Příspěvky uživatele Andrea_Pernik

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ja sa divim, ze tu na Truhlika reagujete. Podla toho co naposledy napisal (bud cestujete s CK alebo pijete vodu z bazin) je bud debil alebo troll. Kazdopadne ani s jednym pripadom sa vobec neoplati pustat do (virtualnej) debaty :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jitka, neboj, prinajhorsom pre vas pride vladny special :)

"České úřady evidují ještě více než sto občanů Česka, kteří se chtějí vrátit z Číny do vlasti. Tito lidé však nejsou v ohnisku nákazy koronavirem. Pokud by se nestihli vrátit před nedělním přerušením leteckých spojů s Čínou, stát bude připraven vyslat pro ně vládní speciál."

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nepocita sa nahodou mortalita ako pocet mrtvych/pocet nakazenych? alebo mi nieco uslo?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

baca12 napsal(a):

Navaja tak nam vypis tie vsetky zaujimave veci.

Vyzera to, ze si specialistka na arabov a perzanov

Navaja, mna by tiez zaujimali nejake tipy na zaujimave miesta, prirodneho a kulturneho charakteru :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel napsal(a):

zeme, jejiz nazev pripomina jmeno pro psa

To keby videl Ahmad Masúd :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zase dalsi padrino?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak pro cinske turisty? Ved ti uz do Prahy predsa nechodia, od kedy sa zrusila sesterska zmluva s Pekingom. Ci?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja myslim, ze kazdy normalny clovek to vnima ako smutne. O to viac, ze sme na cestovatelskom webe a vela z nas tam bolo. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jano napsal(a):

Na palube bolo viac než 140 irancov, nemyslím, že bolo zostrelené úmyselne.

Že ho trafili omylom, to kľudne pravda byť môže. Každopádne je ešte skoro robiť nejaké závery. 

"Ukraine’s foreign minister, Vadym Prystaiko, said in a statement that those on board the plane included 82 Iranians, 63 Canadians, 11 Ukrainians, 10 Swedes, four Afghans, three Germans, and three Britons."

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak je to specatene. Mam letenku 30.3.-22.6. :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Inak ma napadaju este 2 veci. Prvou je aky zvolit varic. Plynovy je praktickejsi, ale zasa zhanat kartuse plus to nie je moc ekologicke (kopec odpadu).  Benzin zasa zozeniem vsade, ale ta manipulacia s nim je komplikovanejsia. Vahovo neviem co vychadza lepsie. A narazila som na moznost vyrobit si varic z plechovky a varit na alkohole. Ale s tym nemam vobec ziadnu skusenost, takze neviem ci to aj na normalne varenie alebo len na vodu, ako je to efektivne a pod. 

Druha vec sa tyka MP. Rozmyslala som, ze by som zakempila niekde na tych schodoch medzi riekou a MP. Na google maps som videla, ze su po ceste nejake pristresky. Jeden, uz uplne hore pri vstupe je dost velky aj na stan https://goo.gl/maps/spdnoAU4cE8ytGoy8 Myslite, ze to uplna kravina? Nejde o to usetrit prachy, ale zistila som, ze most dole sa otvara o 5 rano, cize by som hore musela vybehnut za hodku. Druha moznost je bus, co zahrna trepat sa az do AC, dost skore vstavanie a cakanie vo velkej fronte. Na druhu stranu neviem kedy ten most zavieraju a ci predtym este niekto nekontroluje, ci tam neostali nejaky zabudlivci. Hore je aj hotel, ale pochybujem, ze by ma tam nechali kempit na travniku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, dakujem za slova povzbudenia :) (Ne)vyhody solo cestovania su mi tak nejak jasne, uz som predtym sama cestovala, ale len v civilizovanejsich krajinach. Na severe ES prakticky len po mestach a na Tenerife som isla na tyzdnovy trek. Po 200 m som to chcela otocit, v prvy vecer som podpalila benzinovy varic v narodnom parku, plakala som, ze chcem ist domov a chcela napisat priatelovi, ale dosli mi data :D No nakoniec som to zvladla, ale aj tak to bol trek len par hodin peso od civilizacie. Inak som si v piatok za 15€ nechala zafixovat cenu letenky, takze mam cas na rozmyslenie este do zajtra. Zatial sa priklanam k moznosti, ze pojdem :) 

Libor, ten Choquequirao zvazujem zo vsetkeho najviac. Hlavne preto, ze je to uplny mordor - bud sa ide strmo hore alebo strmo dole. Na druhej strane to nechcem uplne vynechat, pretoze to za par rokov mozno bude vyzerat ako na MP (uz dlho sa hovori o budovani lanovky). A ked zas vynecham Salkantay, tak nebudem taka "rozchodena". Skratit by to islo iba zmenou smeru a zohnanim odvozu z Cachory k zaciatku treku, ale rozdiel je maly (7,5 km a 200 vyskovych m) a 1 den zabijem cestou MP->Cuzco->Cachora.

Inak ten plan nie je nejaky fixny. Od navstevy MP, na ktoru musim kupovat listok dopredu, je to vlastne uz jedno a mozem to prisposobit aktualnej situacii. Vacsina tych trekov sa da nejak modifikovat na dlhsie/kratsie verzie. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, dakujem vsetkym dodatocne za tipy. Peru planujem stale dalej. Aby som zhruba vedela kolko na to potrebujem casu, tak som si to zacala planovat do excelu https://drive.google.com/file/d/...sp=sharing . Budem rada za feedback. Po Nazcu je to aj s orientacnymi cenami za dopravu/vstupy. Uz mi to vychadza na 3 mesiace, ale ten sever od Huarazu asi ozeliem. Ponachadzala som tam este kopec miest, ktore by to cele predlzili este minimalne o dalsie 3 tyzdne :) 

Dneska sa teda konecne objavila aj vyhovujuca letenka. Problem je, ze so mnou priatel nepojde ani na cast cesty a ja mam dilemu, ci sa do toho pustat sama. Nikdy som sama tak daleko a na tak dlho nebola (rok v usa na skole nepocitam). Nejake povzbudzujuce alebo naopak odradzujuce slova? Uz som aj rozmyslala, ze miesto Peru pojdem Pacific Crest Trail, ale to asi nebude bezpecnejsie a uz vobec nie kratsie :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som kupila plastenku od Pinguin. Bolo to podstatne lacnejsie a verim, ze na plastenke nie je co skazit. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

skus kontaktovat Honzu Mirackeho, on za nimi bol, nie v Thajsku ale v Myanmare https://www.facebook.com/miracky v jednom prispevku prave pise, ze tie zeny boli na sever Thajska dotiahnute ako turisticka atrakcia, kazdopadne aj on v Myanmare si musel platit nejakeho guida

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jery napsal(a):

Myslel som, že mušličky, čo sa povaľujú na pláži sú vlastne len vápenaté ulity po mŕtvych živočíchoch, ktoré sa časom aj tak (pôsobením mora, vetra,počasia...) rozpadnú a odplavia... 

Ako konkrétne sa to prejaví na miestnom ekosystéme, ak si ich nejakí koupáci odnesú domov? Klesne úroveň vápnika v mori?

Staci minuta googlenia a najdes odpoved. Napr.:
"Seashells are an important part of coastal ecosystems: they provide materials for birds' nests, a home or attachment surface for algae, sea grass, sponges and a host of other microorganisms. Fish use them to hide from predators, and hermit crabs use them as temporary shelters. The removal of large shells and shell fragments also has the potential to alter the rate of shoreline erosion."

sice ovela vacsi negativny dopad maju tie traktory co cistia plaz, ale na co k tomu zbytocne prispievat :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ten tarif do SCL mi naslo aj kiwi, ale ked som si to naklikala samostatne aj s bagazou tak to vobec nevyslo vyhodne. A ist busom zo SCL do Peru znie celkom psycho. Urcite je to krasne, ale radsej tie 2 dni stravim v praci a zarobim si na letenku rovno do Peru :D Kazdopadne diky obom za odpovede :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ach, Lukas, take krasne letenky nachadzas. Nahodou na nejake vyhodne Peru si nenarazil? :D

Uz 2 tyzdne ma pokusa tarif s Latam a Turkish za 9500 kc z Madridu,  ale tarif je obmedzeny na max mesacny pobyt. Ja chcem byt v Peru cca 2-3 mes, odlet niekedy na prelome brezna/dubna, navrat niekedy v cervnu. Pozerala som KLM z Berlina a Iberiu z Mnichova, ale vzdy ked pridam batozinu tak je to okolo 16k+. Co nie je uplne tragicka cena, ale mozno existuje nieco lepsie :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ta tema tu uz je. Skuste nabuduce venovat minutu casu vyhladaniu pred tym, nez zalozite nove vlakno. Dik.

https://www.cestujlevne.com/disk...vce-server

https://www.cestujlevne.com/disk...vek-103048

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Marek Sourak napsal(a):

Ahaa, Filipiny na 12 dni...


Pockat, to je vsetko co to vyplulo?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Motivaciu zakladatela vlakna si mozete precitat v dalsom vlakne: https://www.cestujlevne.com/disk...vek-106853 Usudok si moze spravit kazdy sam....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Odkaz na nu je v sekcii Muj pribeh. Cakala som, ze tato sekcia bude obsiahlejsia (napr. krajiny, ktore precestoval). Ale kedze tam nie je skoro ziadne info, klikala som dalej :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Marek Sourak napsal(a):

:D Je to uplne jasny, chlapec si privydelava ze Sri Lanky, zrejme bez IČA a dalsich nalezitosti :-) takovy web vytvori i teenager za pul hodinky, vubec nevim, jaka je pridana hodnota takoveho paskvilu


Na jeho FB pise, ze polroka ziju v CR a polroka na Sri Lanke. Na Sri Lanke 2 roky poskytuju ubytovanie (okrem ineho), takze ICO asi ma.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja tiez nemam dojem, ze on ti preda dopravu/ubytko atd. Necha si zaplatit za sluzbu, ze ti pripravi itinerar, nejake moznosti/odkazy na dopravu, ubytko. Proste taka resers danej krajiny/dovolenky. Mne to nepride ako zla sluzba.  Samu ma brutalne bavi planovat dovolenky, travim tym fakt desiatky hodin, a rozmyslala som nad niecim takym. Ale zasa radit niekomu o JV Azii, o ktorej neviem absolutne nic, to by som si asi netrufla :) Ale zasa taka Amerika (juzna, stredna aj severna), to by ma bavilo :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Uz to sem davas tretikrat. Neviem sice preco ti to mazu, ale nemyslis si, ze by si sa na to uz mohol vykaslat?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu