Příspěvky uživatele Dana11

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ja to mam ted aktualne stejne jeste na neproletene letence Budapest-Dubai od Wizzair. Vubec me to nenapadlo resit, nechala jsem to plavat. Taky jsem si zadala Mr. misto Mrs. Trochu jste me ted nalomili. Mela bych to snad resit? Jaksi jsem to povazovala za bezpredmetny omyl, ktery nic neznamena ... Rekne tu nekdo vic?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

http://dot.abudhabi.ae/en/info/abu_dhab ... s_services
Tady vsechno nastudujes. Ale byt tebou, tak si pohnu k mesite (bleskem, aby nezavreli brany ... z venku je moc daleko a uvnitr stoji za to... zavira se v deset), pak se maximalne pro ukraceni casu pred pulnoci svezu busem k vode a zase zpatky a po zbytek noci si schrupnu na letisti.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Absolutni souhlas s predchozim prispevkem, vubec nechapu, kde informacni zdroje hlavne nasich CK na hojne poskytovanou informaci, ze voda v UAE je pitna prisly, kdyz v miste udani za pitnou povazovana neni. Jak bylo receno, je nezavadna pro cisteni zubu ap., ale domacnosti jsou vetsinou zasobovany pitnou vodou v barelech rozvozem po meste. I v nejmodernejsich mrakodrapech. Balena voda neni draha, pokud se vam s ni nechce tahat ... temer v kazdem obchudku existuje "free delivery", staci o ne pozadat pri platbe u pokladny nebo si o vodu zatelefonovat. Plati pochopitelne pro cely nakup smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jenom pro zajímavost ....nebo pro pobavení smiley
Tento vozový park nemá dubajská policie určitĕ pro hon za auty z autopůjčovny smiley
http://www.youtube.com/watch?v=OYX3YXnw ... ture=share

Mají totiž co honit .... takto to vypadá, když se vytahnou auta z garáže
http://www.youtube.com/watch?v=1J-DObuH ... ture=share

Hodnĕ bezva zážitků!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dovolím si trochu poopravit ten názor na hon při provozu na cizince a auto z půjčovny. Emiráty jsou prošpikované radary, místní moc dobře ví, kde na to mohou šlápnout a kde ne. Radar fotí nekompromisnĕ místní, cizince i auta z půjčovny. Rozdíl je v tom, že tím, že zaplatíš pokutu, tak se dozvíš o umístĕní nového radaru a dáš si příštĕ pozor. Pokuty se platí nekompromisnĕ, za rychlou jízdu 300 dirhamů a výše, každá registrační značka má svůj účet a pokutĕ neunikne nikdo. Takže pro turisty je jedna rada ... jezdit podle předpisů, pokud vás radar blikne a je to hned, pokutĕ neutečete. Vĕtšinou se bilancuje už při vrácení auta.
Při nehodĕ se nenechejte vyprovokovat, policie také nezvýhodňuje žádnou stranu ... výjimku tvoří auta s jedno nebo dvojciferným číslem ... i trojciferné číslo ještĕ nĕco znamená. Jedno či dvojciferné číslo patří členům šejkovy rodiny a příbuzným.
Myslím, že pokud jedete pouze na 8 dní, je docela zbytečné si půjčovat auto na celou dobu ... specielnĕ v Dubaji je daleko praktičtĕjší a pohodlnĕjší použít k přepravĕ metro. Nejde o to, že je provoz divoký nebo klidný, ale vše, co potřebujete vidĕt je položeno kolem metra, eventuelnĕ Jumeirah road je dobře průjezdná autobusem a můžete se při jízdĕ rozhlížet a ne se starat, kterým nájezdem či sjezdem se dostat tam či tam. To je můj názor, za tím si stojím, kroužení po mĕstĕ dálničních nadjezdů je docela zdlouhavé, zvláštĕ když se nevyznáš. Mezi Dubají a Abu Dhabi je skvĕlé autobusové spojení, auto bych si skutečnĕ půjčila jen pro výjezd mimo mĕsto ... Radĕj zaskočte do akvaparků, ty jsou bezkonkurenční.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu