Příspěvky uživatele LenkaJ

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Aktualizace informací od Liszaka (první příspěvek)
V březnu 2016 nás vyšel šekel už na 6,60. Pláže v En Gedi byly zavřené (dlouhodobě), otevřené je jen Spa se vstupným kolem 100 šekelů na osobu a velmi špatnými recenzemi. Veřejná pláž v En Bokek je zdarma, jsou zde sprchy, voda byla i v březnu teplá. Na seznámení s Mrtvým mořem ideální, řekněte řidiči, že chcete na pláž, je to poslední stanice v En Bokek. Jinak jsou zde pláže u hotelů, za ty se platí.
Dobré a ne moc drahé jsou autobusy Egged. Pozor - jezdí si jak chtějí, většinou s předstihem. Autobus, kterým jsme jeli z Masady do En Bokek přijel o 17 min dřív a vůbec nezastavil. Naštěstí ho "odchytili" lidé, kteří čekali na jinou linku a my ho stihli doběhnout. O deset minut dříve vyjel i bus z Centrálního nádraží v Jeruzalému do Tel Avivu a to jsme nebyli ani zdaleka plní.
Z Tel Avivu na letiště chtěli taxikáři 150 šekelů, autobusem k vlaku nás to stálo 5,90 na osobu a vlak až na terminál 1 pak 13,5 šekelu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Za Čechy, kteří se chovají ve Walmartu jako pisatel výše se stydím. Amíci ať si dělají co chtějí, ale v zahraničí člověk vždy reprezentuje nejen sebe.
Poznámka o krachujících leteckých společnostech mě rozesmála smiley. Ne, nestydím se kupovat akční letenky - nabízí mi je letecké společnosti, většinou jako promo akce, na kterých vydělávají nebo jim minimálně slouží jako propagace.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na stránkách jsou velmi často slevy 15 %, momentálně probíhá slevová akce na https://www.newyorkpass.com/En/prices/
Průvodce pro všech 80 památkách - se zákl. infem, co je zdarma, otevírací doba a pod. lze stáhnout i bez koupi pasu.
https://www.newyorkpass.com/En/ny-Guidebook/
Po koupi pasů online pošlou voucher na pasy, které si vyzvednete v NY spolu s tištěným průvodcem zdarma. V nabídce nejsou jen památky, ale i tůry, půjčení kola s průvodcem i bez něj, slevy v obchodech a restauracích.
Po zakoupení pasů mi poslali slevový kód na pass do Philadelfie, který určitě využiju také, i když tam jedu jen na jednodenní výlet. I tak se to vyplatí, pokud jde člověk aspoň na 2 památky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jejda, to jsem měla vědět. Letěli jsme s nimi už 4x. Můj dotaz - letíme do NY s ČSA a Emirates, přestup v Miláně 7 hodin. Na tenhle případ se asi občerstvení nevztahuje?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu