - http://www.easybus.co.uk/en/travel-info ... assistance. Je na to odkaz primo na hlavni strance pod rezervacemi.

Osobne samozrejme chapu, ze je nemile, ze te jeden vzal a druhy ne. Je to jako u wizzu, kde u prvniho odletu na Lutonu moc velikost prirucnich zavazadel nekontroluji a pak cestou do Londyna v Praze kazdeho a poradne. Uz jsem takhle videl spoustu lidi, co rikali, ze na ceste tam zadny problem, zpet doplacis.

Minuly tyden jsem s nimi taky jel z Lutonu a meli asi 15 min zpozdeni. Nemile, ale ceny porad skvele a zpozdeni nemusi byt vzdy na jejich strane. Cestou na letiste byla na dalnici nehoda a bylo z toho hned 20 min zpozdeni, coz se asi dotkne vsech, protoze jedou po stejne dalnici.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U wizzu se bavime o aplikaci na telefonu, tam jde udelat check-in pres jejich aplikaci.

Mozna by to slo i jinak, ale pak, alespon podle meho, davate osud vase letu do rukou odbavujicich agentu, jestli vas nechaji nastoupit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdyz nepoletis, tak se nic nestane. Prijde jen o castku zaplacenou za letenku. Nic vic.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja jsem nasel napriklad na leden 2015 zpatecni s TVS za 5550 z Prahy. To mi uz prijde jako hodne slusna cena.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevim, jestli na tatko kratkych trasach muzes mit letenku s prestavkou. Myslim, ze ne, a ze to budes muset resit napr 4 jednotlivymi letenkami, nebo pripadne dvemi zpatecnimi letenkami, pokud chces zastavku ve stejnem meste cestou tam i zpet.

Dalsi moznost je volit let na cest cesty a dalsi presun po sousi. Napriklad muzes letet do Bruselu a pak pokracovat levne busem dal do Parize (treba s megabusem).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, na expedia.de za 254 euro.
Na stejny termin se da sehnat jeste o ca 10 levneji pri platbe Diners kartou. Kdyby nebo chtel, muzu pomoct s nakupem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Po Silvestru (az tak do 7.1.) je cestovni spicka a letenky budou vseobecne drahe.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Take se pak mozna vyplati zvazit let primo s Brussels, nebo CSA na hlavni bruselske letiste.
Tento tyden jsem se dival a letenky s Brussels se daji poridit uz od ca 3400 korun. Je to sice bez zavazalda (kus za 15 euro a jeden smer), ale vyhoda je vetsi frekvence spoju bez pripadne nutnosti nocovani v Bruselu a relatvine draheho prejezdu mezi letisti. A pokud jeste usetrite dovolenou misto noci v Bruselu, tak se to mozna vyplati zvazit smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prehled jizdenek ve Svycarsku najdes zde - http://www.sbb.ch/en/home.html. Sam o zadnych akcnich jizdenkach nevim, ale treba nekdo poradi.
Mozna tam bude jezdit i nejaky autobus.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letenka primo do Bruselu s Brussels za ca 3370, coz je asi vyjde levneji a pohodlneji na s FR. Navic nekolik letu denne, takze dobra navaznost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Vidne leta Skywork airlines, ale ceny nic moc.
Jako alternative muze slouzit let z Prahy do Zenevy a pak prejezd vlakem. Dalsi alternativa muze byt Etihad Regional z Linze do Zurichu a pak dale vlakem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jeste doplnim, ze se vyplati porovnat i cenami u spolecnosti National Express, ktera jezdi velmi casto do centra Londyna svymi autobusy. Ceny zacinaji na £5

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zkusil jsem hledat na nahodny termin ke konci ledna 2015 a ukazuje mi to ca 6000 na ceste tam a necelych 6000 zpet s finalni cenou 11 900 korun. Kdyz jsem se dival dnes odpoledne, tak jsem nasel lety s Travel service/ CSA (code share) za 8250 korun zpatecni.

Sejkove budou muset jeste s cenou dolu, aby to bylo zajimave smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlasim s Lucx, ze kolem Vanoc jsou letenky drazsi, ale ne vzdy musi byt tak drahe. Nejvytizenejsi jsou podle me dny hned po Silvestru, ale i tak se daji najit celkem slucne ceny.

Treba ted nabizi Travel Service/CSA letenky do Dubai a krome par dni hned po Silvestru (od 1.1.-6.1.) se da sehnat zpatecni letenka za 8250. Teplo a koupani zarucene a na vanocni cas mi to prijde slusna cena.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Az po uskutecneni letu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A pokud ma clovek v penezence spravnou platebni kartu, tak se daji tyto letenky sehnat pres ruzne prodejce jeste levneji. Napriklad pri platbe kartou American Express, nebo Visa Electron jsem nasel ceny jeste o 10% levnejsi nez co uvadi Dave.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Prahy do Dublinu leta ryanair a air lingus. Porovnej ceny podle sveho data odletu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jeste doplnim, ze CSA si u zvirete v kabine uctuje stejny poplatek jako za dalsi odbavene zavazadlo, coz je 60 euro za kus a smer (takze 120 euro za zpatecni).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nizkonakladove aerolinie jako napriklad Wizz, nebo Ryanair zvirata neprepravuji, takze bud letet s klasickym dopravcem a koucourkem za vic, nebo bez nej za min.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pavlino,
levnejsi alternativa nez Mnichov asi nebude. Dalsi moznost je letet do Milana, coz uz by nemuselo byt tak drahe a jet do Janova vlakem. To bude urcite levnejsi kombinace nez vlak/bus do Mnichova a pak letet.
Dival jsem se jen na spojeni tam. Ranni let s CSA na Malpensu vychazi asi na 50 euro za osobu. Vlak z Milana do Janova jede hodinu a pul az 2 a stoji 9 euro za Intercity a min za regionalni. A prihod neco za dopravu z Malpensy a jsi +/- na 70 euro za osobu a jeden smer. Muzes alespon priblizne porovnat a autem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Urcite by meli vracet celou placenou castku, coz je vcetne vsech sluzeb, poplatku a doplatku. Pokud se tak nestalo, tak to bude nejaka chyba na jejich strane. Doporucuji jim nejdriv napsat a resit pres mail nez volat na drahe linky. Myslim, ze v tomto pripade se da cekat omluva a dodatecna refundace zustatku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Do Londyna operaji nasledujici spolecnosti, tak muzes podle mista odletu a casu, kdy chces idealne letet, porovnat nejlepsi moznosti:

Z Prahy - Easyjet, Wizzair, Ryanair, British Airways
Z Brna - Wizzair, Ryanair
Z Ostravy - Ryanair

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Wizzair operuje z Prahy pouze s jednim letadlem uz posledni rok a pul. Otazkou je, jestli muzou pridat nejake dalsi destiance, nebo navysit spojeni. Pokud ne, bude prazske letadlo pouzito na lety jinde po Evrope (viz drivejsi model, kdy prazske letadlo letalo spojeni Praha-Luton-Ljubljana-Luton-Praha)

Predpokladam, ze soucasna politicka situace v Izraeli rozvoji linky prilis nepomohla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevim, kde planujes kupovat letenku, ale pokud to je na strance CSA, tak ve 4.kroku dole zaskrtavas souhlas s tarifnimi podminkami. Po jejich rozkliknuti a procteni sekce "zavazadla" te to odkaze na tuto stanku - http://www.csa.cz/cs/downloads/partner_airline.pdf - ktera ti snad odpovi na tvuj dotaz. Kufr o vaze do 15kg zdarma.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je to relativne standartni pristup. Napriklad na letech do Parize prodavaji mista v letadle Air France, nebo do Moskvy na lety v letadlech Aeroflotu. Jestli se nepletu, tak kupujes letenku od CSA, takze podminky na ni budou stejne jako standartni lety s CSA. Mozna spis otazka na tebe, a to ohledne toho, co si myslis, ze bude jine mezi letem s CSA a smartwings? Nemyslim si, ze smartwings jsou stejna nizkonakladova spolecnost jako napriklad wizz.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu