Příspěvky uživatele zmok

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj

V JA som od polky februara 2012 stravil 3 mesiace cestovanim, Priblizna trasa: Rio de Janeiro, Buenos Aires, San Juan, Santiago de Chille, La Serena San Pedro, Uyuyni, La Paz, Arequipa, Cusco, Nazca, Quito, Medellin, Sever Kolumbie a Venezuela. Tiez som pozeral hlavne prirodne krasy.
Za cely cas prsalo len malo. Na horach sa mi zisla aj zimna vybava. Presuval som sa autobusmi vzdy ked sa dalo tak nocnymi a aj v nich sa zislo teple oblecenie. Pozicanie auta som neriesil ale pocul som, ze pozicane auto nechcu pustit cez hranice.
Skoro vo vsetkych mestach su turisticke agentury ponukajuce to co je v danej oblasti zaujimave. Zaplatil som agenture a ta zaistila vsetko potrebne. Niekedy to bolo vyhodnejsie ako riesit si to po svojom, inokedy nie.
Co sa tyka cien bolo to rozne, Bolivia a Peru boli najlacnejsie, Brazilia najdrahsia ale to bolo cez karneval. Extra trieda bola Venezuela lebo tam maju statom diktovany vymenny kurz, ale fungovali vekslaci. Je dobre zobrat si nejaku hotovost v dolaroch ci eurach prave pre vyhodnejsie kurzy u vekslakov ako v bankomatoch. V Peru je zas dobre pozriet si "vstupne" do turistickych oblasti. Napr v Colca kanon nas skasirovali uz v autobuse. Z atrakci bol najdrahsi prelet nad nazca lines (~90$).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Minuly rok sme si pozicali daciu logan v Marakeshi na 5dni. Na ulici sme nasli pozicovnu co vedie nejaky american. Dobra cena aj pristup k zakaznikovi, zabezpeku nepytal. Zvlastnost je ze pri vrateni auta chceli prazdnu nadrz. Kreditnu kartu nemam iba debetnu, ale to som mu nepovedal a on sa nepytal smiley Ako spominali vyssie, cesty su dobre, nie vsade su asfaltky a vo velkych mestach je to divocina. My sme sa autom dostali az do M'Hamid. Treba si davat pozor na cestne kontroly v noci. Prehliadol som znacku na spomalenie, zastavili nas, ale pokuta nastastie nebola smiley Policia bola vsade ustretova a nemali zaujem tahat z nas peniaze.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na tomto 48°09'00.9"N 17°09'40.8"E mieste som nechaval odstavene auto aj dlhsiu dobu, kedze som byval v tej oblasti smiley. Blizko je zastvaka Hranicna, autobus 96 - priamy spoj na letisko, cca 20min.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu